Thursday, February 24, 2022

Bulimi uppsats

Bulimi uppsats



Mötena för varje grupp är uppbyggda på samma sätt, och bulimi uppsats längden på varje möte är 90 minuter. Många unga kvinnor med ätstörningar uppvisar också lägre självkänsla och ångest. Gör konto långsiktig behandling. Studien om behandling av pediatrisk tvångssyndrom: motivering, design och metoder. Dock samtidigt, bulimi uppsats, det är också värt att notera här att eftersom matvanor kan förändras genom inlärning, kan de också avläsas, bulimi uppsats, avlärningsprocessen kan ske under lång tid. Bibliografi Franklin, M. Inlärningsverktyg Studiedokument Skrivguider Om oss Vanliga frågor Vår blogg Citation Generator Flash Card Generator Logga in Registrera dig.





Anorexia Nervosa biologisk modell



Bulimia nervosa är en form av ätstörning som i svåra fall kan förvandlas till ett livshotande tillstånd. Det innebär ett regelbundet intag av mat i bulk följt av kompenserande beteenden såsom frivilliga kräkningar som syftar till att övermanna effekterna av hetsätning Södersten et al. Individer som lider av bulimia nervosa konsumerar regelbundet stora portioner mat men är försiktiga med att inte gå upp i övervikt av sitt ätbeteende. Som ett resultat kontrollerar de sin kroppsvikt genom självframkallade kräkningar. Dessutom, bulimi uppsats, sådana personer kämpar mot en känsla av bristande kontroll under hetsätningsepisoderna och kan därför inte, bulimi uppsats, avstå från mer konsumtion Södersten et al.


På samma lapp, bulimi uppsats, offer för bulimia nervosa upplever låg självkänsla utmaningar med sina bulimi uppsats bild där de känner sig generade över bulimi uppsats fysiskt utseende. Människor måste se upp för dessa tecken eftersom tidigare upptäckt är vägen mot en snabb återhämtning. Personer som lider av bulimia nervosa börjar uppleva den kortsiktiga effekten av bulimi uppsats tillstånd kort efter att ha drabbats av sjukdomen. Vissa av effekterna kan korrigeras beroende på sjukdomens intensitet. Dessutom, för personer som kämpar med andra medicinska eller psykologiska tillstånd förutom bulimi, är det utmanande att vända den kortsiktiga effekten.


Men de flesta av dessa effekter är procentuellt reversibla när offret slutar med sin bulimi och endast ett fåtal personer lider av oåterkalleliga skador, bulimi uppsats. De kortsiktiga effekterna inkluderar en försämring av matsmältningssystemet på grund av de regelbundna självframkallade kräkningarna Södersten et al. De bulimi uppsats upplever uppblåsthet, brännskador i hjärtat, magsmärtor och värk, dålig andedräkt och smakar i bulimi uppsats, matsmältningsbesvär och illamående, bulimi uppsats. Det blir smärtsamt att svälja på grund av de frekventa kräkningar som förstör halsen. Syran som frigörs antingen under eller efter kräkningar kan ytterligare göra tänderna bulimi uppsats Södersten et al. Bulimiker upplever vidare utmaningar med att hålla koncentrationen och lider av kroppsutmattning för snabbt. Som ett resultat är det svårt för offret att framgångsrikt engagera sig i aktiviteter som kräver en del bulimi uppsats av mentala påfrestningar som läsning.


Bulimiker upplever också smärtor i rygg och nacke i kombination med ihållande huvudvärk på grund av bulimi uppsats utövade på bulimi uppsats under de självframkallade kräkningarna Södersten et al. Fall av förkylningar och influensa är vanliga på grund av den sänkta immuniteten som gör offren sårbara för många infektioner. Möjligheten att vara bulimisk orsakar depression och ångest förutom att ha torr hud, svaga naglar, bulimi uppsats, och sprött hår. Särskilt knogarna blir hårda och skrynkliga på grund av kräkningarna Södersten et al. Bulimi lämnar en negativ inverkan i nästan alla kroppssystem efter förlusten av viktiga näringsämnen genom de frekventa självframkallade kräkningarna.


Störningen, till exempel, lämnar en negativ inverkan på hjärtat och cirkulationsprocessen på grund av elektrolytobalanser som skapas av de laxermedel som används för att rensa kroppen från den mat som konsumeras. Förutom hjärtsvikt, andra allvarliga utfall bulimi uppsats bulimi inkluderar anfall, blodtryck och allvarlig, ihållande huvudvärk Södersten et al. Benen av bulimi uppsats Bulimiker får inte de näringsämnen som är nödvändiga för utvecklingsändamål. Som ett resultat blir offret sårbart för osteoporos, en bensjukdom det vill säga bulimi uppsats. Syrorna som frigörs från magen under kräkningar kan orsaka bulimi uppsats förfall och eventuell förlust Södersten et al. Bulimi orsakar allvarliga skador på reproduktionssystemet.


Som bulimi uppsats resultat slutar kvinnliga offer att få sin månatliga mens på grund av utarmningen av viktiga näringsämnen som gör att kroppen bara fokuserar på överlevnad. I de flesta fall är det svårt för kvinnan att återfå sin menstruationscykel, vilket gör hennes permanent karga Sagar. De känslomässiga utmaningar som bulimiska personer upplever har ytterligare en direkt inverkan på hjärnan som att göra den oförmögen att fatta sunda beslut. Depression i samband med bulimi kan leda bulimi uppsats offer för att vårda och så småningom genomföra självmordsåtgärder. På samma sätt kan offer hamna i fysisk misshandel eller ägna sig åt handlingar som skadar sig själva, som att tillfoga skärsår på deras kroppar.


