Thursday, February 17, 2022

Mesopotamien uppsats

Mesopotamien uppsats



Och Tansey. Efter slutet av de klassiska imperierna i Mellanöstern Mesopotamien uppsats såsom Egypten och Assyrien var regionen politiskt och... Det är här folket i Egypten och Mesopotamien utvecklade några organiserade samhällen och institutioner som kan förknippas med civilisationen, mesopotamien uppsats. Bitros, George C. Infångad mellan de mäktiga hettiterna i norr och de ännu mäktigare assyrierna i söder, överlevde Mitanni genom att sluta en allians med Egypten; men så småningom tappade egyptierna intresset för detta förhållande, mesopotamien uppsats, och uppvaktade gunst hos assyrierna.





Tips för att skriva uppsatser, ämnen och exempel



Det här exemplet på Ancient Mesopotamia Essay publiceras endast i informationssyfte. Gratis uppsatser och forskningsartiklar är inte skrivna av våra skribenter, de är bidragna av användare, mesopotamien uppsats, så vi är inte ansvariga för innehållet i detta gratis provpapper. Om du vill köpa en uppsats av hög kvalitet till ett överkomligt pris, använd våra skräddarsydda tjänster för uppsatsskrivning. Sumerisk kilskrift var den första kända formen av skrift och påverkade förmodligen egyptiska hieroglyfer. Israel kände inflytande av Mesopotamien uppsats Berättelser från regionen ger källan till många av de stora berättelserna i Bibelns tidiga kapitel, mesopotamien uppsats, och senare skulle israeliterna bli fångar av assyrierna och babylonierna.


Mesopotamien uppsats leran från sumeriska hyddor till stjärnorna som kartlagts av Babylons astronomer, det fanns få aspekter av det antika livet som inte berördes av Mesopotamiens lysande kulturer. Floderna rinner ut ur bergen i sydöstra Turkiet och kommer slutligen samman innan de mynnar ut i Persiska viken. Regionen heter så eftersom en linje i form av en halvmåne, eller halvmåne, skulle förena de två regionerna. I dag mesopotamien uppsats området kring Mesopotamien kallas Mellanöstern. Ingen vet riktigt när detta hände: de första nybyggarna kunde ha anlänt någonstans mellan och B. Denna första grupp var Ubaid-kulturen, mesopotamien uppsats, som slog sig ner i myrarna i södra Mesopotamien — ett område som fortfarande är myrrik idag.


Historiker vet lite om Ubaidanerna, men de verkar ha haft en ganska sofistikerad kunskap om bevattning eller metoder för att hålla grödor vattnade. De kunde också göra krukor av bakad lera och byggde sina hus av vass från de närliggande myrarna, mesopotamien uppsats. Vid något tillfälle invaderades deras område av semitiska stammar från sydväst, i dagens Saudiarabien, men de två grupperna blev så småningom en genom äktenskap. Av ungefär B. Sumererna etablerade i sin tur praktiskt taget alla civilisationens väsentligheter under de kommande åren.


En av de mest lysande städerna i den antika världen var Babylon. I sina juridiska koder och sina vetenskaper stod den längst med mänsklig förståelse. Dess hängande trädgårdar var bland de sju underverken i den antika världen. Grundat av amoriterna, ett tidigare nomadiskt folk från Arabien, existerade det så tidigt som B. I nästan tusen år förblev den under kontroll av Ur och senare akkaderna, mesopotamien uppsats. Men invasionen av Ur i B. var en indikation på att amoriterna var det mesopotamien uppsats flytten och i B, mesopotamien uppsats. Ett sekel mesopotamien uppsats Sumuabu skulle komma att bli den enda verkligt stora ledaren i det tidiga Babylonien – och en av de stora gestalterna i mänsklighetens historia. Men det skulle vara ett misstag att anta att dessa grupper – sumerer, babylonier och assyrier – var de enda folken i Mesopotamien.


Det fanns naturligtvis arameerna, vars enda bidrag till kulturen i området, mesopotamien uppsats, deras språk, var oerhört viktigt. Det fanns de andra grupperna som hotade Babylonien, inklusive hettiterna och perserna. Det fanns också folken i utkanten av Mesopotamien, som antingen hotade eller hotades av babylonierna och assyrierna, mesopotamien uppsats. Rektor mesopotamien uppsats dessa var israeliterna, som blevo fångar av båda nationerna. Slutligen fanns det de mindre grupperna från tidigare tider i Mesopotamien, som slutligen blev en del av större kulturer. Bland dessa fanns akkaderna, som blev så fullständigt bundna till den sumeriska kulturen att det är omöjligt att tala om det ena utan det andra; och det fanns stadsstater som Mari och Isin, mesopotamien uppsats, slutligen absorberas i Sumer respektive Babylonien.


Mesopotamien uppsats var också Hurrians, som kom in i regionen omkring B. och etablerade kungariket Mitanni, som blomstrade kort mellan och B. Fångad mellan de mäktiga hettiterna i norr och de ännu mäktigare assyrierna i söder, överlevde Mitanni genom att ingå en allians mesopotamien uppsats Egypten; men så småningom tappade egyptierna intresset för detta förhållande, mesopotamien uppsats uppvaktade gunst hos assyrierna. Det var slutet på Mitanni, vars två hotfulla grannar slukade det.


Trots de många namnen och de många kulturerna fanns det dock kvar tre primära mesopotamiska grupper. Men eftersom sumererna försvann från scenen mycket tidigare, mesoptamiska historien mellan ca mesopotamien uppsats B. kan karakteriseras som en stor konkurrens mellan två kulturer, Babylonien i söder och Assyrien i norr. Båda hade stora huvudstäder längs Mesopotamiens floder: Babylon vid Eufrat och Nineve vid Tigris, mesopotamien uppsats. Båda växte fram ur amoritiska grupper som absorberade Sumer-Akkad-civilisationen, mesopotamien uppsats, och de var lika i språk, religion, mesopotamien uppsats, och andra kulturella aspekter. Kanske för att de var så lika på något sätt var de nästan alltid i konflikt, som två familjemedlemmar som inte kan lösa sina meningsskiljaktigheter.


Detta mönster har upprepat sig genom historien, från antiken till den moderna världen. Eftersom antikens historia är full av konflikter mellan närstående folk, har 1900-talet varit fullt mesopotamien uppsats krig och konflikter mellan grannländerna. Afrika har varit föremål för otaliga kamper bland och inom nationer med liknande arv. De mesopotamien uppsats som bröt sig från nationen Jugoslavien gick in i en period av otrolig mesopotamien uppsats efter kommunismens slut där i Grekland och Turkiet har ofta varit vid mesopotamien uppsats med varandra under artonde och tjugonde århundradena, mesopotamien uppsats, precis som folk från dessa två nationer kämpade i det trojanska kriget mer än tre år tidigare. De två största konflikterna i historien, första och andra världskriget – involverade bland annat en urgammal rivalitet mellan Tyskland och Frankrike.


