Monday, February 21, 2022

Vårda uppsats

Vårda uppsats



Han kände att han kunde villkora ett nytt beteende hos ett barn eller ändra ett fostra uppsats befintligt beteende som anses vara ogynnsamt. Sedan testades dagligen klicka för att verifiera. Ett exempel är hur mycket föräldrar läser med sina barn. När ett barn föds, till exempel, är dess sinne svart och tomt, fostra uppsats. Stäng Gratis uppsatser Uppsatsämnen Senaste sökning efter: Sök.





Fastnade med att skriva?



Det har länge varit en debatt om huruvida natur eller omvårdnad har större betydelse för att bestämma de egenskaper en individ kommer att ha. Naturen säger att våra egenskaper påverkas av genetiskt arv och liknande biologiska faktorer medan näring är avsett som påverkan av miljöfaktorer efter befruktning. Vi vet att fysiska egenskaper som ögonfärg, hårfärg och höjd kan tillskrivas specifika gener i vårt DNA. Men hur är det med känslomässiga eller beteendemässiga egenskaper? Den här provuppsatsen från uppsatsskrivartjänsterna på Ultius undersöker frågan att även om vissa beteendeegenskaper kan spåras till vissa gener, spelar vår miljö en roll för att aktivera dessa gener?


Vetenskapen säger oss att vissa egenskaper absolut hänförs till genetiska orsaker. Andra egenskaper som vi kan vara genetiskt disponerade för inkluderar vikt, fostra uppsats, längd, förväntad livslängd, håravfall och sårbarhet för vissa sjukdomar McLeod Eftersom dessa egenskaper definitivt kan kopplas till vår fostra uppsats, många spekulerar i huruvida genetiska faktorer kan bidra till beteendetendenser, mentala förmågor och personlighetsdrag. Vårda uppsats, de som tror att varje egenskap vi har endast bestäms av naturen, antar att egenskaperna hos den mänskliga arten som helhet helt enkelt är en produkt av evolutionen och att de saker som gör oss unika är ett resultat av vår egen specifika genetiska kod.


De tror att de egenskaper som inte är observerbara vid fostra uppsats, såsom personlighetsdrag, dyker upp senare som produkten av mognad. Vi har var och en en biologisk klocka inom oss som slår på och av vissa beteenden på ett sätt som är förprogrammerat från födseln. Ett exempel på detta skulle vara hur våra kroppar förändras under puberteten. Nativister tror också att:. likaså, fostra uppsats, Chomsky trodde att språk lärs in genom att använda en medfödd språkinlärningsanordning som alla människor föds med McLeod. Dessutom spekulerade Freud att egenskaper som aggression är inblandade i vårt DNA.


Liknande, fostra uppsats, det diskuteras ofta om brottslig verksamhet kan kopplas till en genetisk disposition eller inte. En av de största bevisen för naturen över fostran är det faktum att broderlig fostra uppsats uppvisar liknande egenskaper även när de höjs isär. Ofta kommer dessa tvillingar att dela beteendeegenskaper som om de växte upp tillsammans på samma plats. Den psykiska hälsan påverkas utan tvekan av våra biologiska dispositioner. Det finns liknande statistik tillgänglig för ett stort antal psykiska tillstånd. Forskare tenderar också att lägga mer vikt vid naturen när det kommer till beroende. Alkoholism, till exempel, kan återkomma i familjer och det har visat sig att vissa gener kan påverka utvecklingen av alkoholism och hur alkohol påverkar kroppen.


Alternativt, till nativister, tror empirister att det mänskliga sinnet är ett blankt blad vid födseln och att alla egenskaper vi utvecklar är ett resultat av våra erfarenheter och miljö. Med synvinkel spekulerar att psykologiska egenskaper fostra uppsats våra beteendetendenser är saker vi lärt oss under vår utveckling. Medan begreppet mognad gäller den biologiska utveckling vi upplever, är all psykologisk tillväxt ett resultat av hur vi är uppfostrade. Ett exempel på detta skulle vara hur spädbarn bildar anknytning. Bildandet av anknytning är ett direkt resultat av den kärlek och uppmärksamhet ett barn får. Om de inte ges kärlek och uppmärksamhet kommer anknytningen inte att utvecklas. Liknande, fostra uppsats, vi lär oss språk genom att spegla det tal vi hör från andra.


Dessutom trodde Skinner att språk är något individer lär sig av andra via beteendeformande tekniker, fostra uppsats. John Watson, en av de mest välkända psykologerna som föreslår miljöinlärning som den dominerande faktorn i debatten om natur kontra vårda, anser att våra beteendeegenskaper enbart är ett resultat av vår omgivning och upplevelser. Han kände att han kunde villkora ett nytt beteende hos ett barn eller ändra ett redan existerande beteende som anses vara ogynnsamt Vårda uppsats Watson trodde att han slumpmässigt kunde välja vilken bebis som helst fostra uppsats av en grupp på tolv spädbarn fostra uppsats uppfostra barnet till att bli vilken typ av specialist han väljer.