Magen kan drabbas av irreversibla skador på grund av skadorna på nerven som fungerar för att informera hjärnan om att bulimi uppsats är full. Dessutom har bulimiker en ökad risk att drabbas av sår förutom att de kämpar med problem med uppblåsthet Södersten et al. Dessutom förstör bulimi njurarna eftersom förlusten av vitala kroppsnäringsämnen genom påtvingade kräkningar leder till undernäring som hindrar organet från att utföra sitt ansvar att befria kroppen från gifter och andra farliga ämnen, bulimi uppsats. Som ett resultat kommer inte skadliga gifter ut ur kroppen utan fortsätter att byggas upp och orsaka antingen njurinfektion eller totalt misslyckande Södersten et al.


Behandlingen som ges till bulimipatienter beror på hur allvarligt deras tillstånd är. Användningen av mediciner såsom antidepressiva medel fungerar för att minimera binge-purge-cyklerna samt att lindra patienten från depression. Rådgivningsprocessen kan antingen vara kognitiv beteendeterapi KBT eller interpersonell psykoterapi IPT. I KBT lär sig offret att omfamna positivt tänkande angående sin vikt och allmänna uppfattning om sig själv, bulimi uppsats. IPT innebär att bli upplyst om relationer och deras inverkan på hetsätning och rensa och undvika dem. Chakraborty, K, bulimi uppsats. Hantering av anorexi och bulimia nervosa: En evidensbaserad bulimi uppsats. Indian journal of psychiatry52 2 Sagar, A.


Långsiktiga hälsorisker på grund av nedsatt näring hos kvinnor med en tidigare historia av bulimia nervosa, bulimi uppsats. Näring anmärkningsvärt7 1. Sång, M. Effekt av kroppsuppfattning och ätande attityd på depressivt humör och självmordstankar hos kvinnliga tonåringar. Koreanska J Psychosom Med18 1 bulimi uppsats, Södersten, P. Förstå ätstörningar. Hormoner och beteende50 4 Söker du läxskrivhjälp? Klicka på Beställ nu-knappen nedan för att skicka in din uppgiftsinformation. Är bulimi uppsats söker hjälp med att skriva läxor om provuppsats om bulimia nervosa? Tja, du kan antingen använda provpappret som tillhandahålls för att skriva ditt papper eller så kan du kontakta oss idag för ett originalpapper. Om du letar efter ett uppdrag att lämna in, klicka på BESTÄLL NU-knappen eller kontakta oss idag.


Våra professionella skribenter skriver gärna ditt papper från grunden. Vi ser till att uppdragsanvisningar följs, papperet är skrivet från grunden. Om du inte är nöjd med vår tjänst kan du antingen begära återbetalning eller obegränsade ändringar av din beställning helt utan extra betalning. Vi delar inte din personliga information med något företag eller person. Vi har också sett till att beställningsprocessen är säker; du kan kontrollera säkerhetsfunktionen i webbläsaren. Av konfidentialitetsskäl, alla papper bulimi uppsats skickas till din personliga e-post, bulimi uppsats. Om du har några frågor, bulimi uppsats, kontakta oss när som helst via e-post, livechatt eller vårt telefonnummer.


Jag förväntade mig perfektion när det gäller grammatik och jag är nöjd. Föreläsaren är alltid på huvudet men var nöjd med min uppsats. Än en gång, tack så mycket. Vill du att detta provpapper ska skickas till din e-post eller vill du få veckoartiklar om hur du skriver dina uppgifter? Du kan helt enkelt skicka oss din förfrågan om hur du skriver ditt papper så skickar vi en gratis guide via e-post inom några timmar. Vänligt bulimi uppsats Nedan! E-postadress: support globalcompose. Öppet alltid. E-post: support globalcompose, bulimi uppsats.


com Ring nu! Hem Prissättning Våra skribenter Kontakt Exempelblogg. Provuppsats om bulimia nervosa. En databas med över miljoner vetenskapliga resurser. Börja din sökning nu. Definition Bulimia Nervosa är en form av ätstörning som i svåra fall kan förvandlas till ett livshotande tillstånd. Symtom Individer som lider av bulimia nervosa konsumerar regelbundet stora portioner mat men är försiktiga med att inte gå upp i övervikt av sitt ätbeteende. Kortsiktiga effekter Personer som lider av bulimia nervosa börjar uppleva den kortsiktiga effekten av tillståndet kort efter att ha drabbats av sjukdomen.