På vissa sätt kan assyrierna och babylonierna jämföras med de tyska och franska nationerna. Liksom fransmännen var babylonierna kända för sin fantastiska kultur, som väckte både beundran och mesopotamien uppsats av mesopotamien uppsats länder, som ofta tenderade att se dem mesopotamien uppsats människor hängivna åt nöje och högt liv. Och liksom tyskarna var assyrierna kända för sin talang att föra krig. Under stora delar av första hälften av 1900-talet hade Tyskland en ambition att styra världen, mesopotamien uppsats, och det utvecklade en av de mäktigaste militära styrkorna som någonsin känts. På samma sätt ville Assyrien styra den kända världen, mesopotamien uppsats, och det skapade en armé som terroriserade många nationer.


Detta är naturligtvis inte en helt korrekt jämförelse ur ett historiskt perspektiv, eftersom Tyskland har producerat alla möjliga kulturella landvinningar inom konst och filosofi och deras militaristiska period varade i bara cirka 40 år, och Frankrike bekämpade mesopotamien uppsats krig än någon annan modern nation. Assyrien är också ihågkommen för sin briljanta arkitektur. Men assyriernas största talang var krigskonsten, mesopotamien uppsats. Babylonien och Assyrien föll först för perserna och senare för grekerna under Alexander. Ännu senare blev Mesopotamien kort en del av det romerska riket. I A. Muslimerna mesopotamien uppsats området dess religion, islam, som är det moderna Mesopotamiens tro.


Återigen som större delen av Mellanöstern kom det under det turkiska eller ottomanska riket under många århundraden, vilket bara slutade med Turkiets nederlag i första världskriget. Storbritannien tog sedan över, och för en tid mesopotamien uppsats återupplivade det gamla namnet på regionen. Assyrierna och babylonierna kunde inte ha vetat att deras stora gudar Ashur och Marduk, tillsammans med de andra gudarna som de tillbad, till stor del skulle vara bortglömda i modern tid; eller att folkets gud de besegrade, israeliterna, mesopotamien uppsats, skulle dyrkas av hundratals miljoner människor, mesopotamien uppsats.


Men tack vare israeliterna och deras heliga bok, mesopotamien uppsats, Gamla testamentet bevarades minnet av dessa två nationer under hela medeltiden A. Visning mesopotamien uppsats landskapet i det moderna Irak, är det kanske svårt att tro att denna region en gång kallades för den bördiga halvmånen, ett land med lummiga trädgårdar och fruktträd som upprätthålls av de olika mesopotamiska folkens omfattande bevattningssystem. Eufratdeltat i södra Irak är fortfarande grönt på många ställen, men de ständiga striderna under antiken förstörde de flesta bevattningssystem, och stora delar av landet är torrt, mesopotamien uppsats, stenig öken, mesopotamien uppsats.


Byggnadsstilarna i området, särskilt i Assyrien, mesopotamien uppsats, har fortsatt att fascinera arkitekter. Bland dessa fanns en Mesopotamien uppsats, Frank Lloyd Wrightoften beskrev som den största arkitekten under 1900-talet, som inkluderade många assyriska aspekter i sina konstruktioner. Likaså verkar det som att romarna använde assyriska stilar i sina monument och annan symbolik. Gratis uppsatser skrivs inte mesopotamien uppsats uppfylla dina specifika instruktioner. Du kan använda våra professionella skrivtjänster för att beställa en skräddarsydd uppsats, mesopotamien uppsats, forskningsuppsats eller terminsuppsats och få din högkvalitativa uppsats till ett överkomligt pris. UniversalEssays är det bästa valet för dem som söker hjälp med att skriva uppsatser eller skriva forskningspapper inom något studieområde.


Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till primära sidofältet Skrivtjänster Priser Vanliga frågor Exempel Beställ uppsats. Forntida Babylonien En av de mest lysande städerna i den antika världen var Babylon. Arvet från det antika Mesopotamien Babylonien och Assyrien föll först till perserna och senare till grekerna under Alexander. Bibliografi: Baumann, Hans. I landet Ur: Upptäckten av det antika Mesopotamien. Översatt av Stella Humphreys. New York: Pantheon, Butcher, Geoffrey. Daniel och kungarna av Babylon. Vero Beach, FL: Rourke Publications, Dijkstra, Henk. New York: Marshall Cavendish, s. Finkel, Irving L.


Hjältekungen Gilgamesh. Lincolnwood, IL: NTC Publishers, Hassig, Susan M. New York: Marshall Cavendish, Landau, Elaine. Assyrierna. Brookfield, CT: Millbrook Press, The Babylonians. Sumererna. Lansing, Elizabeth, mesopotamien uppsats. Sumererna: uppfinnare och byggare. New York: McGraw-Hill, Malam, John. Mesopotamien och den bördiga halvmånen, mesopotamien uppsats, 10, till B. Austin, TX: Raintree Steck-Vaughn,





anpassad tjänst för att skriva uppsatser



Förhållande till tidigare perioder -- Från tiden för upplösningen av de stora Mellanösterns imperier Babylonien, Assyrien, Egypten, etc. En del av den mohammidiska traditionen var förståelsen att verkliga incitament behövdes för att öka jordbruksproduktionen. Som ett resultat är islam mer än en religion -- det är en social omvandling som möjliggjorde en högre grad av ekonomisk stabilitet, vilket gjorde det möjligt för olika stammar att smälta samman till en nation, förenad under religion. Till exempel uttryckte en religiös ledare det som "Alla muslimer är partners i tre saker: vatten, ört och eld" Chaudry, The Golden Age var en period då det romerska imperiet hade överfört det mesta av sin politiska makt till Konstantinopel och befolkningen av Europa. Interpersonell skicklighet i islamisk guldålder Ett utmärkt exempel på islamisk ledarskapsförmåga inkluderar deras medicinska tjänster.


Sjukhuset och dess peer review var båda innovationer som gjorde det möjligt för den islamiska kulturen att leda öst och öst in till en bättre värld. Arabiska filosofer introducerade också de gamla lärorna från Indien och Kina till est. Den trodde också av vissa historiker att islamisk rättstradition har lagt grunden för den österländska rättstraditionen. Islamisk kommunikation inkluderade införandet av papper, bibliotek, universitet, forskningsinstitut och diplom i est. Ett annat betydande bidrag är den islamiska globaliseringen av dess ekonomi, förmodligen en funktion av det faktum att den ligger mellan öst och öst och relativt lätt tillgång till och vänliga marknader i båda.


