Thursday, January 6, 2022

Ryska revolutionen 1917 uppsats

Ryska revolutionen 1917 uppsats



Vi kommer att skriva en anpassad uppsats om den ryska revolutionens historia specifikt för dig! Inte desto mindre ledde de kommunistiska ideologierna till spridningen av kommunismen som väckte misstänksamhet från andra länder och början av det kalla kriget, samtidigt som de påtvingade medborgarna terror genom det totalitära styret. Det är i detta skede som en analys av möjligheterna Ryska revolutionen 1917 uppsats andra resultat bör börja, Ryska revolutionen 1917 uppsats. Den ryska revolutionen på [Internet]. Ändå var regeringens makt inte absolut.





Introduktion



Rysslands historia Detta arbete kommer först att ta upp idén om att den ryska revolutionen av var oundviklig med tanke på de laddade händelser som hade inträffat i och runt Ryssland före händelsen, och sedan kommer det att fortsätta med att titta på frågan från motsatt vinkel, och beskriva sätt på vilka det kanske aldrig har hänt. Med tanke på händelsernas extrema karaktär och den nästan oundvikliga tanken att hur historien har inträffat är det enda sättet den kunde ha, i efterhand, Ryska revolutionen 1917 uppsats, det finns ett behov av att bättre förstå konceptet utifrån vad som hände och vad som kunde ha hänt.


Det är också ett accepterat faktum att det är omöjligt att förstå Ryssland utan en klar förståelse av hennes historia, både som sovjetstat och som empirisk makt. Förändring var oundviklig, Ryska revolutionen 1917 uppsats, men var den ryska revolutionen av ? Den ryska revolutionen började som nästan alla andra revolutioner gör, i hettan av politisk, nationell och ekonomisk turbulens. Det åtföljde Rysslands katastrofala och förödmjukande nederlag i det rysk-japanska kriget, precis som frigörelsen av livegna följde på Krimkriget, Ryska revolutionen 1917 uppsats eftersom februari- och oktoberrevolutionerna som skulle komma in var det direkta resultatet av den fruktansvärda misshandel som Ryssland fick under första världskriget. Utländska krig skakar alltid om Ryssland.


Gunther 43 Tydligen var den ryska revolutionen eller något lika extremt på gång i den politiskt laddade miljön i Ryssland under dessa tider. Riasanovsky Även om det är uppenbart att makterna i samband med februari- och särskilt oktoberrevolutionerna på många sätt fångades oförberedda, eftersom många av huvudfigurerna, inklusive Lenin, organiserade sig i exil. Gunther Under åren före det formade många händelser den ryska regeringens framtidRyska revolutionen 1917 uppsats den första ryska revolutionen, som nämndes ovan, i Skälen till vilken var till stor del förknippade med en växande landsbygdskris, förknippad med fallande internationella spannmålspriser, arkaisk teknologi inom jordbruket och drastiska ökningar av landsbygdsbefolkningen som på grund av många faktorer inte kunde stödjas av landa.


Mellan och situationen blev allt värre för bönderna här. Krisens främsta maskinrum var den ökande befolkningen som satte allt större tryck på redan otillräckliga tomter. Mellan och folkräkningen ökade imperiets befolkning från miljoner till miljoner. Vid tiden för revolutionen hade den stigit ytterligare till miljoner. Läs 13 Skattebördan och omfördelningen av mark efter livegnadsfrigörelsen belastade ständigt den mestadels jordbruksekonomin och livet för de extremt kulturellt mångfaldiga bönderna försämrades snabbt.


Läs Böndernas kulturella mångfald spelade också en roll då många individer och grupper kände en större känsla av bördan på grund av sin kulturs politiska ställning i samhället. Läs Det ryska imperiet var ett museum för mänskliga kulturer, ett antropologernas paradis. Den hade det brittiska imperiets kulturella variation inlindad i en stor landmassa som täckte en sjättedel av jordens landyta och sträckte sig genom longitudgrader. Läs 12 För majoriteten av jordbrukssamhället verkade det som att desto svårare Ryska revolutionen 1917 uppsats fungerade ju mindre de verkade vinna, uppåt Ryska revolutionen 1917 uppsats var nästan omöjligt Ryska revolutionen 1917 uppsats den nuvarande situationen, och vissa dagar måste det ha verkat nästan omöjligt att bara behålla status quo, Ryska revolutionen 1917 uppsats.