Långtidseffekter Bulimi lämnar en negativ påverkan i nästan alla kroppssystem efter förlust av viktiga näringsämnen genom de frekventa självframkallade kräkningarna. Behandling Behandlingen som ges till bulimipatienter beror på hur allvarligt deras tillstånd är. Referenser Chakraborty, K. Att dela är: OMSORG. Läxskrivhjälp, bulimi uppsats. Beställ nu Kontakta oss. Vi Bulimi uppsats Hjälp dig med detta uppdrag just nu! Skrivfunktioner. Erfarna författare. Överkomliga priser. Bulimi uppsats och gratis revision. Sekretess Sekretess. Våra kunders omdömen. Jag uppskattar hjälp med uppdraget. Det var svårt för mig men nu är det bra att gå, bulimi uppsats. Inverkan av föroreningar på miljön.





korta argumenterande essäer



Bulimia nervosa. Castro-Fornieles, J. Toro, J. Motivation till förändring hos ungdomar med bulimia nervosa förmedlar klinisk förändring efter behandling. European Eating Disorders Review , 19 1 , Eastern Western Philosophers Comparison, Essäexempel. Robotkirurgi, forskningsuppsatsexempel. Behöver en professionellt skriven anpassad uppsats? Just nu kan du få en professionellt skriven uppsats i vilken disciplin som helst med en. Vi skickar nu en länk till dig för att ladda ner din e-bok, kontrollera din e-post. Tack! Du kan få aviseringarna nu. Det är ett nöje att hålla kontakten! Visa allt. Papperstyper Filmrecension Uppsats Antagning Uppsats Kommenterad Bibliografi Ansökan Uppsats Artikel Kritik Artikel Recension Artikel Skriva Bedömning Bokrecension Affärsplan Affärsförslag Capstone Projekt Fallstudie Kursuppgifter Följebrev Kreativ uppsats Avhandling Avhandling - Abstrakt avhandling - Slutsats Avhandling - Diskussion Avhandling - Hypotes Avhandling - Avhandling - Litteraturavhandling - Metodavhandling - Resultat GCSE-kurser Anslagsförslag Intervju Labrapport Marknadsplan Flervalsfrågesport Frågesport Personligt uttalande Dikt Power Point-presentation Power Point-presentation med talaranteckningar Frågeformulär Reaktionspapper Forskningsuppsats Forskningsförslag Tal SWOT-analys Termuppsats Uppsats Uppsats Online-quiz CV Översikt Litteratur Recension Film Analys Statistik Problem Matematisk Problem Artikel.


Få en gratis e-bok! Ätstörningen: bulimi, uppsatsexempel. Sidor: 8 Ord: Uppsats. Denna uppsats skrevs av en av våra professionella skribenter. Behöver en skräddarsydd uppsats skriven för dig? HYRA EN SKRIFTARE! Inledning Ätstörningar är psykiska hälsorisker som kännetecknas av ett enormt och riskabelt ätbeteende. Detaljer om bulimi Bulimia påstår sig vara en förälskelse i mat och dessutom viktklassad genom upprepade överdrivna berusningar följt av kompenserande beteende, samt självförorsakade kräkningar och mycket träning. Metoder Det var 39 deltagare i följd som togs in på ett behandlingsprogram för BN på Modum Bad, Vikersund, Norge. Statistik Eftersom vi föredrog att utvärdera de tillfälliga sambanden mellan våra konsekventa observationer av funktion och den bästa fortsatta observationen av mediumresultat, och vi använde en grundläggande forskning om överensstämmelse i tidsserier.


Resultat Sammanfattningsvis av cirka 39 patienter producerades metoderna per vecka mot dem trehundratjugofyra gånger. Slutsats De som lider av bulimi har tagit fram olika orsaker till sin sjukdom. Referenser Broussard, B. Englewood Cliffs, NJ: Prentice Hall Inc Hall, L. Hämtad från Google e-böcker. Fast med din uppsats? Kontakta en av våra experter för omedelbar hjälp! Messenger livechatt. Taggar: APA Psychology Grundutbildning. Jämförelse av östra västerländska filosofer, essäexempeluppsats. Robotic Surgery, Research Paper Exempel Research Paper. Få hjälp med att skriva uppsatser direkt! Det är en gratis och förpliktande förfrågan!


Din email. Beskriv och ge exempel på forskningsfrågor där extern validitet är en primär fråga. Beskriv och ge [ Sidor: 5 Ord: Uppsats. Se hela provet. Det betyder att följare gör [ Sidor: 2 Ord: Uppsats. Typer av makt, essäexempel Videorna lärde mig att det inte bara finns en typ av makt utan fem typer av makt som är referensmakt, belöningsmakt, legitim [ Criminal Justice: Juveniles, Essäexempel Ungdomar behandlas annorlunda jämfört med vuxna brottslingar. Detta beror på att de flesta ungdomar engagerar sig i små fall och inte är helt mogna när det gäller [ Sidor: 3 Ord: Uppsats.


Management Vecka 1 Uppgift 3, Uppsatsexempel Vi skulle vilja äga ett Bed and Breakfast i bergslandet utanför Austin, med utsikt över den vackra Austinsjön. Det skulle vara en [ Samples, Power Analysis, and Design Sensitivity Samples, Power Analysis, and Design Sensitivity, Essäexempel Jämför och kontrastera intern och extern validitet. Visa alla. Denna sjukdom kan uppstå genom genetiska, biologiska, beteendemässiga, psykologiska och sociala faktorer. Enligt National Institute of Mental Health NIMH inkluderar vanliga ätstörningar anorexia nervosa AN, bulimia nervosa BN och hetsätningsstörning BED.


Medianåldern för debut är i slutet av tonåren till början av 20-talet för båda sjukdomarna men något... Även om vissa människor kan ha försummat allvaret i ätstörningar, är de ett verkligt hälso- och psykologiskt problem som vissa människor står inför idag. Oavsett vilken typ det är, har ätstörningar farliga effekter på en person. De påverkar en person enormt fysiskt, psykiskt och mentalt. Andie utvecklar en ätstörning efter att hon känner sig pressad av sin tränare att gå ner i vikt. I en högrisksport som gymnastik är ätstörningar inte ovanliga. Gymnastik är en elitidrott med hög fokus på estetik och leder till att många idrottare är övermedvetna om sin kroppsuppfattning.


