Thursday, March 31, 2022

Uppsats om vetenskaplig ledning

Uppsats om vetenskaplig ledning



I sin artikel säger Bell att denna affärsorganisation förenklade vetenskaplig ledningsuppsats in i ett antal steg. Scientific Management Theory Essay Bra uppsatser. Beställ papper som detta. Författaren introducerar begreppet "nya konsumtionsmedel" för att illustrera de sätt på vilka inte bara företag, vetenskaplig ledningsuppsats, men kulturella sedvänjor hotas av McDonaldiseringen. Professionella experter kan hjälpa till. Dessutom, enligt teorin om vetenskaplig ledning, bör arbetsgivaren se till att det finns maximalt samarbete med den anställde. London: Heinemann Head, Simon,





Studiedesign för kundlojalitet till restauranger



Enligt teorin om ledning avser vetenskaplig ledning strategier som används för att bestämma hur ett visst jobb bäst kan utföras i en organisation. Vetenskaplig ledning kan också tekniskt definieras som att ledningen i första hand handlar om den fysiska effektiviteten hos en enskild arbetare Harris, p. Enligt Ritzerp. Nuförtiden använder sig de flesta organisationer i branschen av vetenskaplig ledning. Några av dessa organisationer inkluderar sjukhus, vetenskaplig ledningsuppsats, bil- och datortillverkningsindustrier, processanläggningar, hotell och restauranger bland annat. Trots många kritik och teorier som avfärdar vetenskaplig ledningsuppsats av vetenskaplig ledning i modern tid, analyserar denna artikel effekten av vetenskaplig ledningsuppsats förvaltning under 2000-talet.


Även om vetenskaplig ledning har en stor, positiv inverkan på 2000-talet, har den också vissa nackdelar. Detta kan påverka den vetenskapliga ledningen i de nuvarande arbetsmiljöerna och leda till ineffektivitet. Taylor som omnämns som den vetenskapliga ledningens fader utvecklade teorin om scientific management. Innan uppfinningen av detta vetenskaplig ledningsuppsats, de flesta företagsorganisationer använde tumregeln. Det var här arbetaren hade initiativet och kontrollen. Vid tillämpningen av tumregeln var det arbetarens ansträngningar som gav resultatet av verksamhetens produktivitet, vetenskaplig ledningsuppsats, antingen framgång eller misslyckande. Enligt Taylorp. Hans mål och motion för att utveckla teorin om vetenskaplig ledning var att ersätta tumregeln som var improduktiv och ineffektiv.


Det finns nyckelprinciper för vetenskaplig ledning. Några av dessa principer inkluderar tidsstudier, funktionell förmanship och användning av utrustning och redskap av hög standard vid handel, användning av standardhandlingar av arbetare, vetenskaplig ledningsuppsats, användning av funktioner som är unikt planerade bland många andra. Nyckelprincipen för vetenskaplig ledning är inriktad på att säkerställa att anställda och arbetsgivare mår bäst. Vetenskaplig ledning säkerställer inte bara stora intäkter till företaget, utan säkerställer också att varje gren av verksamheten har utvecklats till sitt höga tillstånd av excellens. Återigen säkerställer vetenskaplig ledning inte bara högre löner som den anställde får än den vanliga lönen för hans klass, utan också utvecklingen av varje anställd för maximal effektivitet.


Taylor hävdar att det borde finnas en maskinliknande verksamhet i en organisation som porträtteras av anställda för att säkerställa effektivitet vetenskaplig ledningsuppsats är direkt proportionell mot lönsamheten. Vetenskaplig ledningsteori hävdar att arbetare bör utbildas och vetenskapligt väljas ut, vetenskaplig ledningsuppsats. Detta ökar ökad lönsamhet i en organisation. Detta beror på att en högutbildad och kvalificerad arbetare betyder kvalitetsproduktion Taylor. Dessutom, enligt teorin om vetenskaplig ledning, bör arbetsgivaren se till att det finns maximalt samarbete med den anställde. Detta ger en försäkran om vetenskaplig ledningsuppsats i jobbet.


