Friday, February 11, 2022

Uppsats om folkmord i rwanda

Uppsats om folkmord i rwanda



Hemsida Essä om folkmord i Rwanda. Folkmord under 20- och 2000-talen Uppmaning: Tyvärr slutade inte folkmordet med Förintelsen. Gud, folkmord i rwanda uppsats, Girighet och folkmord: Förintelsen genom århundradena. Andra nationer förlitade sig på Förenta Nationerna och USA, men de höll alla tysta och lät dem lita på förvirrande nyheter från den rwandiska regeringen och media. Hem Ämnen Brott Rwandiska folkmordsuppsatser Rwandiska folkmordsuppsatser Exempel. Före självständigheten åtnjöt tutsierna mycket privilegier från den koloniala regeringen folkmord i rwanda uppsats de samarbetade med belgarna för att undergräva hutuernas kamp för självständighet. Skrämmande förhållanden fortsätter i Sudan.





Introduktion



Rwanda som är ett inlandsstat land i östra centrala Afrika stöder en mycket hög befolkning bland de tätbefolkade länderna i Afrika. Det folkmord i rwanda uppsats beroende av jordbruket för att stärka sin ekonomi. Den är bördig och har därmed goda skördar av jordbruksprodukter. Många människor över hela världen visste ingenting om Rwanda förrän den dystra april under denna tid, folkmord i rwanda uppsats, så många människor dog under folkmordet som involverade tutsierna och hutuerna. Det uppskattas att-1, människor dog under folkmord i rwanda uppsats i kamp mellan de två stammarna. Det kom in i världshistorien när det valde en majoritet av kvinnor i sin nationella lagstiftande församling år Det har funnits lyft sedan tidigare mellan hutu och tutsi där den ena gruppen ansågs tillhöra en högre klass än den andra.


Dessa sociala skikt spelade en stor roll i folkmordet där den ena stammen kände sig förtryckt av den andra. Under denna och de efterföljande månaderna var nationen föremål för global diskussion när etniska spänningar spiralerade in i en av de mest hemska humanitära kriser som världen upplevde under den sista fasen av 1900-talet. Åsikterna är fortfarande delade om vem som i första hand ska bära skulden för folkmordet, och många anklagar FN-organisationen för ett till synes försenat svar på krisen, eftersom andra, inklusive den sittande presidenten, hävdar att fransmännen var viktiga medbrottslingar i dess organisation Abutonge, bland annat. Uganda och Burundi, Rwanda är ett landlåst land i området vid de stora sjöarna i Öst- och Centralafrika. Den skiljs från sin starkt gigantiska granne, Demokratiska republiken Kongo, av Ruzizi-floddalen och Kivusjön mot vilken landets västra region sluttar.


Det gränsar i öster, norr och söder till Tanzania, Uganda respektive Burundi. Dess landsbygd är i första hand savann. Med huvudstaden Kigali i centrum av nationen gör Rwandas demografi och storlek det till de mest tätbefolkade länderna på den afrikanska kontinenten, folkmord i rwanda uppsats. Genom den nationella folkräkningen uppskattades det att nationen 26 kvadratkilometer beboddes av cirka 8 medborgare, vilket översätter till en befolkningstäthet på cirka människor per kvadratkilometer. Många av dessa är självförsörjande bönder med tanke på den rika fertiliteten i den vulkaniska regionen. Historien visar att Rwanda från början var hem för tre etniska samhällen - tutsierna, Twas och hutuerna. Den sociala integrationen tog snabbt fart genom åren på grund av oundvikliga miljöförändringar folkmord i rwanda uppsats som djurepidemier som skulle utplåna många boskapshjordar av de i första hand pastorala tutsierna.


