Monday, December 27, 2021

Uppsatser om indisk ekonomi

Uppsatser om indisk ekonomi



Arbetslagar är stela och politiskt utnyttjade. Den breda klyftan orsakade ett enormt fall i värdet på rupier mellan och Skapandedatum:. Detta är relaterat till ett fjärde tema i dessa essäer, det om styrning och policyskapande i Indien, uppsatser om indisk ekonomi. Värst drabbade var människorna på landsbygden som inte hade tillgång till internet och plastpengar. Denna sektor inkluderar banksektorn, hotellbranschen, telekomsektorn, försäkringssektorn, transportsektorn med mera.





Primär sidofält



Regeringen har skapat en rättvis politik med lönerevisioner och arbetares rättigheter för att öka den ekonomiska tillväxten. Tjänstesektorerna, tillverkningsenheterna, järn- och stålföretagen, kemi- och textilsektorerna, bilindustrin bidrar till landets ekonomi. Privatisering av många sektorer tillsammans med demonetisering har påverkat både stora och små företag i landet, uppsatser om indisk ekonomi. Nedan har vi tillhandahållit Indian Economy Essay på engelska, skriven i enkla och enkla ord för klass 6, 7, 8, 9 och 10 skolelever. Den indiska ekonomin är för närvarande den femte största ekonomin i världen. Det är en marknadsekonomi i utveckling. Indiens ekonomiska tillväxt har till och med överträffat Kinas de senaste åren. Indien har framgångsrikt lyckats hoppa upp i olika index, inklusive Ease of doing business-index.


Jordbruket är fortfarande den största arbetsgivaren i landet, med bygg- och fastighetssektorn precis bakom sig. Regeringen har haft en viktig roll i att påskynda den ekonomiska tillväxten i landet. Branschernas sätt att fungera i vårt land har förstärkts av industripolitiken. Många branscher har uppsatser om indisk ekonomi befriad från licenssystemet och har inga begränsningar för import av ny och senaste teknik från andra länder. Regeringen har också tagit upp desinvesteringar i de branscher där det är olönsamt. Fokus på privatisering ökar för att intensifiera en sund konkurrens. Regeringen gör också ansträngningar för att återuppliva och främja småskaliga industrier och företag.


Den nya handelspolitiken har gjort det extremt enkelt uppsatser om indisk ekonomi handlare att utföra import och export. Handeln med alla föremål med undantag för a uppsatser om indisk ekonomi få har tillåtits. Dessutom har skatten på många varor avskaffats, medan för andra har beloppet synbart minimerats. En mängd incitament ges också till exportörer för att uppmuntra utrikeshandel och få utländsk valuta. Under sammanhängande år från 1:a århundradet f.Kr. Indusdalens civilisation visade sig ge en form av permanent bosättning till folket i landet tillsammans med effektiv vattenförsörjning, stadsplanering och sanitet. Sidenvägen ger bevis på tidig indisk handel. Under Mughal-riket blomstrade och blomstrade den indiska ekonomin. Det var under denna tid som också fokus på industriell produktion syntes.


Under det brittiska styret drabbades den indiska ekonomin av några betydande bakslag och blev undertryckt. Det har skett stora förändringar inom jordbrukssektorn. Kommersialiseringen av jordbruket ökade. Bönder tvingades odla kontantgrödor som användes i handeln, snarare än att producera matgrödor. Detta resulterade i många hungersnöd. Den en gång rika hantverks- och hantverkssektorn doppade och sjönk också under den brittiska Raj. Det koloniala styret är dock ansvarigt för att ge landet järnvägar, ett rättssystem och en gemensam valutakurs. Den brittiska eran i Indien var ganska exploaterande, men vår ekonomi har kommit långt sedan dess med hjälp av politik som rör privatisering, liberalisering och globalisering, uppsatser om indisk ekonomi.


Eftersom den indiska ekonomin har avsevärt diversifierats och vuxit under de föregående åren har BNP från jordbrukssektorn minskat. Indien är den största producenten av mjölk, baljväxter och jute och är den näst största producenten av vete, ris och bomull. De viktigaste industrierna som ingår i den indiska industrisektorn inkluderar textil, konstruktion, kraft, livsmedelsförädling, etc. Utländska direktinvesteringar är en åtgärd från regeringen, som har ökat utländska investeringar i landet, vilket leder till ytterligare tillväxt i denna sektor. Tjänstesektorn bidrar maximalt till landets BNP. Det inkluderar finansiella tjänster, flyg, försäkring, gästfrihet, underhållning, etc. Denna sektor sysselsätter cirka 23 procent av den indiska befolkningen. Den främsta anledningen till att tjänstesektorn har kunnat göra det oerhört bra är på grund av outsourcing.