Islams guldålder verkar ha varit en eklektisk och dominerande era, där den muslimska världen i Mellanöstern utmärkte sig i... Verk som citeras Abbott, Frank Frost. En historia och beskrivning av romerska politiska institutioner. Bala, Arun. Civilisationernas dialog i den moderna vetenskapens födelse. New York: Palgrave Macmillan, det isolerade livet för Gamla testamentet mesopotamierna var strikt knuten till den bördiga platån som de olika civilisationerna ockuperade. Grupperna var till stor del uppdelade i sumeriska, babyloniska och assyriska; under Urs förenande ledarskap delades folket in i tre juridiska kategorier som definierade deras dagliga liv: aristokrati, allmoge och slavar. Medan dokumentation av kulturerna oftast är baserad på religiösa texter, utvecklade ytterligare utgrävningar av Sir Leonard Woolley under 1900-talet mycket bland listorna över kungar, artefakterbevarande och inflytandesfärer bland de förenade kulturerna.


Familjernas dagliga liv var oundvikligen knutet till deras livskälla, floderna. Äktenskap, med institutionella rötter som går tillbaka till mesopotamierna, var mer än bara allians mellan två personer, utan sträckte sig in i de större kopplingarna mellan familjeklaner, maktutbyten och användbarheten för att bruka jorden. Sammantaget tjänade äktenskapet syftet att vara en ekonomisk, politisk,... Stadsbor var beroende av landsbygdsinvånare för att köpa överskottsgrödor till sin mat. Handeln var ömsesidig, eftersom invånarna i städerna ofta var specialiserade hantverkare som kunde erbjuda sina färdigheter. I gengäld försåg staden landsbygdsdistrikt med militärt skydd mot banditer och anfallare och en marknad där byborna kunde skaffa tillverkade varor producerade av urbana specialister. Men samhället var mycket skiktat på grund av denna klyfta mellan städer och landsbygd.


Klassklyftorna var skarpt uppenbara i det mesopotamiska samhället - Hammurabis ökända lagregler utdömde olika straff beroende på klass. Även inom religiösa strukturer tolererades denna ojämlikhet av babylonierna. Gudarna föreställdes som antropomorfa och inte nödvändigtvis välgörande. Gudarna visade nåd till vissa men inte alla. Även om alla medlemmar i samhället verkade delta i någon form av religiösa ritualer... Anu ansågs vara himlens högsta Gud, och även himlens Herre, som tidigare nämnts, och den "högsta chefen" för alla andra mesopotamiska gudar. Inanna var den vackra gudinnan av ord, språk, syntax och mening. Inanna var förmodligen dotter till Anu.


Humbaba var cederskogarnas monster, och han togs emot av många gudar och skulle hamna i många slagsmål med dem, i en demonstration av överlägsen styrka och kraft på båda sidor. Ereshkigal, den sista guden på pantheonet av de mest importerade mesopotamiska gudarna och gudinnorna, var mörkrets och dödens underjordiska gudinna. gudarna i mesopotamisk mytologi Det är viktigt att komma ihåg att mesopotamiskt liv och religion och kunskap om gudar, gudinnor och demoner är som den moderna människan vet om det idag, men man måste komma ihåg det faktum att mesopotamiska... Referenser Gill, N. Forntida Mesopotamien, tidig religion.


htm Miller, Patrick D. Israelitisk religion och biblisk teologi, samlade uppsatser. Continuum International Publishing Group. Gudar, gudinnor, demoner och monster. html N. Föreläsning 3, antika Mesopotamien. Men i Mesopotamien ansågs Ishtar vara den primära guden, och Ishtar var en kvinna. Det är intressant att notera att i Mesopotamien anses krig vara en kvinnlig strävan, och Ishtar är krigsguden, medan det i Grekland främst är en manlig strävan och även om det finns specifika krigsgudar, ses Zeus som den ultimata ledaren i tider av krig. Trots dessa skillnader finns det starka likheter mellan dessa två kulturer också. Slaveri, till exempel, utövades i båda kulturerna. Överflödet av slavar var en indikation på social rang och välstånd i både den mesopotamiska och antika grekiska kulturen.


Slavar står också för huvuddelen av arbetsstyrkan i båda länderna. Även om behandlingen av kvinnor var väldigt olika, arrangerades äktenskap fortfarande i båda kulturerna. Naturligtvis i Mesopotamien betalar brudgummen en hemgift till brudens familj, och i Grekland... Mesopotamien var känt som landet mellan floderna. Varje religion utvecklades i enlighet med historien och verkligheten för de människor som levde under sin tid. Egyptierna och mesopotamierna utvecklade en polyteistisk religiös syn, medan det hebreiska folket utvecklade en monoteistisk kultur. Men den hebreiska religionen är mycket mer lik den egyptiska religionen med tanke på dess positiva syn på och tillhörighet med en gud eller gudar, till skillnad från det mesopotamiska trossystemet som kan anses vara mycket negativt.


I slutändan, även om var och en av dessa religioner är olika, utvecklades de som ett resultat av de fysiska och kulturella influenserna från de människor som levde under antiken. Religionen för folket i Mesopotamien var allomfattande, centrum för det dagliga livets lycka, de mesopotamiska åsikterna... Referenser egyptisk religion. html egyptisk religion. Mesopotamisk religion. Mesopotamiska vs. Egyptiska civilisationer Detta dokument kommer att jämföra och kontrastera de mesopotamiska och egyptiska civilisationerna, särskilt de politiska, sociala, ekonomiska och religiösa skillnaderna. Tidningen diskuterar också vilken roll naturen spelade i varje civilisation. De mesopotamiska och egyptiska civilisationerna var lika i många avseenden, genom att de båda befann sig på en liknande nivå av "framsteg", när det gäller utveckling av verktyg och kulturellt och vetenskapligt tänkande som språk, skrift, användningen av matematik, men de skiljde sig åt i vissa grundläggande avseenden, såsom i ursprungsplatsen för civilisationen för Mesopotamien i dagens Irak, och för Egypten, i dagens Egypten, och den tidsperiod under vilken civilisationen regerade för den äldsta mesopotamiska civilisationen, Sumererna, från f.Kr., och för Egypten för det gamla kungariket, från f.Kr., till det nya kungariket, från f.Kr.


När det gäller civilisationernas politiska struktur... Forntida mesopotamisk artefakt Hon kommer upp ur träsket är hård, fruktansvärd, kraftfull, destruktiv, kraftfull: och fortfarande är hon en gudinna, är imponerande. Hennes fötter är av en örn, hennes händer betyder förfall. Hennes fingernaglar är långa, hennes armhålor orakade Tolv klagopräster omgav honom i en cirkel med böjda huvuden och drönande sången. Omgiven av tempelmusikerna svajade kretsen av klagopräster fram och tillbaka, höll varsamt varandras händer och reciterade besvärjelsen mot Lamashtu. En av Uruks mest välmående köpmän, Asshurk, beställde skyddsriten; hans fru var gravid för första gången och han ville se till att ett friskt barn skulle födas.