Detta skulle tvinga tutsierna att anpassa sig till hutuernas jordbrukslivsstil. I tider av svår torrhet skulle det omvända vara fallet eftersom jordbrukshutuerna skulle anpassa sig till tutsiernas levnadsmöjligheter. Detta skulle dock minskas avsevärt och folkmord i rwanda uppsats helt genom början av kolonialtiden som använde den etniskt splittande taktiken för att upprätthålla styret Dina, Den interetniska harmoni som tidigare hade rådt bland folkmord i rwanda uppsats tre etniska samhällen splittrades av den koloniala administrationen. Fram till den koloniala inblandningen styrdes de etniska samhällena av ett rättssystem vid namnet Gacaca som leddes av en tutsi Uppsats om folkmord i rwanda med titeln Mwami och vars folkmord i rwanda uppsats mandat var att lösa tvister.


Idag använder många rwandier kinyarwanda bland franska och engelska som kommunikationsmedel. Kolonial inblandning i Rwanda började med tyskarna som undertecknade avtal med Tanganyika-hövdingar under perioden mellan och och gjorde anspråk på territoriet som täcker Rwanda, Tanganyika och Burundi. I tyskarna spelade en hävstångsroll i att hjälpa tutsierna att motverka ett uppror folkmord i rwanda uppsats hutuerna som inte längre var villiga att stå under kontroll av en tutsi-kung, folkmord i rwanda uppsats. På höjden av första världskriget avancerade belgarna sina trupper in i den tyska östafrikanska regionen som inkluderade Rwanda, Tanganyika och Uppsats om folkmord i rwanda. Med förlusten av Tyskland i världskriget fick Belgien mandatet att styra Rwanda-Burundi vid sidan av Kongoregionen.


Det belgiska engagemanget i Rwanda översteg vida deras tyska föregångares. I gjorde av med lokala styrsystem som militär, land och boskapshövdingar. I själva verket gjorde de hutuerna relativt maktlösa. I de avsatta tutsi Mwami och orsakade en tyst revolt till deras auktoritet. I de belgiska myndigheterna höll folkmord i rwanda uppsats det första kommunalvalet i Rwanda-Burundi någonsin som innebar en jordskredsseger för hutu. Detta innebar en betydande förändring i tutsiernas överlägsenhet som hade rådt under åren. Med försöket att skapa en makt delad tutsi-hutu oberoende stat, folkmord i rwanda uppsats, på begäran av Förenta Nationerna delade Belgien Rwanda-Urundi i nuvarande Rwanda och Burundi.


Rwanda har, precis som många andra afrikanska länder, haft en turbulent period efter självständigheten. Dess första president var Gregoire Kayibanda som var grundaren av Uppsats om folkmord i rwanda Hutu-emancipationens parti. Han satt president i tretton år, varefter han störtades i en kupp av Juvenal Habrayimana som anklagade PARMEHUTU-administrationen för oduglighet i styrelseskick. Rwanda upprätthöll mycket nära relationer med sin syster Burundi. Båda länderna delade inte bara en gemensam kolonial historia utan också en majoritetsbefolkning av hutu. I Burundi fanns det emellertid en atmosfär av flyktighet och fiendskap mellan tutsi och hutu, folkmord i rwanda uppsats.


Den första postkoloniala premiärministern, till exempel, som var hutu, mördades av en tutsiextremist. Detta sporrade till en kupp av hutu, varvid monarken flydde och premiärministern dödades. Detta orsakade spänningar i landet där majoriteten av hutupolitikerna blev dödade. Michel Micombero, en tutsisoldat, tog makten. Burundi skulle vara under militärdiktaturs styrning i nära tre decennier. Detta våld ledde till ett massivt inflöde av flyktingar från det krigshärjade Burundi till Rwanda. Detta tjänade till att så fröna till folkmord i Rwanda. Många landsförvisade tutsisoldater hade flyttat till Uganda från Rwanda och när Yoweri Museveni tog över makten efter att ha avsatt Milton Obote, var planer på gång för att tutsisoldaterna skulle invadera Rwanda från Uganda.