Situationens oflexibilitet bidrog på djupet till den extrema situationen. Efter revolutionen hade många omständigheter förändrats, men inte tillräckligt för att undvika den oundvikliga fullständiga förändringen som inträffade under och fortsatte att orsaka oro långt in i tiden. Tyskarna attackerade England, Frankrike och Ryssland, Ryska revolutionen 1917 uppsats. Som ett resultat av en rad katastrofala nederlag, Ryska revolutionen 1917 uppsats, Ryssland började falla i bitar. En upplös munk vid namn Rasputin, tsarinans favorit, växte till att ha oöverträffade krafter, och hovets moral upplöstes. Tusentals män deserterade från armén Ryska revolutionen 1917 uppsats landets ekonomi krossades, och folket, som var helt trötta på kriget, krävde frihet, fred och förändring.


Gunther 46 Tsarregeringen hade under några år förlorat den största makten genom inrättandet av en duma, eller parlament, som i iscensatte ett uppror och vägrade att följa tsarens anvisningar. De socialistiska rörelserna, nu internationellt uppbackade, började Ryska revolutionen 1917 uppsats i styrka och fart, både internt och externt, genom de ryska utlandssamhällena, varav ett organiserades av Lenin och hans nyckelspelare. Efter tronabdikationen försökte den provisoriska regeringen, ledd av Kerenskij, upprätta en konstitutionell regim, men kunde inte göra det.


Det var vid denna tidpunkt som kampen blev internationell, när Lenin och andra Marx-anhängare återinträdde på scenen. I den tyska generalstaben, i hopp om att dra fördel av februarirevolutionen i Ryssland och att göra slut på ryssarna en gång för alla, Ryska revolutionen 1917 uppsats, fick idén att Lenin kunde hjälpa deras sak. Om de kunde släppa honom lös i Ryssland skulle han kunna göra en ny revolution där, vända Kerenskijregeringens pro-allierade politik och söka en separat fred – som genom att ta Ryssland ur kriget skulle vara oerhört användbar för tyska ändamål.


Gunther 47 Så, Lenin återvände till Ryssland, Ryska revolutionen 1917 uppsats, smugglade in med tåg med hjälp av de tyska tjänstemännen. Han började genast påverka de politiska oliktänkandena Ryska revolutionen 1917 uppsats omvandlade bolsjevikpartiet till ett mycket beslutsamt och effektivt team av revolutionärer. Med hjälp av en nyckelfigur Leon Trotskij, som hade mycket att göra med det kortfattade sätt på vilket revolutionärerna strategiskt riktade kommunikationer och andra anläggningar så att de skulle ha verklig kontroll över regeringen innan de vidtog avgörande åtgärder mot de faktiska regeringsfästena. Med Trotskijs geni blev revolutionen en omedelbar framgång, men krigsåren som följde var ett resultat av de extrema förhållanden som redan fanns och även landets dynamiska storlek och mångfald.


Historien är långt ifrån över men etableringen av Ryska revolutionen 1917 uppsats möjligheten att revolutionen är oundviklig har gjorts. Det är i detta skede som en analys av möjligheterna för andra utfall bör påbörjas. Arbetar man bara med den information som just har givits finns det flera exempel på vändpunkter som tydligt kan ses som avgörande omständigheter som bevisar att handling inte ödet avgjorde resultatet av revolutionen och de faktiska händelserna. Ett av de mest grundläggande antagandena i detta arbete, att Ryssland nästan oundvikligen uppvisar stora sociala omvälvningar under tider av utländska krig, kan påvisas som enbart en tillfällighet. Revolution är inte det oundvikliga resultatet av sådana situationer.