Lamashtu hade tagit inte bara sin förstfödde son utan också sin första fru, som dog strax efter att barnet föddes. Asshurk ville inte ha några komplikationer med graviditeten... Verk Citerade Caubet, Annie och Pouyssegur. Den antika Främre Orienten. Paris: Terräng, gudar, gudinnor, demoner och monster. Hämtad 20 april Jastrow, Morris. Babyloniens och Assyriens religion. Boston: Ginn, Nemet-Nejat, Karen Rhea. Dagligt liv i det antika Mesopotamien. Westport, CN: Greenwood, Geography on Political, Cultural, and Economic Development of Early Civilization in Mesopotamia, Egypt and the Indus Valley Fokus för denna studie är effekten av geografi på den politiska, kulturella och ekonomiska utvecklingen av den tidiga civilisationen i Mesopotamien , Egypten och Indusdalen.


Det kännetecken som Mesopotamien, Egypten och Indusdalen alla har gemensamt är att de alla var floddalar. Därför var geografin för dessa platser väldigt lika och på samma sätt var deras kultur, politiska landskap och ekonomiska utveckling väldigt lika. Utlåtande av avhandlingen Civilisationen i Mesopotamien, Egypten och Indusdalen påverkades starkt av geografin i dessa regioner, vilket resulterade i snabb expansion och tillväxt av dessa civilisationer och som påverkade den kulturella, politiska och ekonomiska miljön i dessa områden i värld. Bibliografi Ancient Civilizations to BC Introduction: The Invention and Diffusion of Civilization University of North Carolina i Pembroke.


htm Guisepi, R. nd Indusdalen och den sydasiatiska civilisationens uppkomst. En gud förenar nationen, stärker härskarnas auktoritet mycket mer än många olika små gudar som är populära i vissa lokala territorier men inte i hela landet. Även om religion var en viktig typ av härskarstöd, men det var inte så viktigt som en stark armé som var den huvudsakliga stödpunkten för kungens makt i landet. Linjalen var en överbefälhavare för alla väpnade styrkor i en stat och lät nästan aldrig mycket nära och pålitliga personer leda armén. För att sammanfatta den skriftliga uppsatsen skulle jag vilja erkänna att Mesopotamien var ett mycket utvecklat och progressivt land i Nära Östern och hela världen. Dess prestationer assimilerades av många nationer och även nu använder vi de vetenskaper som hade dykt upp och utvecklats i Mesopotamien.


Den mesopotamiska civilisationen påverkade alla nationer i den antika världen, särskilt perser, egyptier, judar, greker och till och med den arabiska staten på 800-talet... Bibliografi Moore, C. Balit, C. Ishtar och Tammuz: A Legend of Ancient Babylon Frances Lincoln Ltd. Regioner Folk tänker på Mellanöstern och tror felaktigt att området är likadant. De flesta tänker på den torra sanden och den varma solen. Människor som inte vet så mycket om området antar att alla länder har samma landtyper och samma klimat. Dessa människor gör sina antaganden på grund av vad de ser på tv och i filmer om dessa platser i världen. De tänker på öknar och kanske Nilen men de antar att hela platsen ser likadan ut och har många av samma saker.


Områdena i Egypten, Mesopotamien, Yellow River-området och Indus River-regionen är mycket olika men de har också vissa saker gemensamt. Det antika Egypten är känt för att vara en ökenregion men det har också vattenvägar som gör att växter kan växa där. Men området är…. Arkitektur genom tiderna Mesopotamiens konstruktion i antiken är näst efter jordbruket - det sträcker sig så långt tillbaka som till stenåldern och möjligen längre Jackson 4. Innan existensen av byggmästare inom design och konstruktion koden för Hammurabi B. hänvisade till design och konstruktion som en enkel process Skägg, Loulakis och undrum Hammurabi var härskaren över Babylon, världens första metropol och han kodifierade sin lagkod Skägg Detta är det tidigaste exemplet på en härskare som offentliggjorde sina lagar.


Koden reglerade samhällets organisation inklusive de extrema straffen för brott mot lagen. Byggarens arbete tas upp i koden, men felaktig design och felaktig konstruktion ansågs vara en. Sex specifika lagar riktar sig till byggaren. Dessa lagar är; Om en byggmästare bygger ett hus åt någon och inte bygger det ordentligt, och huset... Verk som citeras "Albert den store. Beard, Jeffrey, Michael Loulakis och Edward Wundrum. Design-Build: planering genom utveckling. McGraw-Hill, den moderna västerländska civilisationens upplevda överlägsenhet är ogrundad. Det finns få bevis som tyder på att våra kulturer är mer avancerade än de gamla kulturerna i den bördiga halvmånen, Grekland eller Rom.


Argumentet för en linjär utveckling eller en civilisationsutveckling kan motverkas av bevis på motsatsen inom så olika områden som vetenskap, politik, filosofi, konst och arkitektur. Även om tydliga förbättringar har gjorts i till exempel kvinnors rättigheter, tvångsarbete och statliga system, konkurrerar de gamla kulturernas prestationer med våra egna. De kanske inte hade mikrochips eller jetmotorer i antikens Aten, men de skapade de strukturer som vi bygger vårt samhälle på idag. Vi skördar fortfarande frukterna som forntida civilisationer sådde för årtusenden sedan.


Faktum är att Mesopotamien, Sumeriet, Babylon, Egypten, Assyrien, Israel, Grekland och Rom utgör början på den västerländska civilisationen. Forntida civilisationer hade en anmärkningsvärd förståelse för naturen och... Män är i fokus i skulpturen, Darius och Xerxes tar emot hyllning. Darius är uppfostrad på en högre nivå än vad hans undersåtar är. Han verkar längre än de andra, även när han sitter. Det finns en direkt ordning i statusen för de män som kommer för att hylla honom. Hans viktigaste gäster står framför kön. De minst viktiga gästerna finns på baksidan.


Han håller sin stav i sin högra hand, tecknet på en linjal. Darius kände att han var all makt och "jordens kung" i det antika Mesopotamien. Perserna beordrade män från erövrade städer att ge gåvor till den persiske härskaren, temat för skulpturen. Denna skulptur hittades i Apadana, en av de mest imponerande byggnaderna i området. Byggnaden är dekorerad med flera skildringar av adelsmän och andra som bär gåvor till kungen. Verk citerade forntida Mesopotamien. Hämtad från World Wide Web den 3 oktober, htm P Art html Perser Persepolis och det antika Iran, Apadana. Förvirrande Under terminens gång var det många saker som förvånade och fascinerade mig och tyvärr ibland förvirrade mig; men vid eftertanke finns det tre specifika tillfällen som stiger till toppen när det gäller att klassificera det som överraskande, spännande och förvirrande. Framför allt blev jag under terminen mest fascinerad av mästarna från den venetianska renässansen, Giorgione och Titan.