Detta gjordes under ledning av Paul Kagame, grundare av Rwanda Patriotic Front RPF och Fred Rwigema. Denna invasion av de tutsidominerade rebellerna skulle äga rum i Rwandas regering och RPF skulle underteckna en vapenvila i syfte att skapa en maktdelningsadministration, folkmord i rwanda uppsats. Motstridiga åsikter om villkoren för överenskommelsen rådde mellan de två fraktionerna och ett våldstillstånd tvingade många hutuer att fly från blodbadet som utfördes av Tutsi RPF Abutonge. Politisk spänning i Burundi skulle visa sig vara dyrare än många hade räknat med.


När den första burundiske presidenten som valdes demokratiskt mördades av armén folkmord i rwanda uppsats dominerades av tutsierna, följde ett inbördeskrig mellan hutu och tutsi i Burundi och spred sig snabbt till Rwanda där den politiska atmosfärens bräcklighet inte kunde stå emot tidvattnet, folkmord i rwanda uppsats. FN:s uppdrag för Rwanda som sattes in som svar på situationen var underbemannat och underfinansierat. Den 6 april kommer för alltid att hållas i mångas medvetande som dagen då kriget skulle ta en kurs som skulle uppmärksamma världen på farokriget. På detta datum folkmord i rwanda uppsats presidenter i Rwanda och Burundi, båda hutuer, mördades när jetplanet de var ombord på sköts ner.


Under de kommande tre månaderna skulle situationen bisarrt galoppera utom kontroll när Interahamwe-milisen och hutudominerade militärer genomförde en pogrom som dödade tutsi- och hutumoderater. Detta var det ökända folkmordet i Rwanda I mitten av RPF avancerade i huvudstaden Kigali och erövrade hela landet. Antalet hutuer som flydde landet i rädsla för sina liv var svindlande och orsakade flyktingkrisen vid de stora sjöarna. I vad som verkade vara en märklig vändning av händelser installerade Tutsi RPF, när de tog makten, en hutupresident, Pateur Bizimungu. Han skulle emellertid avlägsnas från presidentposten och Paul Kagame tillträdde ämbetet. Det första valet sedan dess hölls där Paul Kagame gick triumferande ut med minimalt motstånd.


Rwanda är idag i praktiken en enpartistat. Oppositionspartier, inklusive PDR som bildades av Pateur Bizimungu, var förbjudna tills strax före valet, folkmord i rwanda uppsats. Politiska partier i Rwanda har sedan dess varnats för att anpassa sig till antingen hutu- eller tutsigemenskaperna. Rwanda anpassade en ny konstitution i Denna struktur innebär att tolv ledamöter kommer in i senaten genom utnämningen av presidenten och hans parti. Alla valda ledamöter måste ha Högsta domstolens godkännande. Varje tidigare president har livstidsmedlemskap i senaten. Konstitutionen föreskriver att alla innehavare av deputeradekammaren tjänstgör en mandatperiod på fem år.


Det dikterar vidare att talmannen för deputeradekammaren och presidenten är från olika politiska partier. Djur som föds upp i landet inkluderar får, kyckling, grisar och getter. Nyckelprodukter som tillverkas är textilier, cigaretter, jordbruksprodukter och cement. Mineraler som utvinns i landet är wolfram, guld, coltan och kassiterit. Frågorna som diskuterats ovan rörande Rwanda i termer av geografi, befolkning, massakern av och postkoloniala Rwanda lever mycket att önska från landet. Det är inte ofta som många ledare leder ett land från ett tillstånd av massaker till en stadigt växande nation. Min åsikt är att den nuvarande presidenten i Rwanda har gjort ett fantastiskt jobb och bör ges den ackreditering han förtjänar.


Denna slutsats kommer dock att ta upp frågor som rör hur situationen var, är och de möjliga åtgärder som kan vidtas för att förhindra ett nytt utbrott av ett folkmord. Vi, resten av världen, har redan bevittnat folkmord i grannlandet Sudan där många människor förlorade sina liv och egendom. För att förhindra en annan händelse som den vi bevittnade måste allvarliga åtgärder vidtas och övervägas. En viktig fråga är den som rör media. Media spelade en stor roll i att underblåsa folkmordet som bevittnades och upplevdes i Rwanda. Inte bara i Rwanda utan även i resten av världen.