Precis som naturen påverkar vår mentala hälsa också. Även om någon kan ha en genetisk disposition för ett eller annat tillstånd, måste det fortfarande finnas en miljömässig trigger för det fostra uppsats att utveckla. På liknande sätt bestäms inte grunden för beroende helt av genetiken. Vissa miljöaspekter, såsom våra vänners, partners och föräldrars vanor, kan avsevärt bidra till utvecklingen av missbruk. En genetisk predisposition för alkoholism blir helt och hållet mer betydande när individen i fråga ofta utsätts för alkoholmissbruk och kommer att se det skadliga beteendet som normalt. Den starkaste prediktorn var livshändelser och upplevelser som bidrog till utvecklingen av det psykiska tillståndet, fostra uppsats, såsom övergrepp, fostra uppsats, eller barndomstrauma.


Idag är de flesta överens om att våra egenskaper är ett resultat av en kombination av både natur och omvårdnad. Det finns tillräckligt med stöd för båda sidor för att helt räkna ut vardera sidan. Det är klart att både natur och näring kan påverka utvecklingen av vissa fostra uppsats. Francis Galton var den första fostra uppsats ställa denna fråga under slutet av artonhundratalet. En släkting till Charles Darwin, han kände att intellektuell förmåga till största delen tillskrevs genetik och att genialitetens tendens att vara en familjär egenskap var resultatet av naturlig överlägsenhet McLeod Gillar det du läser?


Överväg att köpa en uppsats från Ultius. Många andra har hållit med genom historien, fostra uppsats, som har sporrat ett tillflöde av intelligenstester; i synnerhet på separata tvillingar och adoptivbarn. Arthur Jenson är en amerikansk psykolog som är en modern förespråkare av naturen framför näring. Jenson citerar genomsnittliga IQ-poäng där svarta amerikaner fick betydligt lägre poäng än vita deltagare och föreslog att så mycket som åttio procent av intelligensen är ärvd McLeod Det var allmänt överens om att hans studie var fläckad av sociala och politiska implikationer som ofta hämtas från olika studier som hävdar att de representerar naturliga ojämlikheter mellan ras och andra sociala grupper.


Skillnader i Vårda uppsats poäng mellan olika etniska grupper kan förklaras av fördomar i testmetoder och sociala ojämlikheter i tillgång till resurser och möjligheter McLeod Likaså, fostra uppsats, det diskuteras hett huruvida påstådd intelligensskillnad i manliga kontra kvinnliga resultat är en konsekvens av biologi eller kultur. Men nu har den vetenskapliga världen förstått att man försöker sätta ett numeriskt värde på natur och näring fostra uppsats bedöma vilket som är viktigare är inte riktigt rätt tillvägagångssätt. Davies Intelligence, till exempel, är en komplex mänsklig egenskap som kan visa sig på en mängd olika sätt från geni till grundläggande sunt förnuft.


Genom att försöka placera kvantitativa värderingar på de separata faktorerna misslyckas vi med att fokusera på det faktum att biologi och miljö interagerar på en mängd viktiga och intrikata sätt Ridley Idag är de flesta människor överens om att ingendera biologin fostra uppsats miljön agerar oberoende av varandra. Båda är nödvändiga för att någon egenskap ska manifesteras. Eftersom de är beroende av varandra och interagerar på ett så komplext sätt är det ologiskt att försöka tänka på dem separat. Vårda uppsats än att försvara nativister eller empirister är de flesta psykologer nu mer intresserade av att undersöka hur natur och näring interagerar med varandra för att utveckla egenskaper och egenskaper.


Inom psykoterapi betyder detta att det inte bara krävs en genetisk disposition för att psykiska störningar ska utvecklas, utan det fostra uppsats måste vara en miljöutlösare, liksom Feller Erkännandet av detta viktiga fostra uppsats är särskilt viktigt med tanke på de genetiska framsteg som gjordes under det tjugoförsta århundradet. Human Genome Project och tillkomsten av bioteknik fostra uppsats stort intresse för att spåra typer av beteende till särskilda DNA-strängar som finns på vissa kromosomer McLeod-forskare förväntar sig att snart hitta specifika gener som är kopplade till kriminalitet, alkoholism och andra egenskaper. Fastnade med att skriva? Ultius kan hjälpa till. Psykologer har diskuterat naturens inflytande kontra näring över mänskliga egenskaper under mycket lång tid.