Även om sociala, politiska och ekonomiska förändringar nästan alltid är oundvikliga i tider av storskaliga krig, i varje land de påverkar, kan och sker den verkliga förändringen ofta inom befintliga statliga enheter. Revolution betyder förändring men det betyder inte nödvändigtvis fullständigt politiskt störtande, Ryska revolutionen 1917 uppsats. Det kan hävdas att de livegnas frigörelse, under den tsaristiska statens fortsatta regeringstid, i grunden var en lika extrem händelse som revolutionen, och ändå förblev staten till största delen intakt, även om den var rädd och skakad. Landsbygdsförhållandena i Ryssland avgjorde en stor del av motivationen som slutade i störtandet av både den tsaristiska staten och den svaga provisoriska Kerenskijs regering, men situationen var inte olöslig genom de rätta handlingskanalerna.


Hade tsaren eller den provisoriska regeringen agerat till förmån för stämningarna hos de folkrika på landsbygden skulle antingen ha fått stöd av de folkrika som var så mycket en del av Ryska revolutionen 1917 uppsats revolutionära reaktionära händelser. Åtgärder till förmån för mildhet och program som skulle ha omvandlat jordbrukskulturen till 1900-talet tekniskt kan ha lärt åtminstone en liten del av bördan för bönderna. Inrättandet av offentliga arbeten och jordbruksutbildning, med en mer jämlik markfördelning Ryska revolutionen 1917 uppsats har gjort mycket för att lindra det växande hatet mot etablissemanget, bland landsbygdsbefolkningen, där flexibilitet är nyckeln. Ekonomiska ingrepp, Ryska revolutionen 1917 uppsats, av duman, eller...


Verk som citeras Gunther, John. Riasanovsky, Nicholas V, Ryska revolutionen 1917 uppsats. A History of Russia: 6:e upplagan, New York: Oxford Press, Läs, Ryska revolutionen 1917 uppsats, Christopher. Från tsar till sovjeter Ryska revolutionen 1917 uppsats People and Their Revolution, New York: Oxford University Press, trots att det finns en krävande ledarskapskris som kan orsaka utmaningar för även de bästa ledarna på den tiden, förvärrade närvaron av Tsarina och Rasputin förhållandena. De blandade om regeringen, sparkade begåvade ministrar och i deras. Den kapitalistiska utvecklingen hade börjat i Mexiko före revolutionen, men den hade begränsats av de stora jordägarnas makt och saknade sponsring av en aktiv, utvecklingsorienterad stat MacEwan.


Ryssland och nationalism under den ryska revolutionen Nationalism: "Hängivenhet till sin nation; en politik för nationellt oberoende En form av socialism, baserad på förstatligandet av all industri", enligt Oxford Universal Dictionary On Historical Principles. I AskJeeves. com "nationalism" definieras som "kärlek till landet och vilja att offra för det" och "övertygelsen om att din nations kultur och intressen är överlägsna. Vi är omgivna på alla sidor av fiender, och vi måste nästan konstant avancera under deras eld. Vi har förenat oss, genom ett fritt antaget beslut, i syfte att bekämpa fienden, och inte för att dra oss tillbaka till grannkärret, vars invånare från första början har förebrått oss att ha valt kampens väg istället för förlikningens väg...det kan inte talas.


Rysk historia Det rysk-japanska kriget var en konflikt som inträffade mellan Ryssland och Japan under åren Ryska revolutionen 1917 uppsats I denna konflikt, Ryska revolutionen 1917 uppsats, Japan och Ryssland kämpade om kontroll och territoriell dominans bland de asiatiska länderna som är strategiskt belägna i områden där båda länderna Japan och Ryssland enkelt kan utöka sin makt. Krigets ursprung började med att Japan misslyckades med att säkra ett avtal med Ryssland, Ryska revolutionen 1917 uppsats, varvid den senare.


Avund I ett något mer fantasifullt verk utforskar Yury Olesha mer extrema handlingar och motiv för uppror mot den nya regimen. Hans roman Avund är på en gång en kritik av bristen på individualitet och känslor i Sovjetryssland och en klagan över den mänskliga andens misslyckanden inför den stora kommunistiska maskinen. Återigen är det uttryckligen och enkelt skillnaden som leder till den primära konflikten. Inlärningsverktyg Studiedokument Skrivguider Om oss Vanliga frågor Vår blogg Citation Generator Flash Card Generator Login Ryska revolutionen 1917 uppsats. Ladda ner denna terminsuppsats i word-format. Utdrag från Term Paper: Russian History Detta arbete kommer först att ta upp idén om att den ryska revolutionen av var oundviklig med tanke på de laddade händelser som hade inträffat i och runt Ryssland före händelsen och sedan kommer det att fortsätta med att titta på frågan från motsatt vinkel , som beskriver sätt på vilka det kanske aldrig har hänt.