Det finns hälsosamma sätt att upprätthålla en slank kroppsuppfattning, men Andie lär sig ett sätt som hon tycker är lättare. Hon berövar sig själv på mat och över övningar för att gå ner i vikt. Hem Flashcards Skapa Flashcards Uppsatser Uppsatsämnen Skrivverktyg. Uppsatser Uppsatser FlashCards. Bläddra i uppsatser. Logga in. Flashcard Dashboard Essay Dashboard Essay Inställningar Logga ut. Hemsida Bulimia Essay. Bulimia Essay Words 5 Pages Open Document. Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet. Visa mer. Relaterade dokument Anorexia Nervosa Biologisk modell Människor som hetsäter troligtvis med övervikt eller fetma. Läs mer. Ord: - Sidor: 4. Maten som produceras i USA. varje år är tillräckligt för att leverera 3, kalorier till alla på en daglig basis.


Detta är mycket mer än vad som behövs för bra näring. Fetma är en världsomspännande epidemi,... Referenser Ätstörningar. asp ätstörningar. Hämtad juni 19, , från National Institute of Mental Health. Dana är en ung och vacker kvinna med familjemedlemmar som ständigt verkar slå ner henne när de träffas. De verkar vara självcentrerade och uppmärksamhetssökande. Mamman har satt förväntningar som hon ställer på sin familj och verkar arg när de inte uppfyller dessa förväntningar. Till exempel föreslog mamman att Dana skulle göra en bröstförstoringsoperation för att blidka sin pojkvän Matt. Hennes syster, Joanie kommenterade också Danas utseende, och såg till att låta Dana veta att hon verkade överviktig eller hade en stor bakdel.


Dessa kommentarer kan och påverkar människors självkänsla, särskilt när källan till sådana kommentarer kommer från personer som personen älskar eller är tänkt att lita på. Dana tar allt och säger ingenting, håller med om kommentarerna och känner att hon verkligen är överviktig även om folk objektivt sett ser henne som väldigt attraktiv. Hon kan inte heller säga hur hon känner ens runt sin pojkvän. Referenser Arendt, K. Läxanslutning och behandlingsresultat för kognitivt beteende för barn och ungdomar med ångestsyndrom. Behavioural And Cognitive Psychotherapy, 44 02 , Effektiviteten av lösningsfokuserad kortterapi: En systematisk kvalitativ granskning av kontrollerade resultatstudier.


Research On Social Work Practice, 23 3 , Acceptance and Commitment Therapy and Contextual Behavioral Science: Examining the Progress of a Distinctive Model of Behavioral and Cognitive Therapy. Behaviour Therapy, 44 2 , The Efficacy of Cognitive Behavioral Therapy: A Review of Meta-analyss. Cognitive Therapy And Research, 36 5 , Vitaminbrist i mat kan orsaka olika hälsobrister som Pellagra, Skörbjugg, ickets bland annat. De flesta av dessa negativa hälsoresultat visar sig i basdieten för dem i utvecklings- och fattiga länder. Vi kommer att förstå några dieter som orsakar dessa brister i denna uppsats. Pellagra Pellagras egenskaper är psykiska åkommor, diarré och dermatit.


Otillräcklig mängd nikotinsyra i kosten som orsakar niacinbrist i kroppen orsakar Pellagra. Överberoende av majs är en observerad orsak till Pellagra. Även om majs innehåller niacin kan det inte absorberas i kroppen i rå form. Det måste passera genom alkalisk hydrolys för att absorberas av kroppen. Jowar innehåller också tillräckliga mängder Niacin. Närvaron av leucin i jowar hämmar emellertid processen för absorption av niacin. Dessutom är kronisk alkoholism en känd orsak till bristande förmåga att absorbera niacin... Referenser Allgrove, J. Kalciumbrist rakitis: utökar spektrumet av nästan bortglömda. International Journal Of Dermatology, 45 8 , x Karthikeyan, K. Pellagra och hud.


International Journal of "näringsmässig" rakitis. Archives Of Disease In Childhood, 99 9 , En översikt över anorexia nervosa, bulimi och hetsätningsstörning. British Journal Of School Nursing, 9 9 , Olmedo, J. Skörbjugg: en sjukdom. Dermatology, 41 8 , Enbart beteendemetoder eller kombinerad kognitiv beteendeterapi kan användas. Beteendetekniker kan inkludera att helt enkelt inte köpa triggermat eller undvika vissa butiker; det vill säga bygga upp nya vanor för att ersätta befintliga. Ett annat exempel skulle vara att ändra ätbeteende som att äta på samma ställe varje dag, eller att enbart koncentrera sig på att äta och inte titta på tv samtidigt Fiona Mantle, Men samtidigt är det också värt att notera här att eftersom matvanor kan förvandlas genom inlärning, de kan också avläras, men processen för avlärning kan ske under lång tid.