Bilderna som båda fångade i sina konstverk är intressanta och mystiska och lämnar mer åt betraktarens fantasi och tankar än man kan tro vid första anblicken. andra konstnärer målade religiösa symboler, mytologiska figurer och samtidigt som de fångar fler mänskliga figurer och scener lämnar mycket övrigt att önska. Det sätt som Giorgine och Titan arbetade på på samma sätt och kunde konstruera så vackra men mystiska konstverk är verkligen spännande. Färgerna är levande och deras uppmärksamhet på... Bibliografi Kren, E. Judendom, kristendom och islam Judendom Hebreernas historia, som berättas av hebréerna, börjar i Mesopotamien, i städerna Ur i söder och Haran i norr.


Med Abraham börjar berättelsen om hebréerna, och det står klart och tydligt att det hebreiska ursprunget låg utanför Kanaan. Befallningen att lämna sitt förfäders hem och resa till Kanaan åtföljdes av ett löfte Gen. Resan i sig var mer än en pilgrimsfärd, för den representerade startpunkten för ett fortsatt äventyr i nationen. Inte heller är resenärerna utan växlingar, men under svält, jordbävning, eld och krig skyddade gud dem. Det nära förhållandet mellan hebréerna och... Till exempel hade kineserna inget behov av europeiska livsmedel men de ville ha europeiskt silver "Early Global Commodities" Handeln mellan Kina och Europa var inte lika robust som den var mellan arabvärlden och Europa på grund av bristen på efterfrågan i Kina på europeiska andra produkter än silver.


Som ett resultat av detta skedde inte en spridning av kultur från Kina till Europa, liksom spridningen av kultur från Arabien och medeltida muslimska samhällen till Europa. Dessutom kom mycket europeiskt silver från de territorier som erövrades i den nya världen. Förutom att plundra Sydamerika för silver, importerade europeiska samhällen också sydamerikanska livsmedel som tomat, chili, choklad och socker. Dessa varor förvandlade så småningom den europeiska kosten "Mat, demografi och kultur" Sålunda orsakar ekonomiska imperativ utvecklingen och spridningen av forntida sydamerikanska samhällen. Å andra sidan, Yellow iver Valley-kulturen i... Referenser "Early Global Commodities," Yaxuna, en stad som grundades under den mellan-förklassiska perioden, runt B.


Bara för att det var en underordnad var det dock strategiskt viktigt. Genom att förbinda de stora centrala städerna med de nordliga metropolerna, förutom att ha en viktig position längs en central handelsväg, drogs Yaxuna snabbt fram och tillbaka av de kämpande stormakterna Shuler och Freidel, även om den var mindre mäktig än några av dess geografiskt avlägsna jämnåriga, Yaxuna var den största staden i det centrala norra låglandet Shuler och Freidel. Staden slets isär minst två gånger på grund av krigföring över halvön. Även om Yazuna inte hade diplomatiska förbindelser med Chichen Itxa, dess mäktiga granne längst i norr, delade det diplomatiska förbindelser med flera andra nordligaste städer.


Dess plats i Mayavärlden verkade dock dikteras av maktkamper och krigföring, en bricka i kampen... Var och en av dessa "gudomliga herrar" verkade ha samma rang över sina kungadömen, men bevis tyder på att vissa städer, de med större befolkning, hade betydande makt över andra städer. Denna information stöds både av den stora graden av centraliserade projekt, såsom pyramider och vägar, såväl som mayaspråket, vilket tydligt ger plats för en överlägsen-underordnad typrelation Martin och Grube, Stora städer var dominerande krafter i Mayas regionala centra , medan mindre städer knöt band med dessa krafter för att skapa allianser som delade liknande fiender.


Mönster för krigföring i Mayastäder följde dessa konglomerationer av allianser och fiender Martin och Grube. Dess plats i Mayavärlden verkade dock dikteras av maktkamper och krigföring, en bricka i kampen mellan större makter Shuler och Freidel, medan Yaxunas roll i Mayavärlden antydde verkligen dess betydelse, liksom att kasta ljus över ett komplext politiskt system, det var på intet sätt unikt. I Mesopotamien delade staden Mashkan-shapir en roll som liknar Yaxunas.


Liksom Yaxuna var Mashkan-shapir politiskt och geografiskt mitt i två varningsstäder, Isin och Larsa. Även om Mashkan-shapir grundades nära det tredje årtusendet f.Kr. Liksom Yaxuna var Mashkan-shapir ett viktigt ekonomiskt centrum. Faktum är att efter Larsas seger behöll Mashkan-shapir sin betydelsefulla position och fick så småningom status som en andra huvudstad för regionen Stone och Zimansky. Således lär Yaxuna arkeologer och historiestudenter mycket om makt i antika civilisationer. Mayamaktens maktkamper påminner elever om historien om att polaritetsfrågor mellan livskraftiga hegemoner alltid har funnits, även före modern statsbildning. Förekomsten av områden i Yaxuna och Mashkan-shapir lär eleverna att mindre städer och allianser alltid har varit viktiga i dessa maktkamper.


Enligt Bachhuber pekade Myceaen Agean närvaron på Uluburunskeppet på en viktig koppling mellan den semetiska och egeiska civilisationen Bachhuber. Förutom den Agean-Semetiska kopplingen kom material på skeppet också från Afrika, inklusive afrikanska träslag som ebenholts, elefantbetar och flodhästtänder, som räknades till de mer sällsynta föremålen i fynden. Slutligen antydde tester av den råa koppar som hittats på fartyget att en del av materialet kom från så långt som Europa, särskilt Spain University of Texas. Detta bekräftar att handelsvägarna i Levanten inte bara var så omfattande som tidigare antagits, utan i avsevärd grad ytterligare.


Implikationerna om handel som kan dras från artefakterna som finns på Ulburun är inte begränsade till enkel ekonomi. Istället tillåter artefakterna också viktiga sociala implikationer. Enligt University of Texas tillät vrakets ankare forskare att anta att... Verk Citerade Bachhuber, Christoph Stephen. Aspekter av handel med senhelladisk havs. University of Texas. Pulak, Cemal. Dendrokronologisk datering av Uluburun. Stora handelsvägar. Bibliotek som byter bibliotek i dagens samhälle Ändra bibliotek i dagens samhälle Ändra bibliotek i dagens samhälle Ändra bibliotek i dagens samhälle Från den tid då den nedtecknade historien började, har alla typer av artefakter av symboliska, religiösa, sociala och pedagogiska sammansatta och skyddade i biblioteken i form av böcker och dokument.


Sumererna var de som utvecklade och förde till verklig bildandet av ett bibliotek. Människor i Mesopotamien, flera årtusenden tidigare, revolutionerade kommunikationsmedlen genom att använda symboler och bilder som representerade specifika talenheter. Enligt Derrida har människorna genomgått en "arkivfeber" vilket innebär att man vill bevara all slags information om historien, fakta, erfarenheter av människor, etc. Denna impuls gav upphov till bibliotek som tempelbibliotek som innehöll organiserade och arrangerade böcker och detta gjordes av utbildad personal. Bibliotek i…. Referenser Barr, RB. Från undervisning till lärande -- Ett nytt paradigm för grundutbildning. Ändring 27 6 : 13 -- Bazillion, RJ.