Läs hela terminsuppsatsen. Ryska revolutionen i fattiga ord: Längd: 9 sidor Ämne: Regeringspapper: Revolutioner av det tidiga 20:e Ord: Längd: 4 sidor Ämne: Historia - Asiatisk tidning: Ryssland och nationalism under den ryska revolutionen Ord: Längd: 3 sidor Ämne: Regeringspapper : Revolution den bolsjevikiska ordens revolution: Längd: 10 Sidor Ämne: Regeringsuppsats: Rysk historia det rysk-japanska kriget var ett ord: Längd: 4 Sidor Ämne: Regeringsuppsats: Ryska dystopi Några orddystopier: Längd: 4 Sidor Ämne: Regeringens papper:





apa kort uppsatsformat



Vi kommer då och då att skicka dig kontorelaterade e-postmeddelanden. Denna uppsats är inte unik. Tyvärr, vi kunde inte parafrasera den här uppsatsen. Våra professionella skribenter kan skriva om det och ge dig ett unikt papper. Vill att vi skriver en bara för dig? Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Denna uppsats har lämnats in av en student. Detta är inte ett exempel på det arbete som skrivits av professionella essäförfattare. Få hjälp med att skriva. Pssst... vi kan skriva en originaluppsats bara för dig. Din tid är viktig. Få hjälp med uppsatsen. Relaterade uppsatser The History of Moscow City Essay. Uppsats om Killing Centers of World War Two. Ayurveda i medicinens historia Essay. Kanadas inblandning i andra världskrigets uppsats. Djup besvikelse efter andra världskrigets uppsats.


Inverkan av fransk kolonial expansion på Frantz Fanon Essay. En forskning om händelserna som ledde fram till andra världskriget av Tuchmans Gun's of August. Vem som helst kan vara en monsteruppsats. Nazistiska läger under andra världskrigets uppsats. Hitta gratis uppsatser Vi förser dig med originaluppsatsprover, perfekt formatering och styling. Citera denna uppsats För att exportera en referens till denna artikel, välj en referensstil nedan: APA MLA Harvard Vancouver Den ryska revolutionen i den ryska revolutionen i den ryska revolutionen i [Internet]. Beställ nu. Kontrollera din inkorg. Från tsar till sovjeter Det ryska folket och deras revolution, New York: Oxford University Press, trots att det fanns en krävande ledarskapskris som kunde orsaka utmaningar för även de bästa ledarna på den tiden, förvärrade närvaron av Tsarina och Rasputin förhållandena.


De blandade om regeringen, sparkade begåvade ministrar och i deras. Den kapitalistiska utvecklingen hade börjat i Mexiko före revolutionen, men den hade begränsats av de stora jordägarnas makt och saknade sponsring av en aktiv, utvecklingsorienterad stat MacEwan. Ryssland och nationalism under den ryska revolutionen Nationalism: "Hängivenhet till ens nation; en politik för nationellt oberoende En form av socialism, baserad på förstatligandet av all industri", enligt Oxford Universal Dictionary On Historical Principles. I AskJeeves. com "nationalism" definieras som "kärlek till landet och vilja att offra för det" och "övertygelsen om att din nations kultur och intressen är överlägsna.


Vi är omgivna på alla sidor av fiender, och vi måste nästan konstant avancera under deras eld. Vi har förenat oss, genom ett fritt antaget beslut, i syfte att bekämpa fienden, och inte för att dra oss tillbaka till grannkärret, vars invånare från första början har förebrått oss att ha valt kampens väg istället för förlikningens väg...det kan inte talas. Rysslands historia Det rysk-japanska kriget var en konflikt som inträffade mellan Ryssland och Japan under åren. I denna konflikt kämpade Japan och Ryssland om kontroll och territoriell dominans bland de asiatiska länder som är strategiskt belägna i områden där både länderna Japan och Ryssland lätt kan utöka sin makt.