Som Fiona Mantle skriver, "Ätbeteenden är inlärda beteenden, därför kan de avläsas,... Referenser Abraham S, Llewellyn-Jones D Ätstörningar: fakta. Oxford, Oxford University Press. Bruch H Ätstörningar: fetma, anorexia nervosa och personen inom. New York, Grundböcker. Bunnell, D. Subklinisk vs. formella ätstörningar. International Journal of Eating Disorders, 9, Cathie E. Utveckla och genomföra ett omfattande program för barn och ungdomar med ätstörningar. Journal of Child and Adolescent Psychiatric Nursing. Anorexikriterier för diagnos Fysiska och psykiska tecken och effekter Olika behandlingar av anorexi Personlig utstrålning Anorexia Nervosa, en typ av ätstörning, fortsätter att plåga en del av världens befolkning, särskilt vita ungdomar som är besatta av att se smalare ut.


Denna artikel strävar efter att utforska vad exakt anorexi är, i relation till kategorin "ätstörningar" såväl som andra ätstörningar som bulimi. Kriterierna för diagnos kommer att identifieras liksom den befolkning i vårt samhälle som är mest mottaglig för att falla offer för denna psykiska sjukdom. Fysiska och mentala tecken och återverkningar kommer också att belysas tillsammans med 3 fallstudier som förespråkar olika behandlingar för att bekämpa denna sjukdom. Traditionell behandling består normalt av sjukhusvistelse, följt av psykoterapi.


Familje- eller stödterapi vinner dock gradvis trovärdighet och popularitet jämfört med traditionella behandlingsvägar. KROPP Trots att det finns en större förståelse bland läkarkåren och allmän... Referenser Att vara kvinna betyder att vara föremål för omöjliga förväntningar ätstörningar. html Block, Jerald. 6 september, fallexempel 1. htm Tvångsövningar. php le Grange, D. Juni Medvetenhet om ätstörningar: känslomässiga problem med ätstörningar. Ätstörning kännetecknas av onormala matvanor som involverar överdrivet eller otillräckligt intag av mat som är skadligt för individens fysiska och psykiska välbefinnande.


Det finns två vanliga typer av ätstörningar även om det finns andra typer av ätstörningar. Den första är bulimia nervosa som är överdriven ätande i kombination med frekventa kräkningar. Den andra typen är anorexia nervosa som är en omåttlig begränsning av mat som leder till irrationell viktökning. De andra typerna av ätstörningar inkluderar ätstörningar som inte är specificerade på annat sätt som huvudsakligen är där en person har anorektiska och bulimiska beteenden, hetsätningsstörning som är tvångsmässig överätning utan någon form av kompenserande beteende, och pica som är sugen på vissa icke-matvaror som t.ex. som lim, gips, papper.


Referenser Doll, H. Ätstörningar och känslomässigt och fysiskt välbefinnande: samband mellan studenternas självrapporter om ätstörningar och livskvalitet mätt av SF Quality of Life Research, 14 3 , doi: Barns ätbeteenden: The Importance of the Family Setting. Area, 40 3 , Hur höga är kostnaderna för ätstörningar - Anorexia Nervosa och Bulimia Nervosa - för det tyska samhället? The European Journal of Health Economics, 3 4 , Fernandez, C. Ohälsosamt ätbeteende hos ungdomar. European Journal of Epidemiology, 15 7 , Media om ätstörningar med en koncentration av till åringar Byråns namn: ocky Mountain Treatment Foundation for Eating Disorders Plats: The ocky Mountain Treatment Foundation for Eating Disorders ligger högt i ock-bergen bara 15 miles från Colorado Springs, Colorado.


Den ligger på en gammal lägerplats som är inrymd i en gammal studentkårsbyggnad. Anläggningen var en gång en del av Colorado University och används nu som behandlingscenter för tonåringar och unga vuxna. Leds av nio av de bästa heltidscertifierade psykiatriker plus andra yrkesverksamma som kommer att specialisera sig på att behandla ätstörningar, kommer The ocky Mountain Treatment Foundation for Eating Disorders att bestå av ett mycket kvalificerat behandlingsteam som kommer att arbeta för att ta itu med varje patient näringsmässigt och psykosomatiskt, samt för att hantera andra medicinska problem som är vanliga för ätstörningar.


Den ocky Mountain Treatment Foundation for Eating Disorders ger den bästa kontakten till vissa... Referenser: Derenne, J. Kroppsuppfattning, media och ätstörningar. Academic Psychiatry, 30 3 , Harrison, K. Sambandet mellan mediekonsumtion och ätstörningar. Journal of Communication, 47 1 , Jane, D. Lider kubanska amerikanska kvinnor av ätstörningar? Effekter av mediaexponering och akkulturation. Hispanic Journal of Behavioral Sciences, 21 2 , Levine, M. Journal of Social and Clinical Psychology, 28 1 , Alkoholismforskare utvecklade denna modell. Modellen förutsätter att en konsument vid varje given tidpunkt befinner sig i en förändringsfas. Denna modell innebär underhåll, åtgärder, underhåll, förberedelser eller förbetraktelse Patrick Konceptet är att konsumenterna måste växla från ett steg till nästa.


Stadierna förbereder dem för att gå vidare till nästa steg i tur och ordning. Detta tyder på att om konsumenter skyndar sig igenom eller om de hoppar över stadier kommer de sannolikt att uppleva bakslag. Dessutom tillämpar olika stadier olika strategier. Till exempel en person som är beroende av rökning och befinner sig i pre-kontemplationsstadiet: detta betyder att personen inte ens tänker på att sluta med vanan. Förmodligen är en sådan person inte alltid redo att överväga att göra en lista över alternativ Lucas Denna modell har varit framgångsrik inom områden som drogmissbruk, rökning och alkohol. Men modellen har tillämpats för att förändra hälsa... Arbete Citerat Biederman, J et al.