Akademiska bibliotek i den digitala revolutionen. Educause Quarterly 24 1 : 51 -- Akademiska bibliotek som högteknologiska gateways: En guide till design och rymdbeslut. Chicago: American Library Association. Beagle, D. Konceptualisera ett informationsallmänt. Journal of Academic Librarianship 25 2 : 82 -- Trappramper som består av branta och smala trappsteg som leder upp ena sidan av pyramiden var mer i användning vid den tiden med bevis som hittades vid Sinki, Meidum, Giza, Abu Ghurob och Lisht pyramiderna respektive Heizer. En tredje rampvariant var spiralrampen, som användes under den nittonde dynastin och bestod, som namnet antyder, av en ramp som täckte alla ytor av pyramiderna som ledde mot toppen.


Backramper sicksackar upp en sida av en pyramid i taget och skulle inte användas vid konstruktion av stegpyramider, medan slutligen invändiga ramper som har hittats inom pyramiderna Sahura, Nyuserra, Neferifijata, Abusir och Pepi II Heizer, Shaw. Antikens Grekland Forntida grekisk arkitektur finns huvudsakligen i överlevande tempel som överlever i stort antal än idag och är knuten till romerska och hellenistiska perioder som lånade mycket från grekerna. Bibliografi Ackerman, J. Alchermes, Joseph. Allen, Rob. Civilisationens samling. Andersson, James. Husen tillät folket att flytta från en nomadtillvaro till en fast och mer organiserad livsstil.


Majoriteten av husen var fyrkantiga med andra rum bebyggda. Palatsen i den tidiga sumeriska kulturen var de politiska, ekonomiska och religiösa kontaktpunkterna i staden; storskalig, överdådigt inredd och bestod av rum som brukade hysa hantverkare och dylikt. Arkeologiska fynd har också avslöjat att de är tempel och gravkammare för eliten, såväl som bibliotekskomplex, vapenhus och nöjeshallar dekorerade med bild- och mytologiska figurer. Det var under tiden för den sumeriska civilisationens övergång från nomadjakt till jordbruk, som många förändringar inträffade när befolkningen växte och mer kraft utövades på den lokala matförsörjningen.


Detta krävde mer organisation och administration som ledde till icke-stamledarskap med ett eget politiskt, ekonomiskt och religiöst arrangemang. Mesopotamiens expansion ledde till ett brett... Utveckling av forntida kultur AC Utveckling av forntida kultur När den forntida människan utvecklades, ställdes de inför olika utmaningar som lika väl konfronterades på särskilda sätt, för att överleva i en miljö som var full av utmaningar. Det var användning av stenar formade som mejslar, flagade i spetsen för att ge en skarp kant för att skära kött. Detta är ett av de tidigaste dokumenterade verktygen som uppskattas tillbaka till cirka 2. Dessa var verktyg som upptäcktes i Östafrika vid Olduvai Gorge som en av den forntida mannens boning.


Det var tydligen arbetsfördelning och män som var snabbare fick i uppdrag att jaga medan kvinnor samlade in växtprodukter och tog hand om barn. Detta var en enkel förvaltningsstruktur som främst hade att göra med inhemsk arbetsstruktur. Detta var under den nedre paleolitikum. Under den övre paleolitikum... Referenser Anne Pyburn, De första människorna och kulturen. html Anne Pyburn, mellan- och övre paleolitiska jägare-samlare The Emergence of Modern Humans, The Mesolithic. html The Oriental Institute vid University of Chicago, a.


Den "neolitiska revolutionen". html The Oriental Institute vid University of Chicago, f. Livet i Mesopotamien: lag och styrning. Specifikt visade Caesar mästerligt hur man genom att bygga allianser kan uppnå makt och ta sig till toppen av ledarskapsnivån även i en grupp eller ett samhälle som är så stort som det antika romerska riket Abbott, , p. Romarriket ger också ett exempel på organisatoriska system inom det offentliga området genom det republikanska systemet. I det romerska republikanska regeringssystemet hade en man inte makten att stifta lag. Istället var makten balanserad mellan tre olika regeringsgrenar: den verkställande, den lagstiftande och det rättsliga "Romerska riket".


Faktum är att denna regeringsform introducerade begreppet ett senatoriskt organ för allmänheten. I Rom utformades senaten som ett separat regeringsorgan från kejsarens för att undvika en ledares tyranni. Genom senatens tillkomst lade romarna grunden för ledarskapsstrukturen i Storbritannien... Nytt stipendium tyder på att det bysantinska riket var lika framgångsrikt som möjligt i att forma det moderna Europa. Angelov, islamisk guldålder Den islamiska guldåldern, även kallad islams kalifat eller den islamiska enaissancen var ett centrum för regering och politiska, kulturella och religiösa traditioner som uppstod i det tidiga 600-talet e.Kr. från profeten Muhammeds läror och nådde sin höjdpunkt mellan 700- och 1200-talen Kraemer, den gyllene tidsåldern var centrerad kring den saudiarabiska halvön.


Dess första huvudstad var Media; i sin största utsträckning kontrollerade kalifatet hela det nuvarande Mellanöstern, norra Afrika och delar av Spanien, och sträckte sig till Indusdalen. Det var således ett av få imperier som styrde över tre kontinenter Kennedy, Efter slutet av de klassiska imperier i Mellanöstern som Egypten och Assyrien var regionen politiskt och... htm Islam och islamisk historia i Arabien och Mellanöstern. Hämtad 28 mars, , från islamcity. htm The European Voyages of Exploration.


html Mumier och mumifiering. Ett undantag från detta är Pausanias, en grekisk författare. Han registrerade stenbrytningen i Grekland men han levde på andra århundradet f.Kr. För andra detaljer är informationen relaterade till deras arkitektur begränsad till skrifter av Vitruvius, en arkitekt i ome, också en militäringenjör och en författare som levde under Augustus Masrgarys styre, ; Derry och Williams, den grekiska konstruktionen ärver sin glans från de korsvirkesramade europeiska husen som kretsade kring tre kammare och härdar och inte från byggnaderna i Främre Orienten eller ens de mykenska gravarna. Templen som förekom tidigare i Grekland var byggda av lertegel med ett timmertak som var halmtak för att underlätta en bredare konstruktion, tvärbalkarna hölls av en rad stolpar som hölls i mitten och stolparna hölls även i leran tegelväggar för samma...