Dessutom bör varje arbete som utförs av varje anställd testas för att säkerställa att det har använt den bästa proceduren. Vetenskaplig ledning har ett tydligt och strikt förhållningssätt. Ledningen som används i en organisation bör ha ett strukturellt system som definierar funktionerna för olika avdelningar, grupper och individer. Taylor trodde att det bästa jobbet i en organisation kunde produceras genom att använda vetenskaplig ledningsuppsats perfekt metod, vetenskaplig ledningsuppsats, som skulle kunna genomföras av de anställda. Genom denna övertygelse ville Taylor skapa specialisering i organisationerna för att varje anställd skulle kunna specialisera sig på en produktionslinje vilket leder till ökad lönsamhet.


Vetenskaplig ledning fokuserar på de aktiviteter som utförs av arbetarna i en organisation. Betydelsen av vetenskaplig ledningsuppsats var att vetenskaplig ledning gör arbetarna eller anställda effektiva. Detta ökar företagets produktionskapacitet. Detta hjälper till att uppfylla målen för alla intressenter. I sin analys fokuserade Taylor på tid och rörelse som används för att uppnå organisatoriska mål. Detta härrör från organisationens förmåga att maximera ansträngningarna för alla intressenter i organisationen. För det andra har vetenskaplig ledning lett till utveckling av offshoremarknader. Detta har resulterat från dess förmåga att analysera tekniker som används i arbetet inom organisationen.


Användningen av dessa arbetstekniker vetenskaplig ledningsuppsats vad som gör att de flesta av de funktioner som utfördes i USA att utföras övervakar. På samma lapp, vetenskaplig ledningsuppsats, vetenskaplig ledning har kommit på produktionsmetoder som är mest effektiva och billiga Harris, sid. Återigen, på grund av upptäckten av teorin om vetenskaplig ledning, har företag och industrier kunnat producera högkvalitativa produkter. Vetenskaplig ledning har lett till kvalitetsförbättringar som avsevärt har förbättrat lönsamheten för företaget Giovanni, pp. Till exempel har industrier som fordons- och militärindustrin förbättrat sin produktkvalitet avsevärt.


Detta har uppnåtts genom användning av tekniker som introducerades av Taylor i hans upptäckt av vetenskaplig ledning. Upptäckten och implementeringen av vetenskaplig ledning i organisationen har skapat arbetsfördelning bland de anställda. Arbetsfördelning i en organisation ger bättre resultat och höga krav. Detta bidrar till att skapa bättre produktivitet i organisationen och bidra till ökad produktkvalitet, vetenskaplig ledningsuppsats. Det beror på att varje anställd arbetar inom det område där han är skicklig på. Organisationerna drar också nytta av den vetenskapliga ledningen genom att den hjälper dem att komma fram till en bra och organiserad organisationsstruktur.


Detta tillvägagångssätt att skapa en bra organisationsstruktur var tänkt att förbättra effektiviteten och ge medarbetarna en motivation redan från lägre nivå, vetenskaplig ledningsuppsats. Ritzerp. Detta hade en enorm effekt på den sociala aspekten av livet för de anställda eftersom det ökade disciplinen inom arbetsområdet Harris,p. De flesta företag på 2000-talet har antagit användningsvetenskaplig ledning i sin verksamhet. Ett bra exempel är den amerikanska snabbmatsrestaurangen som är känd över hela världen på grund av sina avancerade ledaregenskaper. I sin bok, Thomasp. Ford trodde att affärsorganisationens lönsamhet kunde förbättras vetenskaplig ledningsuppsats att varje anställd arbetar enligt ett löpande band.