Ledare måste ta hänsyn till medias frihet. Det är givet att media har rätt till sin frihet och bör lämnas att arbeta oberoende av regeringen och andra maktkrafter i ett land. Men det bör också noteras att med denna frihet följer ansvar, ansvarighet och opartiskhet. Medieägare och anställda bör ta på sig att sprida budskap om sanning och sådana som kan förhindra en händelse av en sådan massaker, folkmord i rwanda uppsats. Om de nyheter som media besitter kan orsaka skada för nationen, bör de dölja informationen tills det är nödvändigt och säkert att lämna ut informationen till allmänheten.


De rwandiska myndigheterna bör sträva efter att säkerställa detta. En annan nyckelfråga att ta itu med är vilken typ av tal och budskap som politikerna förmedlar. Folkmordet i Rwanda berodde på negativ etnicitet som togs fram av politikerna. Om politikerna var mer försiktiga i vad de säger och gör kan sådana händelser undvikas. Detta är skadligt för samhället. Stort bidragit till av politikerna i den typ av budskap de sprider, negativ etnicitet leder till hat och bristande tillit till varandra.





skriva uppsatser



Läs mer. Ord: - Sidor: 4. Rwandiska folkmordslikheter Under denna tid slaktade den etniska majoriteten, hutu, den etniska minoriteten, tutsierna. De tragiska händelserna av folkmordet i Rwanda Mellan åttahundratusen och en miljon människor, döda inom ett intervall på hundra dagar. Ord: - Sidor: 6. Rwandas folkmord Spänning Folkmordet i Rwanda är ett av de mest brutala och blodigaste folkmorden genom tiderna, vilket resulterar i fler än , dödsfall. Ord: - Sidor: 7. Folkmord av Consolee Nishimwe Analys Folkmordet som varade i hundra dagar ledde till att över tutsi-män, kvinnor och barn och moderata hutuer dog. Ord: - Sidor: 5. Egenskaper för folkmordet i Rwanda Uppskattningar visar nu att det under de hundra dagarna var 10, mord om dagen, mord varje timme och 7 mord varje minut.


Definition av folkmord I juli, nästan hundra dagar efter folkmordets början, hade cirka åttahundratusen män, kvinnor och barn miste livet. My Lai-massakern Två dagar efter publiceringen av det första My Lai-utskicket drog en antikrigsmarsch i Washington över , människor. An Ordinary Man: A Literary Analysis Det var det största folkmordet sedan andra världskriget. Relaterade ämnen. Rwandiskt folkmord Rwanda Hutu Tutsi. Redo att komma igång? Skapa Flashcards. Upptäck Skapa Flashcards mobilappar.


Företag Om FAQ Support Juridisk tillgänglighet. Följ Facebook Twitter. Sekretesspolicy CA Sekretesspolicy Webbplatskarta Annonsera Cookie-inställningar. Världen är en farlig plats där ibland suveräna nationer går i krig mot varandra, eller förtrycker sitt eget folk eller inte kan lösa sina inhemska problem. I dessa fall blir det absolut nödvändigt för FN att agera. Förenta Nationerna är dock begränsade av en uppsättning regler och förordningar, för att inte tala om dess stora byråkrati och enstaka korruption. Det var verkligen fallet när folkmordet i Rwanda ägde rum med tanke på denna inkompetens och oförmåga... Citerade verk: Military-Industrial Complex Speech, Dwight D.


html "Nobels fredspris - Pressmeddelande. wanda folkmord Globaliseringens ole Vi vet att de faktorer som resulterade i att wanda folkmordet ägde rum var det etniska hatet, ekologiska påtryckningar och inbördeskriget. Vad vi dock inte vet är varför folkmordet överhuvudtaget ägde rum. Därför kommer vi här att tala om folkmordet som ägde rum i endast. Här kommer de uppenbara särdragen i globaliseringen samt de internationella påtryckningar som wanda stod inför att diskuteras, tillsammans med detta kommer vi också att titta på de globaliserade krafter som fördes samman av Arusha-avtalet som slutligen resulterade i att folkmordet inträffade.