Referenser Derry, T. Och Williams, T. En kort historia av teknik från de äldsta tiderna till en. Oxford University Press. New York. Kapitel 5. Straub H. En historia om anläggningsteknik. Hill, London, Edwards I. S pyramiderna i Egypten. Penguin Books, Harmondsworth, Toy, S. En historia om befästningen från B. Heinemann, London, Han uttalade att "jag menar tryckta verk som skenbart produceras för att ge barn spontant nöje och inte primärt för att lära dem, inte heller enbart för att göra dem bra eller för att hålla dem lönsamt tysta. Det finns alltid följden att när ett barn väl lär sig att älska att läsa kommer han eller hon att läsa många fler saker med större entusiasm än tidigare.


Barnlitteraturgenrerna utvecklades i Mesopotamien och i Egypten under en period på ungefär ett år - ordspråk, fabler, djurberättelser, debatter, myter, instruktioner visdomslitteratur, äventyrs- och magiska sagor, skolberättelser, psalmer och dikter - går till hebréerna och grekerna. Gamla testamentet har mycket att tacka både mesopotamisk och egyptisk litteratur Adams Man kan se att, som tidigare nämnts, barnlitteratur är... Referenser Adams, Gillian. London: Routledge. Ancient Babylonia - Gilgamesh Tablet. Bibelns historia. Bell, Robert H. Genisis filer. Den består av en serie successivt mindre plattformar som lyfts till en höjd av cirka 64 fot, och konstruerades med en solid kärna av lertegel täckt av ett tjockt skinn av bränt tegel för att skydda den från naturens krafter Burney.


Zigguratens hörn är orienterade mot kompasspunkterna, med väggar som lutar något inåt Molleson och Hodgson. Ziggurat of Ur var en del av ett tempelbyggnadskomplex som betjänade stadskärnan som ett administrativt nav. Dessutom, när det gäller andlighet, troddes det vara platsen på jorden som månguden Nanna, skyddsguden Ur, hade valt att bebo. Nanna visades upp som en klok och outgrundlig gubbe, komplett med ett flödande skägg och fyra horn till antalet. En enda helgedom krönte toppen av zigguraten Faiella. Detta var påstås gudens sängkammare och var upptaget...


Ekonomi i den antika civilisationen Det sägs att "Rom byggdes inte på en dag. Föregångare till den kultur som mest identifierades som säte för den österländska politiska ekonomin, de forntida egyptierna, etruskerna, greker, syrier, karthager och fenicier hade alla kontakt med romarna och införlivades så småningom genom territoriell expansion av imperiet i Mindre Asien, Cyrenaika, Europa och Nordafrika. Före den romerska perioden var Europa främst ockuperat av barbariska stammar; samhällen där inget skriftspråk, rättssystem eller alternativ styrningsmekanism fanns på plats. När vi diskuterar de antika civilisationernas framsteg är det genom överföringen av lag, läskunnighet och ordning som vi finner källan till tillbakablick på tidiga ekonomiska former.


I Feinman och Nicholas, Perspectives on Political Economies, svårigheterna... Verk som citeras Buck-Norss, S. The Dialectics of Seeing: Walter Benjamin and the Arcades Project. Cambridge, MA: The MIT Press, Benjamin, W. Das Passagen Werken. Bitros, George C. Boyazoglu, J. Hatziminaoglou och P. Det innebär att tumregeln gradvis ersätts med vetenskap för de mekaniska konsterna. Mesopotamien Existensen av de två floderna i. Eufrat och Tigris gav detta namn Mesopotamien som betyder landet mellan floder till regionen. Jordbruksrevolutionen inleddes av folket i denna region för ungefär tio tusen år sedan.


De domesticerade djur och växter istället för att jaga och samla som var vanligt på den tiden. Deras grödor sköttes i hus byggda av lertegel eller vass och samlades i byar Hyman. Deras spannmål lagrades i spannmålsmagasinen som de byggde och deras handel och konto registrerades i ett symbolsystem som de utvecklade. Det skedde en plötslig förändring och tillväxt i civilisationen i södra Mesopotamien mellan och , med huvudfokus i städerna Ur och Uruk. Att göra det gamla jordbruket mindre... Verk som citeras Badiru, Adedeji, Triple C.


Modell för projektledning: Kommunikation, samarbete och samordning. Oxon: CRC Press, Hyman, Kavett. Från sin auktoritet i Kairo arbetade Saladin hårt för att bevara enheten mellan många av de muslimska kungadömena som omfattade Mellanösternregionen. Följaktligen rapporterar Lane-Poole att när dynastier rullade över till nya ledarfamiljer på platser som Syrien och Mesopotamien, "till dessa transaktioner erbjöd Saladin inget motstånd. Han var bunden av sitt fördrag att respektera sin allierade i Mosul, och han bröt aldrig ett fördrag i sitt liv. XI eftersom Saladin uppställde sig som en krigare-härskare, förblev han också lojal mot de juridiska villkoren i regionala överenskommelser och i ett viktigt avseende skulle han omvandla denna goda vilja till en enhet i att stöta bort de engelska korsfararna som försökte eliminera religiösa avvikelser från den kristna tron.


Inte bara kan vi börja se bilden av en balanserad och rättvis ledare, vi kan också börja se ursprunget till den islamiska tron ​​som en kulturell annan i... Citerade verk: Lane-Poole, S. The Life of Saladin: AD Third Millennium Library. Walker, P. Forntida grekisk stadsplanering daterar sin ära till Perikles. Tempelarkitektur som kommer från en prejudikat civilisation, den minoiska på Kreta, återspeglar faktiskt palatsarkitektur från det samhällets maritima stadsstat, Knossos de la Croix, H. Och Tansey. Den grekiska civis var till stor del informerad av astronomi; påverkar allt från tempeldesign till den offentliga stadsstatens ordning.


Detta perspektiv stämmer överens med vad som är känt om kulten med stjärnskådning som finns i det arkeologiska arkivet Belmonte. Heliga föremål främjar denna teori, och det finns fortfarande ett betydande antal votivstatyer lagrade på tempelplatser. Votivoffer lämnades av anhängare av den speciella kulten, inklusive vapen, hjälmar och till och med statyer. Templets interiör, känd som cella, var ofta dekorerad med kolonner och användes mest för... Verk Citerade Belmonte, Juan Antonio. Från Atlas till Kaukasus: Den andra sidan av Medelhavet före islam.


Archaeoastronomy de la Croix, H. Och Tansey, R. Gardners: Konst genom tiderna. New York, NY: Harcourt och Brace, Dimock, Wai Chee. Det egyptiska pronomenet: Lyrik, roman, de dödas bok. Ny litteraturhistoria Maddison, Angus. Konturerna av världsutvecklingen. Världsekonomin, OECD, Hall, Wings tillskrivs dessutom "Fader Tid, vindarna och möjligheten, som alla passerar snabbt. Vingar är representativa för himmelska varelser, gudar eller gudars budbärare, eller varelser som är utrustade med krafter som inte tillhör jordens rike. Vingar är också symboler för skydd och skydd och detta är särskilt sant i egyptisk konst.