Ford implementerade detta i en biltillverkningsindustri efter att Taylor uppfann idén om arbetsfördelning. Det amerikanska företaget har antagit en design för livsmedelskedjans olika grenar i sin verksamhet Sigmund, s. Denna stil minskar antalet steg de anställda skulle ta för att utföra en viss arbetsuppgift. I sin studie om rörelse tog Bell in idén om att undvika onödiga uppgifter vetenskaplig ledningsuppsats organisation. Detta har antagits av den amerikanska snabbmatsrestaurangen för att undvika slöseri med tid. Den amerikanska snabbmatsrestaurangen använder denna idé för att skapa hamburgare. I sin artikel säger Bell att denna företagsorganisation förenklade hamburgaren i ett antal steg. Detta gjordes enligt följande; grilla burgaren, vetenskaplig ledningsuppsats, lägg i sallad och tomater tillsätt sås lägg sedan i rullar och slå in.


Detta har förbättrat effektiviteten och skapar också specialisering eftersom varje uppgift krävde en annan medarbetare. Även om vetenskaplig ledning har haft stor betydelse i denna restaurang, har den haft vissa begränsningar. Det begränsar de anställda med avancerad kompetens. Detta beror på att kompetensen bara slösas bort i de mycket förenklade jobboperationerna. Detta förnekar inte bara möjligheten att presentera färdigheter utan också deras mänskliga rättigheter som individer, vetenskaplig ledningsuppsats. Vetenskaplig ledning har också tillämpats idag i stormarknader. Detta beror på att stormarknader anställer olika personer på grund av de olika uppgifterna som att stapla hyllor, skanna produkter som säljs i stormarknader och hantering av frågor.


Ett annat område som använder sig av vetenskaplig ledning är centret för samtal som till en början använde tumregeln, vetenskaplig ledningsuppsats. Detta ersattes av vetenskaplig ledning för att göra tjänster från anställda effektiva och ändamålsenliga Bell,s. Som diskuterats av Ritzerp. Detta användes i dessa callcenter där de högre cheferna spelade in de anställdas konversationer, så detta höll de anställda under kontroll av sina arbetsgivare. Flygplatsen är en annan industri som har anammat användningen av vetenskaplig ledning i sin dagliga verksamhet. Ett bra exempel på detta är att märka med en streckkod på bagage och väskor när de bärs genom sensorer i transportbandet. Detta förbättrar effektiviteten i branschen.


Om igen, vetenskaplig ledningsuppsats biltillverkningsindustrin, det finns också tillämpning av den vetenskapliga ledningen. Biltillverkningsindustrier som Toyota använder sig av denna princip när de tillverkar sina produkter. Processen är uppdelad i olika steg. Detta ökar effektiviteten och förbättrar kvaliteten på produkterna och ökar därmed produktiviteten. En annan organisation som använder sig av vetenskaplig ledning är sjukhusen, vetenskaplig ledningsuppsats, som har mottagningskontor. Vetenskaplig ledning har vissa begränsningar.


Detta skapar missnöje på arbetsplatsen. Det har hävdats att pengar är ett grundläggande behov för anställda och att alla sociala faktorer anses motivera dem. Det verkar också svårt att implementera vetenskaplig ledning eftersom medarbetarnas specialisering i uppgifter inte kan skapa konkurrens på marknaden. Med lån från påståendena i denna artikel kan det hävdas att vetenskaplig ledning har haft stort inflytande för företag och företagsorganisationer. Detta beror på att dess positiva effekter för företagen uppväger de negativa effekterna. Därför är det tillrådligt för företag att adoptera några vetenskaplig ledningsuppsats nyttan av vetenskaplig ledning för att förbättra effektiviteten och effektiviteten i sin verksamhet.


