Monday, January 10, 2022

Refererar till en uppsats

Refererar till en uppsats



Enligt Smithp. Använd alltid Google Scholar Alltid, hänvisar till en uppsats. Medförfattare: c Använd ett hängande indrag i referenslistan. Berätta för oss hur vi kan förbättra det här inlägget?





Varför är det viktigt att referera?



I den akademiska världen är namn och datum viktiga! Titta bara på dina föreläsningsbilder. I vissa fall, du hänvisar till en uppsats ange sidnumret också. Den här artikeln hänvisar till parafrasering, även om vi erbjuder specifik vägledning om hur man citerar i en uppsats. Trots allt på examensnivå, hänvisar till en uppsats förväntar dig att du kan göra din egen forskning och utveckla dina egna argument. Med det sagt kan du då och då bli ombedd att skriva en uppgift utan referenser, till exempel en reflekterande rapport. Men den här typen av uppdrag är få och långt emellan.


Ofta oroar sig eleverna för att hänvisningarna ska placeras på fel ställe. Men försök att inte oroa dig för mycket eftersom reglerna för hänvisning kan läras. Ta först och främst reda på vilken referensstil din fakultet använder. Även om det finns många olika referensstilar, hänvisar till en uppsats, de faller alla in i två huvudkategorier:. Dessutom rekommenderas ett sidnummer om du parafraserar ett visst avsnitt från en lång text. Enligt Smithp. Enligt ASA-stilguiden ska du använda kolonformatet som specificerats i exemplet. Enligt Smith förbättrar företagens sociala ansvar organisationens prestanda. Det är unikt att du alltid bör inkludera sidnumret även vid omskrivning, såvida det inte finns något sidnummer i källan du citerar, hänvisar till en uppsats.


Behöver lite hjälp med detta? Lär dig hur du skriver en referenslista för en uppsats. Här är några tips för att komma igång:. Skrivtjänster Uppsats Skriva Uppgift Skriva Kursuppgifter Skriva Kommenterad Bibliografi Fallstudie Skriva Litteratur Granskning Skriva rapport Skriva Reflekterande rapport Skriva Forskningsförslag Modell Svar Tentamen Noteringar. Varför välja oss? Mission och Refererar till en uppsats Samples Library Referral Program FAQs Kontakta oss. Hantera beställningar Logga ut. Hur man refererar i en uppsats Våra akademiker delar sin djupa erfarenhet med dig. Skrivet av Emma Taylor. LÄS MER. Du kanske också gillar Hur man skriver en uppsatsplan Hur man skriver en uppsats introduktion Hur man strukturerar en uppsats Hur man citerar i en uppsats Hur man skriver en slutsats för en uppsats Hur man skriver en referenslista för en uppsats.


Online Chat WhatsApp Messenger E-post. Refererar till en uppsats värdesätt din integritet. Vi säljer inte dina uppgifter och säljer inte våra papper vidare. Vi använder cookies som du kan se och kontrollera. Det har sagts att företagens sociala ansvar förbättrar organisationens prestation Smith ELLER Enligt Smith förbättrar företagets sociala ansvar organisationens prestanda. Enligt Smith förbättrar företagens sociala ansvar organisationens prestanda. ELLER Enligt Smithp. Enligt Smithhänvisar till en uppsats, företagens sociala ansvar förbättrar organisationens prestanda.


ELLER Enligt Smith förbättrar företagens sociala ansvar organisationens prestanda Sidnummer rekommenderas om du citerar ett visst avsnitt i en lång text. Sätt en liten siffra upphöjd efter meningens avslutande interpunktion. Enligt Smith förbättrar företagens sociala ansvar organisationens prestation. Refererar till en uppsats 12 Robert Smith, CSR i BusinessRoutledge, Placera ett upphöjt nummer i slutet av meningen, hänvisar till en uppsats.





biologi uppsatser



Titta bara på dina föreläsningsbilder. I vissa fall bör du också ange sidnumret. Den här artikeln hänvisar till parafrasering, även om vi erbjuder specifik vägledning om hur man citerar i en uppsats. När allt kommer omkring, på examensnivå förväntar sig föreläsare att du ska kunna forska och utveckla dina egna argument. Med det sagt kan du då och då bli ombedd att skriva en uppgift utan referenser, till exempel en reflekterande rapport. Men den här typen av uppdrag är få och långt emellan. Ofta oroar sig eleverna för att hänvisningarna ska placeras på fel ställe. Men försök att inte oroa dig för mycket eftersom reglerna för hänvisning kan läras.