Efter att vetenskapsvärlden insåg att biologi och miljö båda spelar en roll, flyttades tyngdpunkten till att avgöra vilket som var viktigast. Men nu, när vi verkligen har kommit att förstå komplexiteten i förhållandet mellan våra genetiska dispositioner och miljöutlösare, fokuserar vi inte längre på den ena kontra den andra, utan snarare hur de interagerar med och påverkar varandra. Även om det verkligen är till hjälp vid utvecklingen av vissa villkor för att det ska finnas en genetisk disposition, fostra uppsats, Det måste nästan alltid finnas en miljöutlösare som gör att egenskapen manifesteras hos en individ.


Detta är bara en liten del av denna komplexa diskussion och ett exempel på vad du kan förvänta dig när du köper en kritisk uppsats från Ultius. Davis, Kevin. Nurture Revisited. WGBH Educational Foundation, 17 apr. Feller, Stephen. United Press International, Inc. McLeod, S. Omvårdnad i psykologi. Vårda uppsats Psykologi, fostra uppsats, org, Ridley, Matt. HarperCollins Publishers, Sincero, fostra uppsats, Sarah Mae. com, fostra uppsats, Ultius, Inc. Ultius Blog, 22 apr. Klicka här för mer hjälp med MLA-citat. Exempel på kritisk essä om naturen vs, fostra uppsats. Klicka här för mer hjälp med APA-citat. 22 april, Klick fostra uppsats för mer hjälp med CMS-citat.


Klicka här för mer hjälp med Turabian-citat. Ultius är den pålitliga leverantören av innehållslösningar och matchar kunder med högt kvalificerade skribenter för provskrivning, fostra uppsats redigering och affärsskrivande. Ultius fostra uppsats den pålitliga leverantören av innehållslösningar för konsumenter runt om i världen. Du läste rätt — Vi ger bort gratis stipendiepengar! Vår nästa dragning kommer att hållas snart, fostra uppsats. Ansök idag för din chans att vinna! Göra anspråk på erbjudande, fostra uppsats. Tillverkad i USA Live Chat Chatta med oss. Ultius Ny kund?





uppsats lära sig engelska



Naturen är helt beroende av den genetiska kombinationen av en individ som dikterar deras karaktär och utseende. Å andra sidan är omvårdnad beroende av de miljöfaktorer som en individ utsätts för som i slutändan formar hans eller hennes personlighet. Natur och omvårdnad påverkar individer i viss utsträckning eftersom individer utsätts för dem båda på ett eller annat sätt som dikterar deras utvecklingsprocess. Naturprincipen hävdar att biologiska egenskaper hos individer ärvs från den genetiska sammansättningen i deras härstamning. Karaktärsdrag som längd, vikt, sårbarhet för vissa sjukdomar och hudfärg ärvs och bestäms av den genetiska kombinationen av individer.


Sådan biologisk kombination är vanligtvis liknande bland individer som är släkt med blod, och av denna anledning tenderar de att ha nästan en enhetlig genetisk kombination. Genom egenskaperna är det lättare att identifiera närbesläktade individer bara genom att titta på deras utseende och beteende. Dessutom blir specifika egenskaper inte uppenbara under födseln, och när en person når en viss ålder, till exempel under puberteten, det är då de dolda egenskaperna börjar dyka upp. Den biologiska klockan styr sådana egenskaper, och när rätt tid kommer mognar de fysiska och beteendemässiga egenskaperna och blir iögonfallande.


Sådana egenskaper programmeras på ett sätt att för dem att växa synliga kommer de att ta en viss period att utvecklas. Dessutom är de också beroende av andra biologiska faktorer i våra kroppar för att de ska manifestera sig. Men egenskaperna upprätthåller fortfarande den genetiska kombinationen och likheten hos en specifik härstamning. Observera att vårt företag tillhandahåller akademisk skrivhjälp. Du kan köpa en berättande uppsats eller någon annan typ skriven från grunden av vår uppsatsförfattare. Tvärtom, genom näring, förvärvar en individ specifika egenskaper från den miljö som omger dem.


När ett barn föds, till exempel, är dess sinne svart och tomt. Det är genom dess interaktion med omgivningen och människorna omkring den som kommer att få spädbarnet att tillägna sig några av sina egenskaper genom att lära sig, observera och apa sitt beteende. Det sätt på vilket en individ fostrades eller fostrades kommer att påverka deras aspekt av barns utveckling. Mognad kommer bara att påverka den biologiska utvecklingen. Miljön spelar en viktig roll i utvecklingsprocessen. På samma sätt spelar typen av relationer också en avgörande roll i uppfostran, särskilt under barns utveckling. Till exempel utvecklar ett spädbarn en känslomässig bindning till sina föräldrar på grund av den kärlek och tillgivenhet det får.