Detta kommer hjälpa vetenskaplig ledningsuppsats lönsamhet. Detta beror på att inte alla operationer och vetenskaplig ledningsuppsats i företag och affärsorganisationer måste anta vetenskaplig ledning för att förbättra lönsamheten. Bell, RL Att lära dagens anställda värdet av vetenskaplig ledningsuppsats management, Supervision, Vol. Giovanni, SUtmaningarna med att mäta affärsexcellens under 2000-talet, Measuring Business ExcellenceVol. Harris, PRManagement Challenges for the 21st Century, European Business Review Vol. Taylor, FW Principerna för vetenskaplig ledning, Harper och Row, New York. Academy of Management Review Vol.


pp Behöver vetenskaplig ledningsuppsats anpassat uppsatsprov skrivet från grunden av en professionell specifikt för dig?





argumenterande uppsats om dödsstraff



Vetenskaplig ledning har ett tydligt och strikt förhållningssätt. Ledningen som används i en organisation bör ha ett strukturellt system som definierar funktionerna för olika avdelningar, grupper och individer. Taylor trodde att det bästa jobbet i en organisation kunde produceras genom att använda en perfekt metod, som kunde implementeras av de anställda. Genom denna övertygelse ville Taylor skapa specialisering i organisationerna för att varje anställd skulle kunna specialisera sig på en produktionslinje vilket leder till ökad lönsamhet. Vetenskaplig ledning fokuserar på de aktiviteter som utförs av arbetarna i en organisation.


Vikten av detta var att vetenskaplig ledning gör arbetarna eller de anställda effektiva. Detta ökar företagets produktionskapacitet. Detta hjälper till att uppfylla målen för alla intressenter. I sin analys fokuserade Taylor på tid och rörelse som används för att uppnå organisatoriska mål. Detta härrör från organisationens förmåga att maximera ansträngningarna för alla intressenter i organisationen. För det andra har vetenskaplig ledning lett till utveckling av offshoremarknader. Detta har resulterat från dess förmåga att analysera tekniker som används i arbetet inom organisationen. Användningen av dessa arbetstekniker är det som gör att de flesta av de funktioner som utfördes i USA övervakar.


På samma sätt har den vetenskapliga ledningen kommit på produktionsmetoder som är mest effektiva och billiga Harris, p. Återigen, på grund av upptäckten av teorin om vetenskaplig ledning, har företag och industrier kunnat producera högkvalitativa produkter. Vetenskaplig ledning har lett till kvalitetsförbättringar som avsevärt har förbättrat lönsamheten för företaget Giovanni, , pp. Till exempel har industrier som fordons- och militärindustrin förbättrat sin produktkvalitet avsevärt. Detta har uppnåtts genom användning av tekniker som introducerades av Taylor i hans upptäckt av vetenskaplig ledning. Upptäckten och implementeringen av vetenskaplig ledning i organisationen har skapat arbetsfördelning bland de anställda.


Arbetsfördelning i en organisation ger bättre resultat och höga krav. Detta bidrar till att skapa bättre produktivitet i organisationen och bidra till ökad produktkvalitet. Det beror på att varje anställd arbetar inom det område där han är skicklig på. Organisationerna drar också nytta av den vetenskapliga ledningen genom att den hjälper dem att komma fram till en bra och organiserad organisationsstruktur. Detta tillvägagångssätt att skapa en bra organisationsstruktur var tänkt att förbättra effektiviteten och ge medarbetarna en motivation redan från lägre nivå. Ritzer, sid. Detta hade en enorm effekt på den sociala aspekten av livet för de anställda eftersom det ökade disciplinen inom arbetsområdet Harris, , p.


De flesta företag på 2000-talet har antagit användningsvetenskaplig ledning i sin verksamhet. Ett bra exempel är den amerikanska snabbmatsrestaurangen som är känd över hela världen på grund av sina avancerade ledaregenskaper. I sin bok, Thomas, sid. Ford trodde att lönsamheten för företagsorganisationen skulle kunna förbättras genom att alla anställda arbetar enligt ett löpande band. Ford implementerade detta i en biltillverkningsindustri efter att Taylor uppfann idén om arbetsfördelning. Det amerikanska företaget har antagit en design för livsmedelskedjans olika grenar i sin verksamhet Sigmund, , pp.