Ursprunget till kriget började med att Japan misslyckades med att säkra ett avtal med Ryssland, där det senare. Avund I ett något mer fantasifullt verk utforskar Yury Olesha mer extrema handlingar och motiv för uppror mot den nya regimen. Hans roman Avund är på en gång en kritik av bristen på individualitet och känslor i Sovjetryssland och en klagan över den mänskliga andens misslyckanden inför den stora kommunistiska maskinen. Återigen är det uttryckligen och enkelt skillnaden som leder till den primära konflikten. Inlärningsverktyg Studiedokument Skrivguider Om oss Vanliga frågor Vår blogg Citation Generator Flash Card Generator Logga in Registrera dig. Ladda ner denna terminsuppsats i word-format. Utdrag från Term Paper: Russian History Detta arbete kommer först att ta upp idén om att den ryska revolutionen av var oundviklig med tanke på de laddade händelser som hade inträffat i och runt Ryssland före händelsen och sedan kommer det att fortsätta med att titta på frågan från motsatt vinkel , som beskriver sätt på vilka det kanske aldrig har hänt.


Läs hela terminsuppsatsen. Ryska revolutionen i fattiga ord: Längd: 9 sidor Ämne: Regeringspapper: Revolutioner av det tidiga 20:e Ord: Längd: 4 sidor Ämne: Historia - Asiatisk tidning: Ryssland och nationalism under den ryska revolutionen Ord: Längd: 3 sidor Ämne: Regeringspapper : Revolution den bolsjevikiska ordens revolution: Längd: 10 Sidor Ämne: Regeringstidning: Rysk historia det rysk-japanska kriget var ett ord: Längd: 4 Sidor Ämne: Regeringstidning: I februari, under firandet av den internationella kvinnodagen på St. Petersburg höll kvinnor demonstrationer och gjorde uppror på grund av brist på mat i imperiet.


Även män anslöt sig till upploppet; uppmuntrades av sociala och politiska aktivister. Varje fabrik, företag och kommersiella företag hade stoppat sin verksamhet sedan nästan varje person gjorde uppror mot regeringen. Tsaren befallde militär- och polisadministrationen att gå i förbön; ändå blev några militära trupper illojala mot tsaren och anslöt sig faktiskt till människor som gjorde uppror. Hela riket var i strid; över 80, soldater gjorde uppror mot militärtjänsten och inblandade i utbredd upplopp och plundring. Tsaren stod inför ett ouppnåeligt tillstånd; han övergav sin makt och överlämnade sin auktoritet till sin bror Michael. Ändå erkände Michael inte makten, bara utom när han valdes genom parlamentet.


Han övergav så småningom posten och lämnade imperierna utan en president [8]. Efter Romanovs avgång skapades den provisoriska regeringen av ledamöter av parlamentet som erkändes som en laglig regering i Ryssland. Regeringen förväntades styra imperiet tills val kunde genomföras. Ändå var regeringens makt inte absolut. Regeringen bestod av Petrograd sovjetorganisation som bestod av militär och facklig personal som utövade massivt inflytande i regeringen [9]. Organisationen föredrog socialistiska principer för att styra staten. Imperiet var frenetiskt av politisk passion efter århundraden av kolonial styrning; olika fraktioner publicerade olika idéer som dömde att politisk stabilitet var ouppnåelig efter februarirevolten.


Lenin Vladimir var hängiven att dra fördel av imperiets oorganiserade situation. Lenin var en erfarenhetsperson som kampanjade, arbetade och reste i hela Europa; han stannade utomlands eftersom han flydde från Ryssland för att skydda sitt liv från tsarregeringen. Lenin var socialist och motståndare till tsarregeringen [10]. Men när tsaren fängslades och imperiet var i strid, har Lenin en möjlighet att popularisera sitt parti bolsjeviker för att bilda nästa regering. Lenin accepterade att lämna sin arbetsplats i Swaziland för att återvända till Ryssland med stöd från den tyska myndigheten. Lenin välkomnades mycket i Ryssland av politiska personligheter och ryska medborgare [11]. Lenin motsatte sig ideologier och vägledande principer för den provisoriska regeringen, men han förenade de irriterade och besvikna partierna.