Är flickor med ADHD i riskzonen för ätstörningar? Resultat från en kontrollerad, femårig prospektiv studie. J Dev Behav Pediatr. Busko, Marlene. Flickor med ADHD löper en ökad risk för ätstörningar och depression. 8 november, Medscape News Today. Relationer ger nyckelupplevelsen som förbinder barns personliga och sociala världar. Det är inom det dynamiska samspelet mellan dessa två världar som sinnen formas och personligheter växer, beteendet utvecklas och social kompetens börjar. psykologiskt sett kan individen inte förstås oberoende av hans eller hennes sociala och kulturella kontext. Spädbarnet kommer inte in i världen som a priori diskret psykologisk varelse. Snarare formas jaget och personligheten när det utvecklande sinnet engagerar sig i världen där det befinner sig.


ingen "hård gräns" mellan individers mentala tillstånd och de sociala miljöer där de befinner sig. Interaktionen mellan individer och deras erfarenheter skapar personligheter. Detta är det psykosocialas domän. tar spädbarn i närheten av... Bibliografi Ainsworth, M. Bilagor bortom barndomen. Amerikansk psykolog, 44, Allen, Jon G. Inventeringen av förälders och kamraters anknytning: Individuella skillnader och deras relation till psykiskt välbefinnande i tonåren.


Journal of Youth and Adolescence, 16, Barrocas, Andrea L. Emory Center for Myth and Ritual in American Life. Arbetsdokument nr. De är dig för att leka och inte för att visa upp sina kroppar. Kvinnliga idrottare med stor kroppsstorlek kommer att uppleva obehag i de tättslutande unifomerna. Detta leder sedan problem till säkerhet. De kvinnliga idrottarna som inte kommer att känna sig bekväma med den jämlika uniformen kunde inte fokusera på spelet hon spelar. Hon kommer, då och då, ty till eaange, dra eller knuffa några klappar o spelet som hon tror att hon behöver begäras. Med sådan uppmärksamhet som kommer att ägnas åt matchen, hur kan man försäkra sig om att idrottaren kommer att vara säker när det gäller att uppträda på sin upptäcktstävling? Slutligen kommer kvinnliga idrottare som har stor kroppsstorlek inte att vara motiverade att gå med i någon spotting-aktiviteter längre på grund av negativa bedömningar från kon och media.


Fläckarna aena blir en del av en aea för kroppsbilden... referenser från college kvinnliga basketspelare. Magisteruppsats Ford, S. Maj, kvinnors basket uniform analys. Slutrapporten presenteras för Russell Athletic Corporation. Gitlin Cara. November Girls Skip Meals för att bli som Skinny Models. BBC Newsround. stm Hellmich, Nanci.. USA idag. Tatueringar, kroppspiercingar och örsnibbshål är alla ganska accepterade i vissa om inte alla sociala miljöer i USA. Även om dessa beteenden av vissa kan ses som meningslös självstympning, har de en lång och mångskiftande historia i denna och många andra kulturer.


Fokus i denna artikel ligger på allmänt accepterad stympning, som skadar kroppen och inte uppfyller kulturella normer. I sin värsta form kan självstympning innefatta att skära av en lem eller självkastrering; det är alltså ett allvarligt problem med en delmängd av dem i SI-kohorten. Som med många former av tvångssyndrom, börjar självstympning i allmänhet i sen barndom och de tidiga tonåren. Författarna hävdar att måttlig till svår SI kräver en kombination av terapier. Eftersom mycket av etiologin är baserad i familjen... Bibliografi Franklin, M. Studien om behandling av pediatrisk tvångssyndrom: motivering, design och metoder. Journal of Child and Adolescent Pharmacology, Geller, D. Vilket SSRI? En metaanalys av farmakoterapiförsök vid pediatrisk tvångssyndrom.


Psykiatri, n. mars, J. Kognitiv beteendeterapi, sertralin och deras kombination för barn och ungdomar med tvångssyndrom. JAMA, n. Nelson, T. En narrativ metod för kroppsdysmorfisk störning. Journal of Mental Health Counseling, Depression and Eating Disorders Ätstörningskategorin i DSM-IV inkluderar kategorierna Anorexia Nervosa, Bulimia Nervosa och Eating Disorder Not Otherwise Specificated. Peck och Lightsey noterar att även om DSM-klassificeringssymptomet för närvarande är det mest använda systemet, har det förekommit en del debatt i hur man klassificerar personer med ätstörningar.


Ett genomförbart alternativ till de diskreta kategorierna som används i DSM är föreställningen om att se ätstörningar längs ett kontinuum från att inte ha sådana beteenden till de allvarliga ätstörningar. I ett försök att kombinera de två metoderna utvecklades självrapporteringsfrågeformuläret för ätstörningsdiagnos QEDD. QEDD särskiljer icke-symptomatiska individer inga symtom från symtomatiska individer de som har vissa symtom, men som inte kvalificerar sig för en diagnos till någon som kvalificerar sig för en ätstörningsdiagnos. Tidigare forskning har gett stöd för denna konceptualisering genom att jämföra QEDD med poäng ... Referenser Hudson, J. Prevalensen och korrelationen av ätstörningar i National Comorbidity Survey Replication. Biological Psychiatry, 61, -- Dialektisk beteendeterapi Dialektisk beteendeterapibehandling DBT faller inom kategorin kognitiv beteendeterapi.