Denna stil minskar antalet steg de anställda skulle ta för att utföra en viss arbetsuppgift. I sin studie om rörelse kom Bell med idén att undvika onödiga uppgifter i organisationen. Detta har antagits av den amerikanska snabbmatsrestaurangen för att undvika slöseri med tid. Den amerikanska snabbmatsrestaurangen använder denna idé för att skapa hamburgare. I sin artikel säger Bell att denna företagsorganisation förenklade hamburgaren i ett antal steg. Detta gjordes enligt följande; grilla hamburgaren, lägg i sallad och tomater tillsätt sås och lägg sedan i rullar och slå in. Detta har förbättrat effektiviteten och skapar också specialisering eftersom varje uppgift krävde en annan medarbetare.


Även om vetenskaplig ledning har haft stor betydelse i denna restaurang, har den haft vissa begränsningar. Det begränsar de anställda med avancerad kompetens. Detta beror på att kompetensen bara slösas bort i de mycket förenklade jobboperationerna. Detta förnekar inte bara möjligheten att presentera färdigheter utan också deras mänskliga rättigheter som individer. Vetenskaplig ledning har också tillämpats idag i stormarknader. Detta beror på att stormarknader anställer olika personer på grund av de olika uppgifterna som att stapla hyllor, skanna produkter som säljs i stormarknader och hantering av frågor.


Ett annat område som använder sig av vetenskaplig ledning är centret för samtal som till en början använde tumregeln. Detta ersattes av vetenskaplig ledning för att göra tjänster från anställda effektiva och ändamålsenliga Bell, , sid. Som diskuterats av Ritzer, sid. Detta användes i dessa callcenter där de högre cheferna spelade in de anställdas konversationer, så detta höll de anställda under kontroll av sina arbetsgivare. Flygplatsen är en annan industri som har anammat användningen av vetenskaplig ledning i sin dagliga verksamhet. Ett bra exempel på detta är att märka med en streckkod på bagage och väskor när de bärs genom sensorer i transportbandet. Detta förbättrar effektiviteten i branschen. Återigen, inom biltillverkningsindustrin, finns det också tillämpning av den vetenskapliga ledningen.


Biltillverkningsindustrier som Toyota använder sig av denna princip när de tillverkar sina produkter. Processen är uppdelad i olika steg. Detta ökar effektiviteten och förbättrar kvaliteten på produkterna och ökar därmed produktiviteten. En annan organisation som använder sig av vetenskaplig ledning är sjukhusen som har ett mottagningskontor. Vetenskaplig ledning har vissa begränsningar. Detta skapar missnöje på arbetsplatsen. Det har hävdats att pengar är ett grundläggande behov för anställda och att alla sociala faktorer anses motivera dem. Det verkar också svårt att implementera vetenskaplig ledning eftersom medarbetarnas specialisering i uppgifter inte kan skapa konkurrens på marknaden.


Med lån från påståendena i denna artikel kan det hävdas att vetenskaplig ledning har haft stort inflytande för företag och företagsorganisationer. På samma sätt har modern kvalitetssäkring, verksamhetsledning och total kvalitetsledningsmetoder utan tvekan sina rötter i vetenskaplig ledning. På detta sätt överskrider vetenskaplig ledning Taylorismens snävare gränser genom dess direkta och indirekta inflytande på de efterföljande evidensbaserade metoderna som också försöker behandla ledning och processförbättringar systematiskt som ett mätbart, vetenskapligt problem. Witzel och Warner, som sådan, det skulle vara lätt att anta att dess principer i stort sett skulle vara irrelevanta i en bransch så komplex, innovativ och kunskapsintensiv som informationsteknologi.