Dessutom kommer barn som ges ordentlig vård och tillgivenhet att återgälda samma sak under uppväxten. Tvärtom kommer spädbarn som får hård behandling av sina föräldrar att utveckla abstinensbesvär under uppväxten. Spädbarnen försöker också lära sig hur och vad de ska prata genom att studera talet från omgivningen. Den kognitiva utvecklingen kommer från exponeraren som spädbarnet tar emot och förhållandena kring det. På motsvarande sätt förvärvas vissa egenskaper utifrån vad en individ gått igenom. Barn som blivit misshandlade eller antastade när de växte upp utvecklar specifika antisociala egenskaper, till exempel att vara upphetsad, hårda och utveckla särskilda störningar. Till exempel manifesterar bipolära störningar eftersom en individ genomgick hård behandling som påverkar deras psykologiska stabilitet efter det.


Vissa av dem blir förövare och förövare i sina framtida relationer som ett sätt att imitera och rättfärdiga vad de upplevde under uppväxten. Imitation är ett sätt att implementera vad individen har lärt sig under fosterprocessen genom att omsätta lärdomarna i praktiken. Men efter noggrann analys har psykologer upptäckt att både naturen och vården är ansvariga för utvecklingen av en individ. Båda faktorerna interagerar med varandra och spelar en avgörande roll för att forma uppförandet av en individuell Lux. Till exempel inom psykopatologi hävdas det att både ärftliga faktorer och miljöförhållanden bidrar till utvecklingen av psykiska störningar hos individer.


De biologiska kombinationerna av människor samverkar nära med den sociokulturella uppsättningen som omger dem. Individer får nu göra sina egna val när det gäller att diktera vad som är lämpligt för dem och vad som bör utelämnas. Natur och näring kompletterar varandra i att forma en individ. Sammanfattningsvis är natur och omvårdnad en brokig diskussion, och båda sidor har giltiga poäng för att motivera sina ståndpunkter. Naturen bygger enbart på det faktum att genetisk sammansättning påverkar hur en individ beter sig och tänker. På liknande sätt menar de infödda att genetiska faktorer dikterar faktorer som utseende, speciell sjukdom och intelligensnivåer. Tvärtom, individer som tror på näring anser att miljöfaktorer är mycket involverade i individers utvecklingsprocess.


Barn får egenskaper genom att lära sig av människorna som omger dem och kommer att försöka imitera beteendet efter det. Men psykologer försöker sitt bästa för att hitta en balans mellan de två tankeskolorna eftersom båda sidor har giltiga argument, men både näring och natur interagerar med varandra under utvecklingsprocessen. Naturen och vården kan inte behandlas isolerat. Men Pengar var för snabba för att generalisera detta uttalande till alla, lite än bara. Även om det allvarligt misslyckade tvillingfallet togs upp och tas upp så mycket i debatten om natur vs.


Dessa forskare har ändå hopp om att det kan finnas ett svar på mysteriet med sexuell identifikation. Barn som föds vanligtvis, men har blivit sexuellt omplacerade, ofta aktuella beteenden som liknar samlaget skrivna av deras genetiska kod. De få undantagen förblir extremvärden. När forskare började sticka hål på Dr. Woman Boy vs. Man vs. Girl är en guide skriven av Dr. Pengar drog så många falska slutsatser i hans arbete att hans teorier har varit opålitliga. Men han var en så respekterad figur inom vetenskapsvärlden att även hans mest besynnerliga åsikter hade stötts av många. Detta är hur hans teorier kom hit för att bli så allmänt accepterade. Nu vet vi ändå att han var ganska långt borta i sin forskning. Vi vet nu att genusprojekt borde överlåtas till naturen snarare än fostra, speciellt var det ingen nackdel med det naturliga könet till att börja med.


Alltför ofta har barn belastats med plikten att upptäcka sig själva, dvs. upptäcka sin sexuella identitet. Omvårdnad kan vara en tanke på sexuell identitet, men analys tyder på att naturen är en ännu starkare fråga. Bibliografi Colapinto, John. As Nature Made Him: The Boy Who Was Raised as a Girl. New York: HarperCollins, Colapinto beskriver i fin detalj alla aspekter av fallet och hur det gick så fruktansvärt felaktigt. Han gör en utarbetad analys och använder intervjuer från direkta källor för att förtydliga fallet på ett konsekvent sätt för läsarna. Den här guiden är det huvudsakliga utbudet för den här uppsatsen eftersom den så häftigt beskriver fallet från alla vinklar.


Den argumenterar främst hur naturen framför näring är den primära faktorn för att ta reda på sexuell identifikation. Den här portföljen publicerades online av Jonis Portfolio för att känna igen och argumentera för svårigheten med naturen vs.

No comments:

Post a Comment