Den arbetande befolkningen här är skicklig, uppsatser om indisk ekonomi, högutbildade och billigare än arbetskraften i andra uppsatser om indisk ekonomi. Arbetslöshet är en problematisk fråga för befolkningen i arbetsför ålder i Indien. Arbetslösheten har ökat, och det har också befolkningen mellan årens åldersgrupp, uppsatser om indisk ekonomi. Detta uppsatser om indisk ekonomi är utbredd på landsbygden såväl som i städerna och är mer utbredd bland okvalificerade arbetare. En betydande del, inklusive kvinnor, särskilt de som bor på landsbygden är analfabeter och har låg utbildningsstandard, uppsatser om indisk ekonomi.


Detta lämnar så mycket potential outnyttjad och möjligheter outforskade. Det finns en dålig infrastruktur i ekonomin. Miljontals indier har inte tillgång till grundläggande livsbekvämligheter. De saknar till och med rent dricksvatten, uppsatser om indisk ekonomi. Cirka 40 procent av frukten ruttnar innan de förs ut på marknaderna. Detta är bara några av begränsningarna. Tillväxten av den indiska ekonomin har inte kunnat minska pariteten mellan de rika och de fattiga i nationen. Istället verkar det bara öka och gynna uppsatser om indisk ekonomi som är rika och har makten. Läsarinteraktioner Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras. Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sekundär meny Hoppa till primär sidofält HEM UPSC State Civil Services Indian Polity Notes Uppsats för UPSC SCERT läroböcker NCERT-böcker NCERT-böcker för klass 1 NCERT-böcker för klass 2 NCERT-böcker för klass 3 NCERT-böcker för klass 4 NCERT-böcker för Klass 5 NCERT-böcker för klass 6 NCERT-böcker för klass 7 NCERT-böcker för klass 8 NCERT-böcker för klass 9 NCERT-böcker för klass Innehållsförteckning.


Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras.





in i de vilda essäfrågorna



Den första uppsatsen är en lång uppsats om indisk ordekonomi. Denna långa uppsats om indisk ekonomi är lämplig för elever i klass 7, 8, 9 och 10, och även för tävlingssökande. Den andra uppsatsen är en kort uppsats om indisk ordekonomi. Dessa är lämpliga för elever och barn i klass 6 och under. Nedan har vi gett en lång uppsats om indisk ordekonomi är till hjälp för klass 7, 8, 9 och 10 och aspiranter för konkurrensutsatta examen. Denna långa uppsats om ämnet är lämplig för elever i klass 7 till klass 10, och även för aspiranter på tävlingsprov. I allmänhet står varje ekonomi inför få vanliga problem.


För det första är problemet med allokering av resurser, vilket väcker frågan om vilka behov som ska tillgodoses och vilka begränsningar som inte är särskilt viktiga att uppfylla. Det andra problemet är effektiviteten i utnyttjandet. Eftersom resurserna är knappa måste produktion, distribution och utnyttjande av dem vara så effektiv som möjligt. Det tredje problemet är produktionskapaciteten. Ekonomin skulle bara kunna växa om dess produktionskapacitet ökar. Korruption kränker inte bara bilden av ett land utan är också skadligt för dess egna medborgare. Du skulle ofta ha hört orden:.


Relationspolitik förstör de möjligheter som många värdiga individer förtjänar. De snabbt eskalerande inkomsterna per capita, egendom och matkostnader har stoppat till och med de grundläggande uppgifterna i vardagen. Detta indikerade att inflationen faktiskt inte beror på överskottsefterfrågan, utan på kostnadsdrivande faktorer som hinder i försörjningskedjan för jordbruksråvaror. Detta drabbar särskilt de fattiga negativt, som är mest sårbara för prisökningar. En av anledningarna bakom inflationen är att man samlar in viktiga råvaror och sedan säljer dem till skyhöga priser när efterfrågan ökar. Uppgången i priserna skulle få RBI att höja räntorna.


De som har skulder skulle alltså få svårt att betala tillbaka lån. Detta begränsar investeringar i offentliga tjänster som utbildning och hälsa. Indien har stora reserver av utländsk valuta, men det har varit ett underskott i bytesbalansen. Dessutom växer importen snabbare än exporten. Den breda klyftan orsakade ett enormt fall i värdet på rupier mellan och Skillnaden mellan rika och fattiga sektioner ökar för varje dag. Ekonomisk tillväxt har misslyckats med att gynna de fattiga. Nyligen gjordes ömtåliga kommentarer om fattigdomsindex. Perioden har sett en avmattning i den ekonomiska tillväxten. De flesta av indianerna var engagerade i stugindustrier. Men de produkter som tillverkades av dem var inte längre efterfrågade eftersom människor hade börjat använda industrivaror.


Att hantera landets ekonomiska tillstånd var en av de största utmaningarna för den nybildade indiska regeringen. För att säkerställa en uppåtgående graf kom den med följande policyer:. Den indiska regeringens ansträngningar och allmänhetens hårda arbete har gett resultat. Indien har blivit ett av de snabbast växande och utvecklande länderna. Vårt land har gjort goda framsteg inom olika branscher under de senaste decennierna och detta har lett till dess ekonomiska tillväxt. Informationsteknik, infrastruktur, detaljhandel, finansiella tjänster, fordon och hälsovård är bland de sektorer som har sett en stor boom på sistone.