Men vid närmare granskning blir det uppenbart att vetenskaplig ledning fortfarande utövar ett betydande inflytande inom Microsoft och på hur den bedriver sin verksamhet. Som med alla stora multinationella företag är specialisering och arbetsfördelning mycket tydligt hos Microsoft. Det finns en tydlig uppdelning mellan funktionella specialister som mjukvaruutvecklare, projektledare, marknadsföring, försäljning, HR, ekonomi och juridik. Som Taylorism förespråkar har deras roller skrivit arbetsbeskrivningar med tydligt definierade färdigheter och kompetenser för att säkerställa att anställdas kapacitet och motivation noggrant matchas till deras position. Det finns ett antal färgstarka berättelser som skildrar den resultatorienterade kultur som Microsoft har förlitat sig på historiskt i sin strävan efter framgång, se till exempel Shaw, Medan de överst fick bonusar och kampanjer, visades de längst ner dörren för mer information se B.


Även om detta var avsett att motivera prestationer, tyckte anställda att det var förtryckande. Utvecklare försökte undvika att arbeta med toppaktörer, som hotade sin egen ranking, och som ett resultat stagnerade fritt tänkande, innovation och samarbete. Microsoft har historiskt sett försökt ge anställda på alla nivåer. Detta lägger i sin tur grunden för ständiga förbättringar baserat på jämförelser, feedback och identifiering av effektivare och effektivare arbetssätt. Microsoft strävar efter att uppmuntra förbättrade prestationer inte bara genom ekonomiska incitament, utan också genom att överväga mer progressiva drivkrafter för anställdas motivation, delaktighet och tillfredsställelse. Således arbetar mjukvaruprogrammerare på Microsoft långa timmar, men extra diskretionära ansträngningar uppmuntras av gratis mat, avslappnad klädsel, bekväma kontor och spela spel för ytterligare detaljer, se Birkinshaw och Cramer, Så, medan Taylorism kritiseras för sina avhumaniserande tendenser , Microsoft försöker utan tvekan att balansera och blanda strävan efter ökad produktivitet med en kompletterande vädjan till den bredare hierarkin av behov i sin personalstyrka.


Denna artikel har erbjudit en kritik av Taylorism som den första och mest inflytelserika teorin som formade ett spektrum av efterföljande förvaltningsmetoder som faller under den bredare paraplyfilosofin för vetenskaplig ledning. Exemplet med Microsoft visar hur principerna för vetenskaplig ledning informerar många metoder som fortfarande används idag. Till exempel, processen med iterativ produktutveckling har en skuld till vetenskaplig ledning, liksom projektledning och utvärdering. Management the Microsoft Way, The Economist, 21 augusti Birkinshaw, Julian och Crainer, Stuart, Theory Y meets Generation Y, Management 2.


Mot nästa ekonomi och andra uppsatser. London: Heinemann Head, Simon, The New Ruthless Economy: Work and Power in the Digital Age. New York: Oxford University Press Kanigel, Robert, A Mental Revolution: Scientific Management sedan Taylor. Ohio: Ohio State University Press Ralston, Shane, Ändra målsättningsprocessen vid Microsoft, Academy of Management Executive. C, och Kinje Hugo, Norwell: Kluwer Stoney, Christopher, Strategic Management eller strategisk Taylorism? En fallstudie av förändring inom en lokal myndighet i Storbritannien, International Journal of Public Sector Management, 14 1 Taylor, F.


Principles of Scientific Management, New York: Harper Witzel, M. och Warner, M. Witzel och M. Warner eds. Oxford Handbook of Management Theorists, Oxford och New York, NY: Oxford University Press Witzel, M. Exempel på vetenskaplig ledning gratis. com, 26 juni, tillgänglig 7 januari, com , jun Scientific Management Exempel gratis. Beställ papper som detta. Gillade du det här exemplet? Skriv dina krav och få professionell hjälp.

No comments:

Post a Comment