Dess huvudsakliga fokus ligger på psykosociala egenskaper. Anderson et al. Skälet till detta är att DBT naturligtvis lämpar sig för familjebaserad terapi, eftersom det fokuserar på relationer och individens svar på dem. Genom att införliva... Sammanfattning Ätstörningar är den främsta orsaken till dödlighet bland psykiska störningar. En betydande del av kvinnorna i Amerika lider av ätstörningar. Denna artikel beskriver dessa störningar och identifierar vanliga, praktiska och teoretiska metoder för ätstörningar som används av rådgivare, terapeuter och vårdgivare för att hjälpa kvinnor att övervinna sina problem. Den diskuterar några av orsakerna till dessa störningar. Slutligen identifierar den hur det kristna perspektivet och trosbaserade interventioner kan användas för att hjälpa kvinnor att få en bättre, hälsosammare, mer positiv och mer realistisk bild av kvinnlighet för att hjälpa dem att hantera sociala och grupptryck, de ohälsosamma känslorna, och de psykiska åkommor som kan få dem att utveckla ätstörningar.


Denna artikel avslutas med bekräftelsen att det kristna perspektivet på helande kan vara ett effektivt sätt att hjälpa kvinnor som lider av ätstörningar. Översikt I. Inledning a. Nyckelfakta och statistik... Dessa antaganden gör det möjligt för forskaren att se världen ur ett visst perspektiv samtidigt som han ignorerar andra perspektiv. Forskaren i denna studie antar att hans försökspersoner är logiska människor som har en rationell synvinkel. Deras tänkande är giltigt och rimligt och deras inställning är mer eller mindre i linje med vetenskapligt tänkande. Dessutom antar vi att sunt förnuftstänkande och vetenskapligt tänkande är mer eller mindre identiska till sin natur.


Med dessa antaganden i åtanke tar vi en post-positivism filosofisk grund; som i linje med Trochim är post-positivismen det direkta förnekandet av positivismen som hävdar att naturlagarna är slumpartade och därför kan deduktiva resonemang vara det enda lämpliga tillvägagångssättet för att förstå naturen och förutsätter att dagliga mänskliga och vetenskapliga resonemang är mer eller mindre samma sak och för att förstå verkligheten måste forskare använda inte bara deduktiva utan också induktiva resonemang Trochim,... Referenser: Bailer UF, Frank GK, Henry SE et al. Förändrad hjärnserotonin 5-HT1A-receptorbindning efter återhämtning från anorexia nervosa mätt med positronemissionstomografi.


Archives of General Psychiatry, 62, Bloks H, Hoek HW, Callewaert I et al. Stabilitet av personlighetsdrag hos patienter som fick intensiv behandling för en allvarlig ätstörning. Journal of Nervous and Mental Disease, Bulik CM, Klump KL, Thornton L. et al. Alkoholmissbruksstörning komorbiditet vid ätstörningar: en multicenterstudie. Journal of Clinical Psychiatry, 65, Byrne, B. De ungdomar och barn som lider av Anorexia Nervosa i tidig ålder lider av låg kroppsutveckling, bristande tillväxt av god mental hälsa och särskilt med den låga tillväxten av könshormoner som gör dem svagare sexuellt. Du kan se många människor som har dålig kroppsstruktur och brist på bentäthet på grund av deras felaktiga näring, så dessa barn har vanligtvis svaga ben och det finns rädsla för att de kan drabbas av benfraktur i livet.


Även om det förutom fysisk kroppsstörning och svaghet påverkar hjärnan hos människa och person som har diagnosen Anorexia Nervosa har svag hjärnstruktur och har fysiologisk inverkan på dessa människor inklusive dålig personlighet, krossad kroppsbild. Det finns många sätt som kan användas för att bota denna sjukdom, men först och främst måste du ta reda på att du också lider av detta... Referens: Cohen, Juliet. Birmingham CL, Goldner EM, Bakan R. Kontrollerat försök med zinktillskott vid anorexia nervosa. Int J. Ätstörningar. Thomsen, S. Förhållandet mellan att läsa skönhets- och modetidningar och användningen av patogena bantningsmetoder bland unga kvinnor.


Adolescence, 37, Crisp AH, Lacey JH, Crutchfield M. Klomipramin och "driva" hos personer med anorexia nervosa: en slutenvårdsstudie. Det är absolut nödvändigt att övertala barn att gå ut och leka och att utbilda dem om träning. De måste lära sig att det finns något sådant som för mycket eller för lite. Det bästa man kan göra för sina barn är att ta promenader eftersom det är fördelaktigt för deras hälsa media, även om ett bra argument kan framföras att det inte är media som leder till att kvinnor får ätstörningar och att det istället är samhället som förevigar detta tror jag man kan säga att det ena går hand i hand med det andra. Sättet som mainstream media porträtterar kvinnor i bilderna som de skildrar har ett tydligt inflytande på hur kvinnor känner och hur de tror att de behöver se ut.


Det finns en ständig störtflod av övertänkande kvinnor i annonser som leder kvinnor till... Verk Citerad Coakley, Tedra. Rush, , sid. Resultaten uppges ha överträffat initiala förväntningar på att "ändra fokus i fristående klassrum från beteendekontroll till akademisk prestation. Bibliografi Pierangelo, R. Och Guiliani, G. Corwin Press, Jolivette, Kristine, et al. ERIC Clearinghouse. html Salmon, Hallie Utbildar elever med känslomässiga eller beteendestörningar. Genom att förkasta korrespondensteorin om sanning, nämligen som sanning som motsvarar verkligheten och istället postulera ett relativt skikt av sanning som bestående av en konstruktion av det mänskliga sinnet, är axlarna en uppsättning subjektiva åsikter formulerade av en socialt privilegierad och godkänd klass av individer. som är åtskilda från sin föreskrivna verklighet Duffy, et al.