Ta först och främst reda på vilken referensstil din fakultet använder. Även om det finns många olika referensstilar faller de alla in i två huvudkategorier:. Dessutom rekommenderas ett sidnummer om du parafraserar ett visst avsnitt från en lång text. Enligt Smith, sid. Enligt ASA-stilguiden ska du använda kolonformatet som specificerats i exemplet. Enligt Smith förbättrar företagens sociala ansvar organisationens prestanda. Det är unikt att du alltid bör inkludera sidnumret även vid omskrivning, såvida det inte finns något sidnummer i källan du citerar. Behöver lite hjälp med detta? Lär dig hur du skriver en referenslista för en uppsats. Här är några tips för att komma igång:.


Skrivtjänster Uppsats Skriva Uppgift Skriva Kursuppgifter Skriva Kommenterad Bibliografi Fallstudie Skriva Litteratur Granskning Skriva rapport Skriva Reflekterande rapport Skriva Forskningsförslag Modell Svar Tentamen Noteringar. Varför välja oss? Mission och vision Samples Library Referral Program FAQs Kontakta oss. Denna sida bör vara den sista i dokumentet. Som ett exempel är formatet för ett standardbokcitat med MLA-stil följande: Författarens efternamn, Förnamn. Bokens titel. Publiceringsort: Förlagets namn, Publiceringsår. Källa Medium. En hänvisning till en MLA-webbplats ser ut som följande. Om det inte finns någon författare i listan, börja citera med namnet på sidan: Efternamn, förnamn. Publiceringsdatum. Datum för åtkomst. En hänvisning till en vetenskaplig artikel från MLA ser ut som följande: Efternamn, Förnamn.


Utgivningsår: sidnummer. Skriv titeln på huvudarbetsboken, tidningen, tidskriften, webbplatsen etc. Kapitel- eller artikeltitlar ska stå inom citattecken. Alfabetisera listan. Placera din referenslista i alfabetisk ordning efter författarnas efternamn. Alfabetisera efter den första bokstaven som visas i posten, oavsett om den har ett författarnamn eller inte. Formatera sidan Works Cited. Placera dokumentet dubbelt mellanrum och namnge denna lista med citat "Works Cited. Varje post ska ha hängande indrag, vilket betyder att alla rader under den första raden är indragna med en halv tum. Se till att det finns en punkt efter varje avsnitt av citaten. En punkt ska alltid avsluta citatet. Metod 2. APA kräver citeringar inom parentes i texten i en uppsats, sammanställa dem i en alfabetisk referenslista i slutet av ett dokument.


När du skriver en uppsats är det viktigt att citera information så att du undviker plagiat, en form av fusk. Placera en parentes i slutet av varje mening eller grupp av meningar om du använder samma källa för flera på varandra följande meningar som innehåller information som du inte kände till innan du gjorde research. En citation i text som använder APA kommer helt enkelt att ha författarens efternamn eller titel om ingen författare följt av året den publicerades. Inget kommatecken mellan namn och årtal. Till exempel: Richards Richards är författarens efternamn och är årtalet. Om du har ett författares namn eller titel om ingen författare men inget sidnummer, använd helt enkelt författarens efternamn eller titel.


Detta är vanligt när man citerar webbplatser. APA-dokumentformatering är mycket viktigt. APA-uppsatser är uppdelade i fyra sektioner: titelsidan, sammanfattningen, huvuddelen och referenssidan. Citaten från en forskningsartikel som använder APA visas i avsnittet Referenser, den sista delen av ett APA-dokument. Skriv ner information om upphovsrätt när du går för varje del av forskningen du hämtar från. Skriv ner det för varje källa du tittar på med en lapp för att dra minnet - du kommer att bli förvånad över hur många idéer du börjar parafrasera, omöjlig att komma ihåg var du fick den idén. För att skapa APA-referenssidor behöver du sådan information som författarens namn, publiceringsdatum, webbadress, datum då du besökte webbplatsen, titel på verket och så vidare.


Ordna listan. Listan med referenser bör alfabetiseras och ställas in på hängande indrag, precis som MLA-format. Till exempel är formatet för en APA-referens för en vetenskaplig tidskriftsartikel följande: Författarens efternamn, Första initial. Publiceringsår. Artikel- eller kapitelrubrik. Tidskrifts- eller boktitel, nummer, sidnummerintervall. Bokens titel: Versal även för undertext. Plats: Förlag. Formatet för en APA-webbplatsreferens ser ut som: Författare, A. Artikelns titel. I titeln på webbsidan eller större dokument eller bok kapitel eller avsnitt nummer. Hämtad från URL-adress.