Senare kommer Kaldors avhandling "Nya kriget" att undersökas för att förstå hur wanda är en del av en bredare "nytt krig"-miljö där konflikter uppstår mellan neo-etniciteterna i deras ansträngningar att få makt. Internationellt tryck före tiden,... Referenser Adelmann, H. Minnesprocessen är inte, i motsats till vad många tror, ​​som en bandspelare som korrekt registrerar händelser. Istället är vårt minne av händelser böjligt och föremål för ett antal influenser. personer under evenemanget eller deras nuvarande livssituation. Connerton försökte reda ut föreställningarna om att minnas vanligtvis anses vara en dygd och att glömma nödvändigtvis är ett misslyckande hos en person eller ett folk.


Han noterade att glömma inte nödvändigtvis är ett enhetligt fenomen och att glömma kan ha ett syfte. Även om wandaner hävdar att det är viktigt att komma ihåg folkmordet för att undvika att det upprepas i... Referenser Atkinson, R. Människominne: Ett föreslaget system och dess kontrollprocesser. Spence, The psychology of learning and motivation Volym 2 pp. New York: Academic Press. Buckley-Zistel, S. Kom ihåg att glömma: Valde minnesförlust som en strategi för lokal samexistens i Rwanda efter folkmordet. Afrika, 76 2 , Connerton, P.


Sju typer av glömska. Memory Studies, 1, Loftus, E. Det mänskliga minnets formbarhet. American Scientist, 67, Gång på gång har mänskligheten visat sig vara påhittig, skicklig och medveten när det gäller att ta sig an naturens krafter. när mänskligheten agerar på ett sätt som strider mot naturens krafter, som att bygga inventarier eller strukturer i vägen för välkända vägar av naturlig förstörelse, då utmanar mänskligheten de naturkrafter som binder mänskligheten till jorden - domänen som Gud skapade för och gav åt mänskligheten. Men när mänskligheten ger efter för sin egen inre förmåga till ondska, då utövar hon fri vilja.


Att den kapaciteten för ondska är kapabel att nå extraordinära nivåer av förstörelse är inte manifestationen av djävulen, utan av människans egen reaktion på de inkrementella nivåerna av ondska, påfyllningen av makt som kommer från att utöva fri vilja över andra som inte är kapabla, eller vem som inte gör det, agera för att förhindra att utövandet av fri vilja över …. Works Cited Dictionary of Theology and Religious Studies? Ett www. Bristen på handling över Rwanda bör vara den avgörande skandalen för presidentsjuka Clinton. Men i mängden av artiklar om Clinton-åren som följde på Clintons avgång från makten nämndes det knappt folkmordet. Sedan den tiden har sjuke Clinton sagt att Rwanda är en av hans beklaganden av hans presidentskap, men att han saknade informationen för att "till fullo förstå vad som pågick i Rwanda.


htm, baserades på rapporter via Freedom of Information Act FOIA, sa att det fanns en "sannolikhet" för att vissa individer och grupper skulle vara ansvariga för vissa... Bibliografi Anderson, D. Columbia-guiden till Vietnamkriget. Columbia University Press, New York, L, rapport från panelen för FN:s fredsoperationer, hittad på. FN verkar också ha en oförmåga att förstå eller fungera på ett effektivt sätt när liv är i balans och omedelbara åtgärder krävs under ett krig. Vid ett tillfälle behövde Dallaire ett beslut fattat av säkerhetsrådet, men organet var uppdelat mellan Kina, Frankrike och de alliansfria nationerna vs.