Caplan i Duffy et al. ta bort miljöstressfaktorn och ingen sådan "sjukdom" existerar. Istället skadar DSM-axlarna, skapade av socialt privilegierade individer, bara dessa kvinnor och tonåringar och förstör deras socioekonomiska status ytterligare genom att märka dem med en... Referenser Cooksey, E. Spinning on its Axes: DSM and the Social Construction of Psychiatric Diagnosis, International Journal of Health Services, 28, Duffy. En kritisk titt på DSM-IV. Journal of Individual Psychology, 58, Gergen, K. Gillig, S. Varning: denna diagnos kan vara farlig för din hälsa.


Counseling Today, 38, Fetma i Los Angeles County USA, samtidigt som det är ett av de mest tekniskt utvecklade länderna i världen, är inte en hälsosam nation. Vanligtvis när vi tänker på sjukdomspandemier tänker vi på saker som svininfluensa, ebola, borrelia, etc. Men under 2000-talet har vi en ny pandemi som påverkar våra barn, vuxna och så småningom hela befolkningen. På grund av en mer stillasittande livsstil, en benägenhet för snabbmat, en diet med hög fetthalt och hundratals sockerhaltiga drycker, är fetma nu statistiskt så utbredd att den har en allvarlig effekt på amerikanernas hälsa. Nästan varje forskare, oavsett om det är medicinskt eller akademiskt, såväl som folkhälsoområdet, håller med om att det finns statistiska samband mellan vad vi får i oss och konsekvenserna för vår övergripande hälsoprofil.


Visst, allt vi behöver är att gå nerför vilken matbutiksgång som helst, öppna de flesta tidskrifter och tidningar eller titta på... Hämtad från HealthyPeople. aspx förordning om fysisk kondition. upptäckt och intervention i barndomens psykiska hälsa hjälper till att förebygga psykiska problem i vuxenlivet? Att bortse från barns mentala välbefinnande är ett oacceptabelt brott mot vårt grundläggande åtagande att skydda deras välbefinnande. Ogynnsam mental läggning bland våra barn är en mindre erkänd svårighet som påverkar deras litterära, samhälleliga och känslomässiga förbättring. Mentalt välbefinnande är ett brett attribut som ska analyseras. Barn och ungdomars psykiska välbefinnande kräver introspektion. Det förekommer allmänt motbevisande att mentalt välbefinnande är heltäckande för påverkan på barnen - mitt i alla åldersskillnader, olika kultursektioner och alla inkomstsektioner.


Sådana missuppfattningar är återkommande, och engagemang och omsorg är osannolikt att hitta. Många människor tror att barn som har svårigheter med psykiskt välbefinnande är precis under påverkan av ett visst moln som passerar. Främja tillgång för barn till skärmar och bedömningar av mental hälsa i Medicaid och barnens... Referenser AAMR. Caplan G. Inlägg Program Utvärdering Design Eating Disorder Program Universitetssjukhuset i vår stad har utvecklat ett starkt program fokuserat på ett spektrum av ätstörningar. Störningar som behandlas inkluderar anorexi, bulimia nervosa, tvångsmässigt ätande, fetma och en mängd olika icke-traditionella ätstörningar. Vårt sjukhus närmar sig dessa frågor på många nivåer, och vår personal inkluderar högutbildade psykiatriker och psykologer, såväl som skickliga nutritionister för att utveckla personliga matplaner skräddarsydda för varje patient.


Gastroenterologer, endokrinologer och andra specialister ingår också i vårt team, eftersom svårighetsgraden av ätstörningar kan leda till allvarliga och livshotande tillstånd. Vi erkänner också värdet av kamratstöd och har införlivat två kamratledda grupper som fokuserar på utbildning om ätstörningar samt förebyggande. Grupperna har träffats varje vecka i nästan sex månader. Mötena för varje grupp är uppbyggda på samma sätt och längden på varje möte är 90 minuter. Gastropares Matsmältningsstörning Fallstudie: Gastropares Artikeln inleds med en introduktion och definition av Gastropares och dess samband med skada på vagusnerver längs tarmarna och magmusklerna.


Detta minskar deras förmåga att fungera korrekt. Personer som lever med diabetes har en högre sannolikhet att avancera gastropares mot sekventiell diabetisk gastropares. Fler personer får gastropares under kirurgiska operationer. Uppsatsen illustrerar att fler patienter ännu inte har hittat en orsak som kopplar deras sjukdomar till gastropares eftersom det utlöser idiopatisk gastropares. Omfattningen av Gastroparesis har en nära koppling till sjukdomar i bindväv som Ehlers-Danlos syndrom samt sklerodermi. De neurologiska tillstånden förvärras längs med Parkinsons sjukdom. Uppsatsen avslutas med förslag på gastroparesdiagnos genom tester utförda på magtömningsskanningar, röntgen och manometri. Klinisk Gastroparesis tar definitionen av magtömningskomplikationer.


Det finns fördelaktiga justeringar av insulindosering bland diabetiker som...

No comments:

Post a Comment