Formatera sidan. Placera dokumentet dubbelt mellanrum och namnge referenssidan "Referenser" högst upp i mitten av sidan. Sätt sidnumret hela vägen till höger och en förkortad version av titeln på din uppsats hela vägen till vänster med stora bokstäver. Sätt bara det första ordet i en tidskriftsartikels titel med stort versal, såvida inte titeln innehåller ett egennamn som kallas skiftläge. Boktitlar bör behålla den publicerade versaler. Använd stor bokstav i publiceringsstaden och använd korrekta delstatsförkortningar för delstater.


Skriv även utgivarens namn med stort versal och avsluta referensen med en punkt. Titeln på större verk, oavsett om det är en bok, tidskrift, webbplats eller tidskrift, är i kursiv stil eller understruken om de är handstilade, liksom nummeret som visas direkt efter titeln. Titlar för kortare verk som artiklar och kapitel ska inte ha någon indikativ interpunktion i en APA-post. Metod 3. CMOS eller Chicago använder två olika referensstilar: Anteckningar och bibliografi och författarens datum. För anteckningar och bibliografi kommer du att använda en upphöjd vid instansen av varje citat i texten med en motsvarande fotnot i slutet av sidan. Alla fotnoter sammanställs till slutnoter i slutet av arbetet, på bibliografisidan. Den fullständiga versionen av varje hänvisning inom parentes är listad i alfabetisk ordning på referenssidan.


Till exempel: Simon Simon är författarens efternamn och är årtalet. Du behöver ett citat direkt efter varje mening eller grupp av meningar om du använder samma källa för flera på varandra följande meningar som innehåller information som du inte tänkt på själv. När du gör research för din uppsats, notera all bibliografisk information som du ser. Om du använder en bok, skriv ner all relevant information som finns på upphovsrättssidan, inklusive namnet på förlaget och stad och utgivningsår.


Publiceringsdatum är ofta längst ner på webbsidor. Använd anteckningar och bibliografi om du uppmanas till det. Metoden Notes and Bibliography NB föredras av forskare inom humanistisk litteratur, historia, konst. OBS bidrar till att registrera ett brett spektrum av källor i detalj, vilket Author Date-systemet inte tillåter. Lämna 2 tomma rader mellan denna titel och den första posten, och en tom rad mellan posterna. Anteckningar och bibliografistil använder fotnoter för sidslut och slutnoter för kapitelslut. Bibliografisidan kommer att vara en alfabetisk lista över alla källor i hängande indrag. Ett exempelformat för en bok är följande: Efternamn, Förnamn. Boktitel. Ort: Förlag, År. Ett exempelformat för ett kapitel i en tryckt vetenskaplig tidskrift är följande: Författarens efternamn, förnamn.


För en vetenskaplig tidskriftsartikel online, skriv följande i slutet: Datum för åtkomst. URL-adress. Ett exempelformat för en webbplats är följande: Namn på webbplats. När det inte finns någon känd författare bör inlägget börja med titeln på dokumentet, oavsett om det är en webbsida, kapitel, artikel och så vidare. När det finns flera författare, visas den först listade författaren efternamn, förnamn, så att citatet alfabetiseras med denna författares efternamn. Efterföljande författare listas med förnamn, så här: Alcott, Louisa May, Charles Dickens och Elizabeth Gaskell. Avsluta alltid ett citat med en punkt. Använd författardatum om du uppmanas till det. Author Date-stilen föredras av dem inom vetenskapen, dvs.


fysik, natur- och samhällsvetenskap. Author Date är en mer kortfattad dokumentationsstil. Lämna 2 tomma rader mellan denna titel och den första posten, och 1 tom rad mellan posterna. Författare Bibliografier i datumstil bör ordnas alfabetiskt efter efternamn eller efter titel om ingen författare i hängande indrag. Ett exempelformat för en bok är följande: Efternamn, förnamn. Stad Publicerad: Förlag. för en vetenskaplig tidskriftsartikel på nätet lägg detta till slutet: Datum för åtkomst. Visste du att du kan få expertsvar för den här artikeln? Lås upp expertsvar genom att stödja wikiHow. Ska jag kategorisera mina referenser i böcker, webbsidor, tidskrifter etc.


och dela upp dem? Alexander Peterman, MA Test Prep Tutor. Alexander Peterman, MA. Stöd wikiHow genom att låsa upp detta expertsvar.

No comments:

Post a Comment