Helgen närmade sig, så det beslutades att nationerna skulle samlas igen på måndag. Med tanke på den ständiga ström av mord han bevittnade, som han praktiskt taget var maktlös att stoppa, på grund av sina magra krafter, är det lätt att se varför Dallaire upplevde posttraumatiskt stressyndrom PTSD när han återvände hem. Men hans reaktion verkar oundviklig och oundviklig. Visst, han kunde ha fått bättre debriefing och rådgivning om sin integration tillbaka... Privata arméer och krigsherrar försörjer sig själva med dessa grödor -- ett exempel på att faktiskt utnyttja miljön för att betala för krig Globala resurser, Användning av resurser för att finansiera konflikter Skogsprodukter används också ofta för att betala för konflikter. Virke kräver små investeringar och kan konverteras till kontanter billigare än olja, vilket kräver teknik.


Kontroll över virkesresurser kan förskjuta maktbalansen under en konflikt och påverka hur länge konflikten pågår. Underfinansierade arméer, militärer, poliser och rebellstyrkor finansierar sig ofta genom att hugga träd. Konflikter i Kambodja, Burma och Liberia har finansierats med timmer, och i vart och ett av dessa länder producerade virket mer än miljoner dollar per år Globala resurser, inkompatibla användningar som leder till konflikter Användning eller missbruk av resurser kan vara mycket lönsamt å ena sidan men förstörande till en annan. Till exempel har jurisdiktionskonflikter värmts upp... Referenser Breaking the habit The Nation 9 feb , 5 , Brown, V.


Kampärr: Globala konflikter och miljöhälsa. Environmental Health Perspectives, 17 , Coles, C. Resurser för fred. Conserving the Peace: Resurser, försörjning och säkerhet Johannesburg: Världstoppmöte om hållbar utveckling. Ändå, enligt artikeln, fortsätter före detta jugoslaviska republiker att inte arrestera och överlämna invigda personer, eller att utreda och lagföra krigsförbrytelserna i fråga. Uppenbarligen har rådgivningen från ICTY varit långt ifrån tillräcklig, eller så är de inblandade länderna helt enkelt ännu inte redo att ta över ansvaret för åtal. Artikeln citerar också Amnesty International i ett uttalande att krigsförbrytelselagstiftningen på nationell nivå i dessa länder ofta inte är i linje med internationell lagstiftning, och att skyddsprogram för offer och vittnen är långt ifrån tillräckliga.


Tydligen har dessa frågor inte undersökts noggrant innan faserna av färdigställandestrategin implementerats. En ytterligare brist i slutförandestrategin är konsensus, eller avsaknaden av sådan. Enligt Ecurity Council Report är de olika länderna oense om hur de ska gå vidare efter december. Det finns också skillnader när det gäller... Källor Bellinger, John B. Perspektiv på internationell straffrätt. htm Belczyk, Jaclyn. ICTY kan behöva hålla öppet två år till: åklagare. Paper Chase Newsburst. php Citizens för globala lösningar.


Internationella brottmålsdomstolen: En översikt. På grund av de skäl som anges ovan uppskattar Världsbanken att ural fattigdom i wanda. ural Poverty Portal: Internationella fonden för jordbruksutveckling IFAD. htm wanda. Encyclopedia Encarta Online. html Den totala ytan av landet är 26, kvadratkilometer 10, kvadratkilometer. Källa: Encyclopedia Encarta wanda har en befolkningstäthet på ... Referenser Fattigdom på landsbygden i Rwanda. Rural Poverty Portal: Internationella fonden för jordbruksutveckling IFAD. htm Rwanda. Källa: Encyclopedia Encarta Rwanda har en befolkningstäthet på personer per kvadratkilometer. Internationell upprymdhet Arbetet från FN:s kontor för samordning av humanitära frågor och deras deltagande i hjälpinsatserna efter Nyirangongo-utbrottet. kontor och cirka 1, personal OCHA, Organisationen har fyra huvudsakliga roller som anges vara en del av dess uppdrag OCHA. Den första rollen är som ett organ mellan byråer; involverad i mobilisering och koordinering av aktörer som reagerar på humanitära nödsituationer, vilket det syftar till att utföra på ett principiellt sätt för att hjälpa till att lindra lidandet som orsakas av katastrofer och nödsituationer OCHA. De aktörer som mobiliseras och koordineras av OCHA inkluderar FN:s FN-aktörer och icke-statliga organisationer NGO:er på både nationell och internationell nivå OCHA, OCHA:s andra roll...