Lenin främjade frigörelsen med liberala icke-despotkommunister och inledde omedelbart slut på striden. Lenin gjorde många försök att uppmana till en annan revolution liknande den som ägde rum i februari, avsedd att avlägsna den provisoriska regeringen från makten [13]. Ändå skingrade Petrograds sovjetsamhälle kupén; de skickliga soldaterna överväldigar alla rebeller, och bolsjevikernas medlemmar anklagades för att ha konspirerat med tyskarna. Många anhängare av bolsjeviker greps medan Lenin flydde till Finland [14]. Trots utmaningarna planerade och konspirerade Lenin för att uppfylla sitt uppdrag. Kerenskij, en filial till det sovjetiska samhället i Petrograd och den provisoriska regeringen, upplevde vånda på grund av sitt politiska hinder.


På grund av att spänningen hade utvecklats, uppmanade Kerenskij bolsjevikernas militära stöd; han var rädd för kornilov, försvarsministern, för att vara en militärdiktator. Bolsjeviker väcktes till seger och vann majoritetsrösterna i Moskva och Petrograds sovjet [15]. Trotskij Leon valdes ut att vara president för statschefen. Lenin blev medveten om att det var ett ögonblick att dra nytta av hans partis popularitet medan rysk politik genomgick ständiga stridigheter och instabilitet. Lenin höll en framstående sammankomst med 12 partiledare och övertygade dem om att en revolution behövdes. Lenin fick dock stöd från endast tio medlemmar som accepterade med avsikt att revolutionera. Säkerhetsvakterna som var anställda av den provisoriska regeringen kände redan till handlingen, flydde före striden.


Den 25 oktober, hela lokalen inom St. Petersburg var under bolsjevikernas makt förutom vintercitadellet där Kerenskij och flera regeringstjänstemän säkrades. Efter en tid flydde Kerenskij citadellet med ett fordon och kom aldrig tillbaka till Ryssland. Lenin insåg att hans stöd inte var fullständigt, trots att han utan större svårighet tillfångatog myndigheten. Efter framgångsrik revolution inträffade det ryska inbördeskriget mellan vita imperialister, nationalister, konservativa och andra anti-bolsjevikiska anhängare och röda kommunister [20]. Efter blodsutgjutelsens stridigheter triumferade de röda och Lenin och bildade därmed Sovjetunionen under året med ungefär femton miljoner människor [21].


Tyvärr gick Lenin bort under året och han efterträddes så småningom av Stalin som var medlem i det kommunistiska partiet som styrde imperiet tills Sovjetunionen upplöstes [22]. Bolsjevismen hänvisade till en social revolution när socialister regerade i mer än ett sekel. Den sociala revolutionen var en övergång av det ryska samfundet till att anamma socialism snarare än kapitalism [23]. Den sociala revolutionen syftade till att stödja arbetare och bönder som förtrycktes av tsarregeringen. Den sociala revolutionen var inriktad på att avskaffa de adligas tyranniska auktoritet och för att få slut på den förtvivlan av exploatering som upplevdes av det ryska folket. Dessutom var den sociala revolutionen avsedd att avskaffa slaveriets historia under alla övergångsperioder såsom löneslaveri, lösöreslaveri och livegenskap [24].


Olika historiska perioder markerade hur adelsmännen som exploaterade arbetare. Ändå hade flera försök gjorts av arbetarna för att få slut på sådana inhumana handlingar [25]. Men varje strävan hade utförts genom blodsutgjutelse. Arbetarna blev faktiskt mer medvetna om sina rättigheter och var därför tvungna att hävda sina önskemål. Bolsjevikernas parti var grundläggande i Rysslands historia i den meningen att den återställde den ryska revolutionen som innebar att främja fred för ryska medborgare. Tsarregeringen störtades på grund av demonstrationer ledda av populära massor. De borgerliga liberalerna stödde dock aldrig behovet av revolution; Men när revolutionen uppnåddes genom att upprätta en provisorisk regering, motsatte de sig argt att det var ett sätt att återställa kapitalismens praxis [26].


Den ryska revolutionen inträffade i den inledande fasen av första världskriget. Den ryska revolutionen var faktiskt betydelsefull inte bara för det ryska imperiet utan också för hela världens historia. Den ryska revolutionen medförde befrielse och omvandling i Ryssland; striden på ryska till slut.

No comments:

Post a Comment