Vårt lands genomsnittliga BNP är cirka 7 procent. Indien ligger på sjunde plats i världen när det gäller BNP. Men även när Indien har uppnått denna statur, är bilden inte bara rosa. Huvudproblemet i vårt land är ojämlik fördelning av välstånd. Det finns fortfarande många människor i vårt land som lever under fattigdomsgränsen. Den ekonomiska tillväxten i vårt land är till ingen nytta om sådan extrem fattigdom fortfarande består. Regeringen i vårt land har tagit flera initiativ för att säkerställa ekonomisk tillväxt och utveckling ända sedan självständigheten. De indiska ungdomarnas skarpsinnighet och de många initiativ som tagits av den indiska regeringen har tillsammans bidragit till den ekonomiska tillväxten.


Men vi har fortfarande en lång väg kvar att gå. Nyheten om demonetisering var en stor chock för varje indier. I november tillkännagav premiärminister Narendra Modi skrotningen av valutasedlar med högt värde i ett försök att få ner ackumulationen av svarta pengar. Beslutet syftade också till att främja användningen av plastpengar. Det krävde dock mycket obehag och missnöje bland allmänheten. Värst drabbade var människorna på landsbygden som inte hade tillgång till internet och plastpengar. Många stora och små företag i landet drabbades hårt. Flera av dem stängdes av till följd av detta. Även om de kortsiktiga effekterna av demonetisering var förödande, hade detta beslut en ljusare sida när man tittar på långsiktigt perspektiv.


Här är en titt på de positiva och negativa effekterna av demonetisering på den indiska ekonomin:. Många företag i Indien arbetar med kraften i svarta pengar. Demonetisering hjälpte till att stänga dessa företag och förstöra de svarta pengarna som samlats upp av folket i Indien och hade därmed en positiv inverkan på dess ekonomi. Ett antal falska sedlar cirkulerade i landet och hade en dålig inverkan på dess ekonomi. Demonetisering hjälpte till att avskaffa de högvärdiga falska sedlarna. Cirkulationen av de gamla sedlarna förbjöds med omedelbar verkan. Alla som hade dessa sedlar krävde att de satte in dem på bankerna så att deras pengar inte gick till spillo.


Kontanter uppgående till biljoner rupier sattes in i de indiska bankerna och detta ledde till en ökning av landets BNP. Fastigheter är en bransch som till stor del drivs på svarta pengar. Avmonetisering stoppade flödet av svarta pengar i fastighetssektorn för att säkerställa ett rättvist spel. Kontantkrisen på marknaden uppmuntrade människor att göra digitala transaktioner. Med tiden blev människor mer vana vid att använda plastpengar. Anti-medborgare stödjer terroristaktiviteter i landet genom att ge ekonomiskt stöd till terroristgrupperna. Dessa pengar används för att köpa vapen och planera terroristaktiviteter i olika delar av landet. Avmonetisering bidrog till att skära ner på det monetära stödet till terroristgrupperna i stor utsträckning.


Det främjade således fred och hjälpte landet att blomstra på olika nivåer. De flesta av de positiva effekterna av demonetisering sägs vara långsiktiga. Men de negativa återverkningarna av demonetisering på den indiska ekonomin har varit enorma. Många av våra industrier är kontantdrivna och plötslig demonetisering gjorde att alla dessa industrier svälter. Många av våra småskaliga såväl som storskaliga tillverkningsindustrier led enorma förluster och påverkade därmed landets ekonomi negativt. Många fabriker och butiker fick läggas ner. Detta påverkade inte bara företagen utan även de anställda som var anställda där. Flera människor, särskilt arbetarna, förlorade sina jobb.


Jordbrukssektorn, industrisektorn såväl som tjänstesektorn drabbades hårt av demonetisering. Genomförandet av denna policy sägs till stor del vara felaktigt. Om det hade genomförts på ett bättre sätt skulle det ha säkerställt mindre besvär för allmänheten och större ekonomisk tillväxt. Essä om indisk politik. Essä om indiska festivaler. Essä om indiskt arv. Shailja är en av dem som har turen att ha förvandlat sin passion till sitt yrke. En postgraduate i engelsk litteratur, skrivande faller naturligt för henne och hon gör det hon kan bäst - att skriva och redigera. En ivrig läsare, en modejunkie, naturälskare, äventyrsfreak och en reseentusiast är några av de andra termerna som beskriver henne.


Hitta alla. Vänligen hjälp oss att förbättra, Kontakta oss. Essä om indisk ekonomi. Lång och kort uppsats om indisk ekonomi på engelska. Föregående Vilken Indian River går till Pakistan. Nästa indisk politikuppsats. Om författaren. Shailja Sharma Shailja är en av dem som har turen att ha förvandlat sin passion till sitt yrke.

No comments:

Post a Comment