lär dig hur lagen fungerar genom att memorera en uppsättning regler eller satser. En missuppfattning ligger i den vanliga frågan, "Vad är lagen? Sanningen är att svaret ofta är: "Det beror på. För att förstå hur det fungerar måste du engagera dig i processen -- det är lite som att lära sig simma i att du måste hoppa in och plaska runt lite. Det är ingen obehaglig känsla, men det kan verka lite konstigt tills du vänjer dig och lär dig att hålla huvudet ovanför vattnet. Du kommer att upptäcka att det är lite som att skala en lök genom att när du tar bort ett lager av komplexitet hittar du ett annat...


Referenser Carter, L. Dershowitz, A. Inlärningsverktyg Studiedokument Skrivguider Om oss Vanliga frågor Vår blogg Citation Generator Flash Card Generator Logga in Registrera dig. Filtrera efter:. Nyckelord s Filtrera efter nyckelord: lägg till komma mellan varje. Mest relevant Nyligen tillagd Mest populär. Hem Ämnen Brott Rwandiska folkmordsuppsatser Rwandiska folkmordsuppsatser Exempel. Har problem med att komma på en uppsatstitel? Använd vår uppsatstitelgenerator för att få idéer och rekommendationer direkt. De mer europeiska... Upptrappningen av det etniska kriget mellan hutuer och tutsier till ett folkmord som varade i flera dagar drevs delvis av det faktum att världen vände sina... Referenser Cahill, K.


Det råder ingen tvekan om att hundratals liv skulle... Referenser BBC News. Faktum är att under massakerns höjdpunkt rapporterar Gourevitch att medlemmar av tutsi-stammen massakrerades tre gånger så snabbt som... Works Cited Gourevitch, Philip. Utrota folkmord i FRAMTIDEN Ord: Längd: 2 Sidor Dokumenttyp: Papper: Svar: Den andra världen har krävt livet på tiotals miljoner civila inklusive... Verk som citeras "Tidigare folkmord och massövergrepp. Detta tjänade till att så fröna till folkmord i Rwanda. Många landsförvisade tutsisoldater hade flyttat till Uganda från Rwanda och när Yoweri Museveni tog över makten efter att ha avsatt Milton Obote, var planer på gång för att tutsisoldaterna skulle invadera Rwanda från Uganda. Detta gjordes under ledning av Paul Kagame, grundare av Rwanda Patriotic Front RPF, och Fred Rwigema.


Denna invasion av de tutsidominerade rebellerna skulle äga rum i Rwandas regering och RPF skulle underteckna en vapenvila i syfte att skapa en maktdelningsadministration. Motstridiga åsikter om villkoren för överenskommelsen rådde mellan de två fraktionerna och ett våldstillstånd tvingade många hutuer att fly från blodbadet som utfördes av Tutsi RPF Abutonge. Politisk spänning i Burundi skulle visa sig vara dyrare än många hade räknat med. När den första burundiske presidenten som valdes demokratiskt mördades av armén som dominerades av tutsierna, följde ett inbördeskrig mellan hutuerna och tutsierna i Burundi och spred sig snabbt till Rwanda där den politiska atmosfärens bräcklighet inte kunde stå emot tidvattnet.