Även om det finns få studier i relation till vingar och bevingade varelser i det forntida Peru, är det mycket troligt att representationen av dessa i konstsymbolismen är mycket besläktad med konstnärliga representationer i andra kulturer och eftersom forntida peruaner har visat sig vara begravda med fjäderklädda plagg är troligt att dessa individer såg vingar och bevingade varelser för att... Bibliography Hall, James Dictionary of Subjects and Symbols in Art. Westview Press Curtis, J. Och Andre-Salvini, B. University of California Press, MacKenzie, Donald A. Ingen vet riktigt när detta hände: de första nybyggarna kunde ha anlänt någonstans mellan och B. Denna första grupp var Ubaid-kulturen, som bosatte sig i myrarna i södra Mesopotamien – ett område som fortfarande är myrrik idag. Historiker vet lite om Ubaidanerna, men de verkar ha haft en ganska sofistikerad kunskap om bevattning eller metoder för att hålla grödor vattnade.


De kunde också göra krukor av bakad lera och byggde sina hus av vass från de närliggande myrarna. Vid något tillfälle invaderades deras område av semitiska stammar från sydväst, i dagens Saudiarabien, men de två grupperna blev så småningom en genom äktenskap. Av ungefär B. Sumererna etablerade i sin tur praktiskt taget alla civilisationens väsentligheter under de kommande åren. En av de mest lysande städerna i den antika världen var Babylon. I sina juridiska koder och sina vetenskaper stod den längst med mänsklig förståelse. Dess hängande trädgårdar var bland de sju underverken i den antika världen.


Grundat av amoriterna, ett tidigare nomadiskt folk från Arabien, existerade det så tidigt som B. I nästan tusen år förblev den under kontroll av Ur och senare akkaderna. Men invasionen av Ur i B. var en indikation på att amoriterna var på väg, och i B. Ett sekel efter att Sumuabu skulle komma den ende verkligt store ledaren i det tidiga Babylonien – och en av de stora gestalterna i mänsklighetens historia. Men det skulle vara ett misstag att anta att dessa grupper – sumerer, babylonier och assyrier – var de enda folken i Mesopotamien. Det fanns naturligtvis arameerna, vars enda bidrag till områdets kultur, deras språk, var oerhört viktigt.


Det fanns de andra grupperna som hotade Babylonien, inklusive hettiterna och perserna. Det fanns också folken i utkanten av Mesopotamien, som antingen hotade eller hotades av babylonierna och assyrierna. De främsta bland dessa var israeliterna, som blev fångar av båda nationerna. Slutligen fanns det de mindre grupperna från tidigare tider i Mesopotamien, som slutligen blev en del av större kulturer. Bland dessa fanns akkaderna, som blev så fullständigt bundna till den sumeriska kulturen att det är omöjligt att tala om det ena utan det andra; och det fanns stadsstater som Mari och Isin, slutligen absorberade i Sumer respektive Babylonien.


Det fanns också Hurrians, som kom in i regionen omkring B. och etablerade kungariket Mitanni, som blomstrade kort mellan och B. Infångad mellan de mäktiga hettiterna i norr och de ännu mäktigare assyrierna i söder, överlevde Mitanni genom att sluta en allians med Egypten; men så småningom tappade egyptierna intresset för detta förhållande och uppvaktade assyrierna. Det var slutet på Mitanni, vars två hotfulla grannar slukade det. Trots de många namnen och de många kulturerna fanns det dock kvar tre primära mesopotamiska grupper.


Men eftersom sumererna försvann från scenen mycket tidigare, har mesoptamisk historia mellan ca och B. kan karakteriseras som en stor konkurrens mellan två kulturer, Babylonien i söder och Assyrien i norr. Båda hade stora huvudstäder längs Mesopotamiens floder: Babylon vid Eufrat och Nineve vid Tigris. Båda växte ur amoritiska grupper som absorberade Sumer-Akkad-civilisationen, och de var lika i språk, religion och andra kulturella aspekter. Kanske för att de var så lika på något sätt var de nästan alltid i konflikt, som två familjemedlemmar som inte kan lösa sina meningsskiljaktigheter. Detta mönster har upprepat sig genom historien, från antiken till den moderna världen. Eftersom antikens historia är full av konflikter mellan närstående folk, har 1900-talet varit fullt av krig och konflikter mellan närliggande länder.


Afrika har varit föremål för otaliga kamper bland och inom nationer med liknande arv. De länder som bröt sig från nationen Jugoslavien gick in i en period av otrolig kamp efter kommunismens slut där i Grekland och Turkiet har ofta varit i konflikt med varandra under artonde och tjugonde århundradena, precis som folken i dessa två nationer kämpade i det trojanska kriget mer än 3 år tidigare. De två största konflikterna i historien, första och andra världskriget – involverade bland annat en urgammal rivalitet mellan Tyskland och Frankrike. På vissa sätt kan assyrierna och babylonierna jämföras med de tyska och franska nationerna. Liksom fransmännen var babylonierna kända för sin fantastiska kultur, som väckte både beundran och hån från andra länder, som ofta tenderade att se dem som människor hängivna åt nöje och högt liv.


Och liksom tyskarna var assyrierna kända för sin talang att föra krig. Under stora delar av 1900-talets första hälft hade Tyskland en ambition att styra världen, och det utvecklade en av de mäktigaste militära styrkor som någonsin känts till. På liknande sätt ville Assyrien styra den kända världen, och det skapade en armé som terroriserade många nationer. Detta är inte en helt korrekt jämförelse ur ett historiskt perspektiv, naturligtvis, eftersom Tyskland har producerat alla möjliga kulturella landvinningar inom konst och filosofi och deras militaristiska period varade i bara omkring 40 år, och Frankrike förde fler krig än någon annan modern nation.


Assyrien är också ihågkommen för sin briljanta arkitektur. Men assyriernas största talang var krigskonsten. Babylonien och Assyrien föll först för perserna och senare för grekerna under Alexander. Ännu senare blev Mesopotamien kort en del av det romerska riket. I A. Muslimerna gav området dess religion, islam, som är det moderna Mesopotamiens tro. Återigen som större delen av Mellanöstern kom det under det turkiska eller ottomanska riket under många århundraden, vilket bara slutade med Turkiets nederlag i första världskriget.


Storbritannien tog sedan över, och för en tid återupplivade de det gamla namnet på regionen. Assyrierna och babylonierna kunde inte ha vetat att deras stora gudar Ashur och Marduk, tillsammans med de andra gudarna som de tillbad, till stor del skulle vara bortglömda i modern tid; eller att guden för folket de besegrade, israeliterna, skulle dyrkas av hundratals miljoner människor. Men tack vare israeliterna och deras heliga bok, Gamla testamentet, bevarades minnet av dessa två nationer under hela medeltiden.

No comments:

Post a Comment