FN:s uppdrag för Rwanda som sattes in som svar på situationen var underbemannat och underfinansierat. Den 6 april kommer för alltid att hållas i mångas medvetande som dagen då kriget skulle ta en kurs som skulle uppmärksamma världen på farokriget. Detta datum mördades presidenterna i Rwanda och Burundi, båda hutuer, när jetplanet de var ombord på sköts ner. Under de kommande tre månaderna skulle situationen bisarrt galoppera utom kontroll när Interahamwe-milisen och hutudominerade militärer genomförde en pogrom som dödade tutsi- och hutumoderater. Detta var det ökända folkmordet i Rwanda I mitten avancerade RPF i huvudstaden Kigali och erövrade hela landet.


Antalet hutuer som flydde landet i rädsla för sina liv var svindlande och orsakade flyktingkrisen vid de stora sjöarna. I vad som verkade vara en märklig vändning av händelser installerade Tutsi RPF, när de tog makten, en hutupresident, Pateur Bizimungu. Han skulle emellertid avlägsnas från presidentposten och Paul Kagame tillträdde ämbetet. Det första valet sedan dess hölls där Paul Kagame gick triumferande ut med minimalt motstånd. Rwanda är idag i praktiken en enpartistat. Oppositionspartier, inklusive PDR som bildades av Pateur Bizimungu, var förbjudna tills strax före valet. Politiska partier i Rwanda har sedan dess varnats för att anpassa sig till antingen hutu- eller tutsigemenskaperna. Rwanda anpassade en ny konstitution i Denna struktur innebär att tolv ledamöter kommer in i senaten genom utnämningen av presidenten och hans parti.


Alla valda ledamöter måste ha Högsta domstolens godkännande. Varje tidigare president har livstidsmedlemskap i senaten. Konstitutionen föreskriver att alla innehavare av deputeradekammaren tjänstgör en mandatperiod på fem år. Det dikterar vidare att talmannen för deputeradekammaren och presidenten är från olika politiska partier. Djur som föds upp i landet inkluderar får, kyckling, grisar och getter. Nyckelprodukter som tillverkas är textilier, cigaretter, jordbruksprodukter och cement. Mineraler som utvinns i landet är wolfram, guld, coltan och kassiterit. Frågorna som diskuterats ovan rörande Rwanda i termer av geografi, befolkning, massakern av och postkoloniala Rwanda lever mycket att önska från landet.


Det är inte ofta som många ledare leder ett land från ett tillstånd av massaker till en stadigt växande nation. Min åsikt är att den nuvarande presidenten i Rwanda har gjort ett fantastiskt jobb och bör ges den ackreditering han förtjänar. Denna slutsats kommer dock att ta upp frågor som rör hur situationen var, är och de möjliga åtgärder som kan vidtas för att förhindra ett nytt utbrott av ett folkmord. Vi, resten av världen, har redan bevittnat folkmord i grannlandet Sudan där många människor förlorade sina liv och egendom. För att förhindra ytterligare en händelse som den som bevittnades i , måste allvarliga åtgärder vidtas och övervägas. En viktig fråga är den som rör media.


Media spelade en stor roll i att underblåsa folkmordet som bevittnades och upplevdes i Rwanda. Inte bara i Rwanda utan även i resten av världen. Ledare måste ta hänsyn till medias frihet. Det är givet att media har rätt till sin frihet och bör lämnas att arbeta oberoende av regeringen och andra maktkrafter i ett land. Men det bör också noteras att med denna frihet följer ansvar, ansvarighet och opartiskhet. Medieägare och anställda bör ta på sig att sprida budskap om sanning och sådana som kan förhindra en händelse av en sådan massaker.


Om de nyheter som media besitter kan orsaka skada för nationen, bör de dölja informationen tills det är nödvändigt och säkert att lämna ut informationen till allmänheten. De rwandiska myndigheterna bör sträva efter att säkerställa detta. En annan nyckelfråga att ta itu med är vilken typ av tal och budskap som politikerna förmedlar. Folkmordet i Rwanda berodde på negativ etnicitet som togs fram av politikerna. Om politikerna var mer försiktiga i vad de säger och gör kan sådana händelser undvikas.

No comments:

Post a Comment